עבודה חדשה והריון

מצב
הנושא נעול.

hashevet

New member
עבודה חדשה והריון

עבודה חדשה והריון
שלום רב. בעלי ואני מנסים להיכנס להריון כבר 3 חודשים-עליי לציין שאני לא בהריון. התחלתי עבודה חדשה לפני כשבוע. רציתי לדעת כמה זמן עליי לחכות עם ההריון (ובצער רב, כמובן) כדי שלא יוכלו מבחינה חוקית לפטר אותי במקרה ואכנס להריון(הדעות חלוקות-חלק אומרים 3 חודשים וחלק חצי שנה), וכמה זמן חובה על המעסיק "לשמור" עבורי את התפקיד לאחר חופשת הלידה? תודה מראש על העזרה.

ניתן לפטר עובדת בהריון בכל מצב

עבודה חדשה והריון
שלום רב. בעלי ואני מנסים להיכנס להריון כבר 3 חודשים-עליי לציין שאני לא בהריון. התחלתי עבודה חדשה לפני כשבוע. רציתי לדעת כמה זמן עליי לחכות עם ההריון (ובצער רב, כמובן) כדי שלא יוכלו מבחינה חוקית לפטר אותי במקרה ואכנס להריון(הדעות חלוקות-חלק אומרים 3 חודשים וחלק חצי שנה), וכמה זמן חובה על המעסיק "לשמור" עבורי את התפקיד לאחר חופשת הלידה? תודה מראש על העזרה.
ניתן לפטר עובדת בהריון בכל מצב
ההבדל הוא שמי שהועסקה מעל חצי שנה, בכדי לפטר אותה יש לפנות למפקחת על עבודת נשים כדי לאשר את הפיטורים. מי שהועסקה פחות מחצי שנה, ניתן לפטר ללא פניה למפקחת. אם תועסקי מעל חצי שנה וירצו לפטר אותך, המעביד יצטרך להוכיח למפקחת שאין קשר בין הפיטורים לבין ההריון (לדוג' פיטורים כללים עקב קיצוצים, כנראה יאושרו). אם תעבדי פחות מחצי שנה ותפוטרי, תוכלי לתבוע את המעסיק בביה"ד לעבודה, אולם חובת ההוכחה שהפיטורים היו בהקשר של ההריון ושהם נגועים בהפליה, תהיה עליך. לא ניתן לפטר עובדת שילדה במהלך 45 ימים לאחר חופשת הלידה ואסור לחפוף ימים אלו בתקופת ההודעה המוקדמת לה היא זכאית. היינו, 45 + 30 יום (אם הועסקה מעל שנה). בקישורי הפורום בקטגורית מאמרים תוכלי למצוא כתבה בעניין זכויותיה של עובדת בהריון ולאחר הלידה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה