תשובותעבודה בשבת
1.אני עובדת בחנות בגדים כמוכרת לפי שעות: 21 שח לשעה. הישנו הסכם קיבוצי לגבי עבודתי בשבת שאוכל לקבל תוספת כתגמול שבת על שעת העבודה ?2."משמרת" עבודה רגילה אצלנו בחנות 7 שעות ולא 8.אם אני עובדת 8 שעות באותו יום זו שעה נוספת?
תודה ושינוי השאלה:תשובות
1. לא מדובר בהסכם אלא בחוק שעות עבודה ומנוחה שקובע גמול שכר מיוחד על עבודה בשבת. על שמונה השעות הראשונות את זכאית לגמול של 150% משכרך הרגיל. על שעתיים ראשונות מעבר לשומנה שעות, את זכאית לגמול של 175% משכרך והחל מהשעה העשירית את זכאית לגמול של 200% משכרך. 2. גמול שעות נוספות ישולם לעובד אם עבד מעל 8 שעות. אם עבד מתחת לכך הוא זכאי לשכרו הרגיל, גם אם סוכם עימו על מסגרת עבודה של פחות משמונה שעות ובפועל הוא עובד יותר ממה שסוכם.
תשובה חלקיתתודה ושינוי השאלה:
למדתי שהסכם קיבוצי מיוחד אם הוא חל על עובד מביא בחובו זכויות נוספות על אלו שמתוקף חוקי העבודה. אם איני טועה ישנו הסכם קיבוצי החל על מוכרת בגדים לפי שהוסכם בענף ההלבשה ומתוקפו שעת עבודה רגילה בשבת במקום שכתבת "150 אחוזים" צריך להיקרא "175 אחוזים".את יכולה לבדוק אותי אם איני טועה?שאלה נוספת: השבוע נתבקשתי השבת הקרובה להיות שתי משמרות בשבת=12 שעות : 10:00 עד 16:00 שבתו-17:00 עד 23:00 מוצ"ש.איזו תוספת שבת מגיעה לי ?תודה מראש.
לא מכירה את ההוראה הזו ובהחלט יכולתודה ושינוי השאלה:
למדתי שהסכם קיבוצי מיוחד אם הוא חל על עובד מביא בחובו זכויות נוספות על אלו שמתוקף חוקי העבודה. אם איני טועה ישנו הסכם קיבוצי החל על מוכרת בגדים לפי שהוסכם בענף ההלבשה ומתוקפו שעת עבודה רגילה בשבת במקום שכתבת "150 אחוזים" צריך להיקרא "175 אחוזים".את יכולה לבדוק אותי אם איני טועה?שאלה נוספת: השבוע נתבקשתי השבת הקרובה להיות שתי משמרות בשבת=12 שעות : 10:00 עד 16:00 שבתו-17:00 עד 23:00 מוצ"ש.איזו תוספת שבת מגיעה לי ?תודה מראש.
הוראת הסכם קיבוצילא מכירה את ההוראה הזו ובהחלט יכול
שהיא קיימת. אני לא מחפשת לשואלים בפורום פסיקה/הסכמים וכו'. אני יכולה לתת לך קישור לאתר של משרד התמ"ת שם יש מנוע חיפוש להסכמים קיבוציים, שלדעתי לא עובד בימים האחרונים אבל זה מה שיש לי להציע. אפשרות נוספת היא לקפוץ לספריה משפטית ולחפש זאת. בהצלחה.
והשאלה:הוראת הסכם קיבוצי
אני מפנה לאתר smartandbetterאם תתבונני בטבלה -טכסטיל- עבודה ביום המנוחה -מופיע שם 175 אחוזים לשעה ולא 150 אחוזים המינימלי לפי חוק העבודה. אגב, שם גם מוגדר מהי שעת עבודה נוספת כשהמדובר במשמרות. ועתה, הרלבנטיות לעבודתי: כל יום 8 שעות ברוטו כפול חמישה ימים .מזה יורדת הפסקה שליש שעה בה המעסיק מאפשר גם לצאת מחנות אז חמש חלקי שלוש שעות פחות מ-40 זה 38 ושליש . ביום שישי עובדים 6 שעות (פחות הפסקה) וכל שבת 0 או 8 או 16 תלוי בדרישה של המעביד.לגישתו מוצאי שבת זו שעה רגילה. מהי דעתך (ראי בבקשה גם www.smartandbetter.co.il טרם המענה.תודה וסליחה על האורך.
המעסיק כנרא העובר על החוקוהשאלה:
גולדי עובדת ביום א, ב, ג משמרת 1 )08:-1600( ביום ד, ה : משמרת 2 15:00 -23:00. ביום ו 08:00- 14:00. בשבת 08:00-12:00 וכן 17:00 - 22:00. העבודה הינה בחנות מוצרי הלבשה שמתוך רשת חנויות ומחסני אופנה. כמה שעות נוספות ואיזה תעריף אני צוברת בשבוע כזה, אם שעה רגילה היא 21 ש"ח.
תודה וחישובהמעסיק כנרא העובר על החוק
מאחר והוא מעסיקך 7 ימים בשבוע הוא כנראה לא קיבל אישור להעסיקך בשבה, או שהוא לא ממלא את התנאים הנלוים באישור (למשל יום מנוחה חלופי). בנוסף הוא עבור על החוק בכך שהוא מוציא אותך להפסקה של 5 שעות בשבת (הפסקה מקסימאלית בתוך יום עבודה היא 3 שעות, הפסקה מינימלית בין 2 ימי עבודה היא 8 שעות). כל שעות העבודה בימים א-ו הן שעות רגילות. לשעות העבודה במשמרת בוקר בשבת מגיע תשלום של 150% מהשכר הרגיל. כנ"ל לגבי חלק משעות משמרת הערב בתקופת הקיץ עד לצאת השבת. במידה ואת עובדת ביום שישי לפי הפרוט לעיל, כל השעות של משמרת הערב בשבת יחשבו גם כן כשעות שבת (המעסיק צריך להוציאך לחופשה של 36 שעות לפחות). אבל אם עובדים אצלכם שתי משמרות, זה יהיה נכון רק פעם בשבועיים . אם עובדים 3 משמרות זה לא יהיה נכון כלל. כל השעות שמעל 43 שעות עבודה בשבוע יחשבו שעות נוספות (במנין שעות העבודה אין לכלול את ההפסקות ללא תשלום). בגין שעות אלו יש לשלם 175% או 200% אם הן יוצאות בזמן שבו מחויב המעסיק לשלם תוספת בגין עבודה ביום המנוחה. יש לשלם 175% בעד השעתיים הנוספות הראשונות ו 200% על כל השאר.
תשובהתודה וחישוב
ביקשתי אם אפשר להתייחס גם לנאמר באתר שהפניתי לגבי זה ששעות מנוחת שבת בטכסטיל הן 175 % . פירטתי את שעות השבוע הבא שלי : 8*5 פחות 5לחלק לשלוש . חוץ מזה 6 ש"ע בשישי ושמונה שעות שבת חצי בוקר וחצי אחר צהריים. איך אנו עובדות? משמרות בעיקרון , האחת בוקר והאחרת צהריים כמפורט בשאלה.לפי 21 שח , כמה אני צריכה לקבל בשבוע כזה?
תגובהתשובה
העבודה המפוצלת בשבת לא הופכת את העבודה במקום העבודה למשמרות. אבל אם עבודים אצלכם במשמרות החישוב יהיה כפי שציינתי. אינני יודע על מה מתבסס האתר שציינת, האם מדובר בהסכמים קיבוציים ספציפיים לדוגמא, או על הסכמים קיבוציים כלליים, שחל עליהם צו הרחבה לגבי כל העובדים בענף. חוץ מזה נראה לי שכאשר מדובר במוכרנים ברשת חנויות, הם אינם שייכים לענף הייצור של המוצר שאותו הם משווקים. צריך לאתר את הסכם העבודה הספציפי ולבחון על מי הוא חל. תוכלי לעשות זאת אם תפני למעסיק שלך, לועד העובדים במקום, או אולי בפניה ישירה למנהלי הארת שהזכרת.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.