עבודה שיתופית; או לסמוך על אנשים

עבודה שיתופית; או לסמוך על אנשים../images/Emo11.gif

במשך הרבה שנים, לאורך כל תקופת הלימודים הרגילים והצבא אנשים סביבי, שהיו תלמידים/חיילים/אחר , נתנו מלא סיבות למה לא לסמוך על אחרים. אני לא ממש טורחת לסמוך על אף אחד בלימודים, למשל בסיכומים וממש שונאת לעבוד בעבודות קבוצתיות, כי תמיד נוצר מצב שהכל נופל עליי, ושאני זאת שבסוף מתחרפנת כשדברים לא מתקדמים ומתחילה להזיז את כולם, אבל מצד שני אם אני אתן לזה לזרום ככה והעבודה לא תיעשה- הציון שלי בהחלט ייפגע מכך. ביום ראשון ואתמול מצאתי את עצמי מתקשרת כמה פעמים לאנשים בקבוצה, אני עושה את ההדפסות ותיקונים כל הזמן לסקיצה של ההצגה שמרימים בתאטרון צלליות, אני זאת שרצה אחרי כולם ומארגנת, ופשוט נשבר לי. אני עושה את זה רק כדי שהציון לא ינזק, אבל כמה אפשר לרוץ אחרי כולם, נדמה שפשוט לא איכפת להם מזה ואני לא מבינה... איך אתם עם עבודה קבוצתית
אתם נוהגים לסמוך על אנשים סביבכם

thankful

New member
לגבי לסמוך על אנשים סביבי ,

הסמח"ט שלי אמר לי עם עזיבתו "אל תסמוך על אחרים , סמוך על עצמך" . אני רוצה לסמוך על האנשים בצוות בו אני עובד - ומדי פעם שואל אם בוצע מה שביקשתי (בד"כ אינני מבקש הרבה , אם בכלל) . אני מסתדר לדעתי לא-רע - ואף טוב - עם הצוות בו אני עובד ב - Y1 , ומשתדל לעשות זאת גם עם האיש ב - Y2 . משתדל לאהוב
את העבודה שלי (מה שאני עושה , גם שזה לא בתחום) ולשתף פעולה עם הצוות . כמובן , חשוב לי לקבל המלצה טובה בעתיד (יש לציין שאינני עושה זאת בשביל ההמלצה ...)

reedgreenwhait

New member
אני גרועה בעבודות בכלל

ובעבודה בקבוצות בפרט... אני לא מתקשרת, לא שואלת את שותפיי מה קורה עם העבודה או משהו בכלל... זה לא שאני סומכת על מישהו, אבל אני מקווה שהם יעשו את העבודה, ואני אקבל ציון נורמלי...

זה בדיוק מה שמעצבן אותי...

כי כל הקבוצה שלי בפרוייקט הזה כזאת. והנה גם היום לא נפגשנו בסוף- ביטלו לי ברגע האחרון וזה היה ממש מעצבן, מחר זאת ההזדמנות האחרונה- אם לא ניפגש, הן מעכשיו דואגות לכל הפרוייקט- לי נשבר

טוב שנשבר לך

זו באמת לא האחריות הבלעדית שלך. עלתה בי שאלה. מה יקרה אם תדברי עם מנחת הקורס ותסבירי לה את המצב, כדי שתוכלי את באופן אישי לקבל הארכה, או להצטרף לקבוצה אחרת? יש פה דילמה של מוניטין בין החבר'ה, או של לחץ חברתי...לא בטוחה. בכל מקרה, נשאלת השאלה, מה האדם היחיד האחראי בקבוצה יכול לעשות כדי לא להידפק?

בעייתי להצטרף לקבוצה אחרת...

בסוף היום נפגשנו: כמובן שהן איחרו בחצי שעה <והן מגיעות עם אוטו
, אני זאת שנסחבת באוטובוסים>, אחת לא הגיעה כי אתמול ניסיתי כל היום לתפוס אותה וכשהצלחתי היא נפנפה אותי ואמרה שתחזור ולא חזרה, אז גם אני לא טרחתי לחזור אליה ולא איכפת לי אם היא תתעצבן. עבדנו עד 2 ואז התחפפתי ונתתי להן שהן ימשיכו לעבוד- נמאס לי להיות אחראית על הכל והבהרתי להן את זה שהם הגזימו ושייקחו אחריות.

reedgreenwhait

New member
מקרה ספציפי- עבודת הביוטופ

להגנתי אומר שבני הזוג שלי לעבודה אינם מנסים לתקשר איתי ולשתף אותי... כשעוד היו לנו מפגשי תצפיות שמעתי אותם מנסים להחליט מי מהם צריך לשאול אותי באיזו שעה יש פגישה כשכל אחד מטיל את המטלה על אחר... אולי אם הם היו מתייחסים אליי בצורה פחות מגעילה הייתי יכולה להבין משהו ולתרום את חלקי, אך זה לא קרה וזה כבר אבוד... אני ממש פוחדת שהם לא יכתבו את שמי בעבודה או לא ייתנו לי העתק או משהו כזה... ובבחינה שבעל פה איני יודעת מה אגיד... :'(

לירננה

New member
פן נוסף

הרבה פעמים לדעתי קורה שכשאחד לוקח על עצמו תפקיד מסויים,האחרים לוקחים את התפקיד הנגדי. הם רואים שאת לחוצה,והם יודעים שאת אחראית,אז מה אכפת להם? הם סומכים עלייך. ואז את עוד יותר לוקחת על עצמך את התפקיד הזה כי הם לוקחים את תפקיד הפארזיטים. כך שאולי זה גלגל. לא כל כך יודעת איך יוצאים מזה,אבל תחשבי על זה קצת. יש גם אנשים שבאמת פחות אכפת להם מהציון שהם הולכים לקבל. לא אכפת להם לקבל ציון נמוך,הם לא רוצים להילחץ מזה. אם את לא הייתי בקבוצה הם כבר היו מאלתרים משהו ולא אכפת להם מה יצא במיוחד. תחשבי גם על זה. אז את לוקחת על עצמך את התפקיד כי את רוצה שיהיה ציון טוב באמת ואת לא מסתפקת בציון נמוך. זה מעצבן,אבל זה ציפיות שונות של אנשים בתוך הקבוצה. את הקבוצות האלו בחרו בשבילכם או שיכולתם לבחור בעצמכם? יש אפשרות שבפעמים הבאות תבחרי לעשות את העבודות עם אנשים יותר משקיענים שאכפת להם?

למעלה