עבודת נוער

מצב
הנושא נעול.

ws ande

New member
עבודת נוער

עבודת נוער
שלום רב! התקבלתי לעבודה באולם אירועים וכפי שנמסר לי הם מתכוונים לשלם לי "לפי אירוע" ולא לפי שעות, כלומר 90 שקל לערב, למרות שלמעשה מגיע לי לפי שכר המינימום של צעיר מתחת לגיל 18, 96-112 ש"ח לכל הערב (שבו אני עובדת בין 6 ל7 שעות). רציתי לשאול האם הם יכולים לשלם ע"פ ערב או שזה לא חוקי, ועליהם לשלם ע"פ שעות? כמו כן, רציתי לדעת באילו צעדים אני יכולה לנקוט כנגד מעביד שמנצל את העובדים שלו? תודה רבה! מרב

שיר ורד

New member
הם יכולים לשלם לפי ערב

עבודת נוער
שלום רב! התקבלתי לעבודה באולם אירועים וכפי שנמסר לי הם מתכוונים לשלם לי "לפי אירוע" ולא לפי שעות, כלומר 90 שקל לערב, למרות שלמעשה מגיע לי לפי שכר המינימום של צעיר מתחת לגיל 18, 96-112 ש"ח לכל הערב (שבו אני עובדת בין 6 ל7 שעות). רציתי לשאול האם הם יכולים לשלם ע"פ ערב או שזה לא חוקי, ועליהם לשלם ע"פ שעות? כמו כן, רציתי לדעת באילו צעדים אני יכולה לנקוט כנגד מעביד שמנצל את העובדים שלו? תודה רבה! מרב
הם יכולים לשלם לפי ערב
אבל, אם השכר לפי ארוע, נמוך משכר מינימום כפול מספר שעות עבודה הם צריכים להשלים לשכר מינימום. ההשלמה לשכר מינימום יכולה להעשות בחישוב חודשי או אפילו מצטבר לכל תקופת העבודה, ולאו דווקא לכל ארוע בנפרד. לכן אם כל האירועים הם של 6 שעות ומעלה, יצטרכו תמיד להשלים לשכר מינימום, אך אם חלק מהארועים קצרים מ-6 שעות, ההשלמה תתבצע ברמה חודשית או לאורך זמן. כמו-כן, אם בנוסף לשכר את מקבלת טיפים , באמצעות קופה מרכזית המנוהלת ע"י המעסיק ומחושבת בתלוש השכר שלך, המעסיק רשאי לכלול את הטיפים בשכר לצורך חישוב שכר מינימום. הצעדים שניתן לנקוט כנגד המעסיק. להגיש תביעה להלנת שכר בבית הדין לעבודה - לצורך כך יש לנהל רישום מדויק של שעות העבודה בכל יום ושל התשלומים המתקבלים. להתלונן כנגד המעסיק במשרד התמ"ת , על כך שהוא משלם פחות משכר המינימום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה