בוקר טוב לכולם מה עושים עם ערימה לא קטנה של עגבניות גדולות, בשלות מאוד ומתפקעות? רק לא מרק. חם.... הגדר שלי עושה קסמים. כל יום אני תולה עליה שקית עם שאריות לחם, וכל יומיים בערך, אחרי שעתיים, איזה קסם! הלחם הפך לעגבניות!
לקחת 5 עגבניות גדולות ולסמן X בתחתית העגבניות ואז לחלוט אותן במים רותחים לחצי דקה. לקלוף את העגבניות, ולקצוץ אותן דק. אפשר להוציא את הזרעים או להשאיר אותם (הזרעים מוסיפים חמיצות). לאדות בשמן זית בצל קצוץ דק עד שהוא נעשה שקוף. להוסיף 2-3 שיני שום כתושות ולהמשיך לאדות מעט. להוסיף את העגבניות הקצוצות. אפשר להוסיף גם 2 כפות רסק עגבניות בשביל שהרוטב יהיה סמיך יותר. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ובעשבי תיבול לפי הטעם - בזיליקום/אורגנו/טימין. מבשלים עד שהרוטב סמיך והעגבניות מתרככות לכדי רוטב יחסית אחיד. כמובן שאפשר להגדיל כמויות של הכל.