עבודה בעיינים

מצב
הנושא נעול.
עבודה בעיינים

עבודה בעיינים
שלום שמי הדר אני בת 21 מבאר שבע ליפני כחודשיים עברתי לתל אביב לעבוד בגור שיווק שם הם הבטיוח 200 בסיס +בונסים שבוע ליפני קבלת המשכורת הייתי חולה בחוזה שחתמתי עליו (אין לי העתק) רשום שמי שמתיפטר ליפני חודשיים הם מורדים שכר טירחה על הקורס אינני היתפטרתי אך למרות זו הם הורידו לי את ה800 ש"ח של השכר טירחה למרות שהבאתי להם אישור רפאוי ובסך הכל הם שילמו 1300 למרות שמגיע לי יותר והם אינם מוכנים להקשיב לי אני מאד הודה אם תעזרי לי ותכווני אותי מה לעשות תודה מראש הדר

תשובה

עבודה בעיינים
שלום שמי הדר אני בת 21 מבאר שבע ליפני כחודשיים עברתי לתל אביב לעבוד בגור שיווק שם הם הבטיוח 200 בסיס +בונסים שבוע ליפני קבלת המשכורת הייתי חולה בחוזה שחתמתי עליו (אין לי העתק) רשום שמי שמתיפטר ליפני חודשיים הם מורדים שכר טירחה על הקורס אינני היתפטרתי אך למרות זו הם הורידו לי את ה800 ש"ח של השכר טירחה למרות שהבאתי להם אישור רפאוי ובסך הכל הם שילמו 1300 למרות שמגיע לי יותר והם אינם מוכנים להקשיב לי אני מאד הודה אם תעזרי לי ותכווני אותי מה לעשות תודה מראש הדר
תשובה
הדר שלום, קודם כל, נסי לדרוש שימסרו לך עותק מהחוזה. את חתמת עליו ואת זכאית לקבל עותק ממנו על מנת שתוכלי לבחון את ההוראות שבו. אני צריכה קצת יותר פרטים לגבי הקורס שעברת: איזה קורס, כמה זמן נמשך, מי העביר אותו, היכן התקיים. כעקרון מותר למעביד לקבוע בחוזה כי עובד שלא מסיים תקופת עבודה מינימלית שנקבעת בחוזה, מחוייב להחזיר לו את עלות ההכשרה שעבר.השאלה היא האם ההוראה שבחוזה שלך סבירה, ועדו יותר חשוב, האם הפעלת ההוראה הזו על ידי המעביד היא סבירה. מהדברים שכתבת נראה שהפעלת הסעיף על ידי המעביד בנסיבות אלה לא סבירה. נסי לקבל את החוזה, בדקי מה ההוראות שבו בנוגע לסיום עבודה ולהחזרת העלות של ההכשרה. אם אין משהו חדש שיתגלה לך, דרשי את הכסף שהורד לך מהמעביד, ואם לא יסכים, הגישי נגדו תביעה על הלנת שכר עבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה