עברית VX שניקנה בארה``ב

עברית VX שניקנה בארה``ב

כמה עולה להתקין עיברית? מה ההבדל בין מכשיר שניקנה בכלנית לבין מכשיר שהוסיפו לו עיברית.? האם כל התהליך הזה כדאי כלכלית?

אין הבדל

אפשר לסדר עברית בשני מקומות בארץ כלנית והראל, זה עולה בסביבות 300 שקל עם מילון, 230 בלי מילון אין הבדל בין פאלם שהוסיפו לו עברית בארץ לבין פאלם שנקנה בכלנית או בהראל או בטרהבייט כדאי לקנות בחו``ל במידה וההבדל הוא משמעותי, רק תבין שאתה מוותר על האחריות (לא שהיא כל כך מקיפה) עברית זו תוכנה כך שלשים אותה ואף לצרוב אותה בפלאש אין בעיה בכלל פרטים נוספים כלנית 1800600400 www.calanit.co.il טרהבייט 035755763 www.terabyte.co.il הראל www.harel.co.il (תאשימו אותי שאני לא זוכר את המספר?) כדאי, במידה הפאלם פה עובר על מחיר הפאלם שם + העברית פה

shukyn

New member
רצוי שתדע. מחשבים קונים תמיד.....

ליד הבית. מחשב זה מכשיר שדורש תמיכה ושרות. לכן תמיד רצוי לקנות קרוב. הרי כולנו יודעים שבארצות הברית זה יותר זול ואין מע``מ למרות זאת עדיף לקנות כאן. ומי שיאמר לך אחרת אז כנראה עוד לא היתה לו בעיה של שירות או תיקון.

אני חולק עליך

אם לא הייתי קורא לפני כן את ההודעות שלך, עוד הייתי חושב שאתה סמנכ``ל מכירות של כלנית (אלון...) איזה שירות ואיזה נעליים? המסך נשבר אתה משלם, הסוללה גרועה - אתה חירבשת משהו והדבר היחידי שהם מתקנים זה עברית מאיפה השטויות הללו?

בכל זאת קרה לי פעמיים שהשירות

בכלנית היה בסדר. מכשירים לא תקינים (יש לנו כמה בחברה) ותחת אחריות נבדקו במעבדה ותוך זמן קצר הודיעו לי שמחליפים לי מכשיר - מיידית. נכון שעם מסך שבור אכלת אותה איתם.

shukyn

New member
אדם צייט - אל תכתוב אף פעם שטויות..

על דעתו של מישהו אחר גם אם היא לא זהה לדעתך. דבר שני לא כתבתי כלום על כלנית אז מאיפא לקחת את הקטע על כלנית. מה שאני כן יכול לומר על כלנית מול הראל הוא שהיה לי נסיון עם שתי החברות והרושם שלי מנסיון שלי אישי שהשרות בכלנית יותר טוב. אז מה כאן פסול ולא בסדר??

מבקש את סליחתך

זה לא היה כדי לפגוע בך אני לא מכיר טוב (פעם או פעמיים) את השירות של הראל אבל אני יודע שהשירות של כלנית על הפנים

uri_a

New member
גם השירות של הראל על הפנים

אני לא יודע אם מישהו ראה את ההודעה שלי, אבל מדובר על שבר במכסה האחורי של הפאלם, הראל פשוט הודיעו לי שהם לא מטפלים בחוץ של הפאלם (כנראה לא עדכנו אותי שהפאלם הוא רק חלקים פנימיים.... :p ) וכלנית ``הסכימו`` בעד 165$... אתם יודעים מי פתר לי את הבעיה????? פאלם אירופה - הם מחליפים לי את הפאלם... אז מה ההבדל? אפשר לקנות בחו``ל, במילא הם אלה שמספיק הגונים בשביל גם לתמוך במוצר בסופו של דבר.....

שקוף

New member
גם אני חולק

מחשבים טובים באים עם אחריות בינלאומית וזה לא משנה הרבה איפה קנית מבחינת האחריות. היו לי כמה פעמים בעיות במחשב מאמריקה וזכיתי לשירות טוב. אמנם פאלם - מאחר וצריך ממילא לשלם על העברית לא בטוח שזה בכלל יוצא משתלם לקנות שם ואחר ללכת לחברה פה.

מאוד משתלם, נותן דוגמא

אני מחזיק עכשיו חשבונית של כלנית מולי, ואני יודע שהם לוקחים יותר מפלונטר וכל העולם וגרושתו (וזה נכון, אחרת הסוחרים לא היו עושים כסף) הפאלם, m500 עולה 2,454 שקל שזה אם נעביר לדולרים - 2454/4.14 = 592 דולר (הם חישבו 500 לפי שער גבוה והוסיפו מע``מ) פאלם זהה באמריקה ניתן לרכוש ב-400 דולר ו-m505 הצבעוני ב-449 אתה תחשב לבד את הרווח אם העברית עולה 230 שקל? אתה צודק בדבר אחד, מחשבים טובים באים עם אחריות בינלאומית. כך לדוגמא כל מצלמה נורמלית שעולה על 5,000 שקל. Canon, Nikon וכו`

yofri

New member
גם לדעתי כדאי לקנות בארץ

מתוך שלושת מכשירי הפאלם שקניתי, חזרתי עם שניים מהם לכלנית לאחר יומיים לתקן את המכשיר. באחד מהם לא ניתן היה לתקן את הבעיה והוא הוחלף במקום. אם הייתי קונה את המכשיר בחו``ל הייתי נשאר עם מכשיר דפוק או נאלץ לשלוח אותו להולנד.

shukyn

New member
אדם, בחבר מוכרים את ה505 ב 2400 שקל

כולל מע``מ ועברית של כלנית. לידעתך.

ציינתי כי המחיר בכלנית לא הכי זול

2400 שקל זה שוב 579 דולר בחו``ל ה-505 עולה 449 דולר 130 דולר הבדל קונים עברית - 50 דולר נשאר 80 דולר הבדל, אפשר לקנות נרתיק, סטיילוס ועוד ישאר כסף לארטיק צר לי, קשה לשכנע אותי, אני מעדיף לקנות בחו``ל, עד שלא יתחילו לספק שירות טוב אצלנו

EyWeB

New member
שאלה אתית לגבי העברית של כלנית

היום אני אוחז בידי את הפאלם השלישי שקניתי בארץ, ועם עברית של כלנית. כשמכרתי את הפאלם הראשון לחבר, ביקשתי מכלנית שיעבירו לו את ה-KEY לעברית שלהם, מכיוון שהוא קונה ממני מכשיר ישן עם עברית, ואני קונה מכשיר חדש עם עברית (של כלנית כמובן). התשובה של כלנית הייתה ``לא`` נחרץ. אני לא רואה הגיון בלהחזיק שני רשיונות עברית, ולא להיות מסוגל להעביר פאלם (אפילו לא במכירה) עם עברית למישהו אחר. לשם ההשוואה: קניתי מחשב ביתי עם חלונות 95. מכרתי אותו כשקניתי מחשב חדש עם חלונות 98. מערכת ההפעלה לא עוברת עם המחשב ? ברור שעוברת. אז למה העברית לא ? למה כלנית מוכרחים לעשוק אותנו עד הדולר האחרון ?

qwertyx

New member
ראיתי משהו על עברית באתר הבא

(אם זה עדיין שם) pdapeople.org

eliram

New member
תיאורטית אתה צודק, אבל יש דרך אחרת

להביט על הנושא. שלא כמו במחשבים שולחניים וברשיונות ל WIN95, המפתח לעברית תלוי בשם המשתמש, ואין מניעה שתמכור את הפאלם עם העברית, כל עוד אינך מחליף את שם המשתמש. מצד שני, אין לך שום סיבה לשלם על שני רשיונות, ולכן תיאורטית כלנית אמורים לאפשר לך לקנות פאלם חדש ללא עברית כך שתוכל להשתמש בעברית שכבר קנית לפאלם הישן רק בפאלם החדש, בעוד הקונה שלך יקבל מכשיר ללא עברית. כלנית לא יסכימו, כמובן. הפתרון אם כך, פשוט. רשום את העברית החדשה שקנית על שם הקונה שרוצה את הפאלם הישן שלך, וכך יהיו לך שני פאלמים עם שני רשיונות. כל שנותר לך לעשות הוא להחליף את הרשיונות בין המכשירים. קלי קלות.

למעלה