עבודה בשעות נוספות במהלך ההריון

מצב
הנושא נעול.

lirsha

New member

שלום, השבוע אני מתחילה חודש חמישי להריון ובמקום העבודה שלי נמסר לי כי חל איסור להעסיק אותי בשעות נוספות אלא אם אני מעוניינת ורופא הנשים שלי כותב מכתב בו הוא מציין כי אני יכולה לעבוד שעות נוספות. פניתי לרופא שלי והוא אינו מוכן לכתוב מכתב כזה. מה אפשר לעשות בנושא? ומה המשמעות אם אני נשארת שעות ללא אישור רפואי?

שיר ורד

New member
חפשי רופא אחר

שלום, השבוע אני מתחילה חודש חמישי להריון ובמקום העבודה שלי נמסר לי כי חל איסור להעסיק אותי בשעות נוספות אלא אם אני מעוניינת ורופא הנשים שלי כותב מכתב בו הוא מציין כי אני יכולה לעבוד שעות נוספות. פניתי לרופא שלי והוא אינו מוכן לכתוב מכתב כזה. מה אפשר לעשות בנושא? ומה המשמעות אם אני נשארת שעות ללא אישור רפואי?
חפשי רופא אחר
המעסיק פועל על פי החוק. אם רופא הנשים קובע שאסור לך לעבוד שעות נוספות ובכל זאת תעבדי וזה יגיע לידיעת הביטוח הלאומי, הם יהיו רשאים לשלול ממך את דמי הלידה (התלשום בגין חופשת לידה).

תשובה

תשובה
על עובדת שהיא בחודש החמישי להריון להודיע למעביד, ומשעשתה כך, או משנודע על כך למעביד בדרך אחרת, אבור למעביד להעסיק אותה בשעות נוספות או בימי המנוחה השבועית החל מהחודש החמישי להריון ואילך. החריג היחיד הוא, אם העובדת הסכימה לכך בכתב ומסרה למעבידה אישור רפואי של רופא מומחה ביילוד ובגינקולוגיה, כי אין מניעה להעבידה בשעות נוספות. לכן עליך לקבל אישור כאמור, ולהביאו למעביד, בצירוף מכתב שלך שבו את מאשרת כי את מסכימה לעבוד כאמור. מכיוון שהחובה לפעול כחוק ולא להעסיק עובדת כאמור חלה על המעביד, הסנקציה בחוק מופנית אליו - הסנקציה היא פלילית, ומופעלת על ידי משרד התמ"ת. המדובר בקנס כספי או במאסר של כל מי שאחראי במקום העבודה להעסקת העובדת בניגוד לחוק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה