עבודה של אלדד פניני eldad pnini

destiny23

New member
גיגלתי את הבנאדם

ודי מפריע לי המוטיב החוזר של עירום נשי בעבודות שלו.

כי עירום נשי הוא החלשה...

של אישה - הוא בעצם מראה בה רק את הפן הפיזי שאמור להיות "יפה" או "לא יפה" במקום התייחסות אליה כבנאדם שלם.

ובחברה המערבית יש הרבה מאוד ניצול של זה - אם תשים לב, בסרטים יש הרבה יותר עירום נשי מאשר גברי, במיוחד בכל מה שקשור לאיברי מין (ובאיברי מין אני מעלילה הפעם גם את החזה הנשים) והחלק הקדמי של הגוף.

אני לא מסכימה אתך

בציור פה האשה לא ניראת חלשה או כבויה או מכוערת. היא ניראת כמו שהיא.

זה שמראים בסרטים אשה ערומה זה עושה אותה ערומה? אם את מציירת מודל עירום זה עושה את המודל חלשה? מסכנה? בצילומים של ספנסר טוניק הנשים שם חלשות? והגברים?

אני חושבת שהעירום הוא איך שהמתבונן רואה אותו. אני רואה בו משהו יפה, אצילי, טבעי.

עופר 123

New member

עופר 123

New member
ומה לגבי עירום גברי? זו גם החלשה?

יש מספיק אמנים שמצלמים ומציירים עירום גברי. גם במקרה הזה יש פה פגיעה והתייחסות אליהם שלא כאל בני אדם שלמים?

אני חושב שצריך להפריד בין צילום של עירום באופן כללי לבין השימוש שנעשה בסרטים ובסדרות הטלוויזיה, שם בהחלט יש מה להלין על עודף עירום נשי מול היעדר גברי ועוד. עם זאת, לדעתי לא צריך לפסול עירום באמנות רק כי מדובר בצילום של נשים. כל מקרה לגופו, ודווקא בתמונה הספציפית הזו, זה לא ממש מחליש בעיניי, אלא מציג את האישה כמות שהיא.

מתי בפעם האחרונה ראית צילום גברי בעירום...

למען שיפור הדימוי העצמי שלו ו"העצמה גברית"?

אני לא מדברת על עבודות פיסול של מיכאלאנג'לו - אלא על צילומים כמו אלו, שכביכול אמורים לגרום לנשים להרגיש "העצמה נשית". אבל בתכלס, רק עירום נשי נחב ל"מעצים" ולא עירום גברי...

ואם הצלם הזה היה מצלחם גם נשים במצבים אחרים טלא רק בעירום, או מצלם גם גברים עירומים אולי הייתי יכולה לראת בזה משהו אומנותי. פסלים למשל כמו מיכאלאמנג'לו או בני תקופתו למשל פיסלו גם גברים וגם נשים בעירום...

לוסיאן פרויד

מצייר ומצלם גם גברים וגם נשים בכל מידה ובכל צורה. יאן סודוך. יש המון. נכון שצריך קצת ידע באמנות. אבל יש ולא מעט

דוגמא של האמן יאן סודוך

האם האשה ניראת חלשה? מסכנה? ומה עם הגבר? שניהם ערומים

רק שימי לב...

שלגבר לא ממש רואים שום איבר מין - אבל בתמונה הראשונה האישה חשופת חזה. לא ממש שיוויוני, נכון?

תסתכלי קצת בעבודות שלו ותראי מספיק איבר מין

גם של נשים וגם של גברים. לא חסר

לוסיאן פרויד

מצייר ומצלם גם גברים וגם נשים בכל מידה ובכל צורה. יאן סודוך. יש המון. נכון שצריך קצת ידע באמנות. אבל יש ולא מעט

עופר 123

New member
חבל שלא יצא לנו להיות בווינה לפני שבוע...

כי בדיוק התערוכה הזו הסתיימה

http://artblart.com/2013/01/24/exhi...the-present-day-at-the-leopold-museum-vienna/

יש עוד הרבה. גברים עירומים נמצאים באמנות - בצילום, בציור, בפיסול ועוד. אמנם העולם חושש מעירום גברי, אבל יש לו לא מעט ביטויים בכל מיני מקומות.

עדיין אני לא מבין למה אמנים לא יכולים לצלם רק גברים או רק נשים או רק שמנים או רק רזים או רק תפוזים או רק סוסים, ובלבד שלא משפילים או פוגעים במי מהם בשם איזה אידיאל-אומנותי-בשקל.

למעלה