עבודה ביטחונית ביום הבחירות

מצב
הנושא נעול.

thepoper

New member

קראתי את המאמר בנושא עבודה ביום הבחירות, אך עדיין נותרה לי שאלה. אני עובד בעבודה ביטחונית שדורשת לפי החוק 24 שעות ביממה 365 ימים בשנה (כולל, אגב, יום כיפור) האם גם בעבודה כזאת אני זכאי לתוספת של 50% למשכורת ביום הבחירות. יש לציין שהעבודה היא עבודה במשמרות של 8 שעות. כמו כן, לפי החוק גם אין חובה למעסיק לשלם שעות לילה מאחר והעבודה היא, כאמור, עבודה ביטחונית הדורשת 24 שעות ביממה. תודה.

תשובה

קראתי את המאמר בנושא עבודה ביום הבחירות, אך עדיין נותרה לי שאלה. אני עובד בעבודה ביטחונית שדורשת לפי החוק 24 שעות ביממה 365 ימים בשנה (כולל, אגב, יום כיפור) האם גם בעבודה כזאת אני זכאי לתוספת של 50% למשכורת ביום הבחירות. יש לציין שהעבודה היא עבודה במשמרות של 8 שעות. כמו כן, לפי החוק גם אין חובה למעסיק לשלם שעות לילה מאחר והעבודה היא, כאמור, עבודה ביטחונית הדורשת 24 שעות ביממה. תודה.
תשובה
לא ציינת האם מדובר בעבודה במוסד ציבורי או לא. אם כן, יש בדרך כלל הוראות מיוחדות שמסדירות גם נושא זה ויש לבדוק אותן נקודתית לעבודה שם. בהנחה שמדובר בחברה פרטית, אם מדובר במשמרת של 8 שעות, הרי שעבור עבודת לילה (עבודה ששעתיים מתוכה היא בין השעות 22:00-06:00) אין חובה לשלם תוספת כלשהי, למעט עבור השעה השמינית שנחשבת לשעת עבודה נוספת, תוספת של 25% משכר השעה הרגיל. למיטב ידיעתי, אין חסינות מחוק שעות עבודה ומנוחה למעסיק בתחום העבודה הביטחונית. לגבי עבודה ביום הבחירות, אם מדובר בחברה פרטית, נראה לי שאתה זכאי לתוספת. אם מדובר במוסד ציבורי - כמו כתבתי קודם, יש הוראות מיוחדות שמסדירות את הנושא וצריך לברר אותן.

שיר ורד

New member
לפי התיאור בשאלתך

לפי התיאור בשאלתך
נראה שמקום עבודתך נכלל בגדר "כוחות הבטחון ושירותי ההצלה למיניהם". אם כך, אתה מחויב לעבוד כרגיל. התשלום לעובד ביום הבחירות איננו מוגדר בחוק, אך הפרשנות המקובלת היא שיש לשלם לפי המקובל במקום לגבי עבודה בחג.

thepoper

New member
תודה רבה לשתיכן

לפי התיאור בשאלתך
נראה שמקום עבודתך נכלל בגדר "כוחות הבטחון ושירותי ההצלה למיניהם". אם כך, אתה מחויב לעבוד כרגיל. התשלום לעובד ביום הבחירות איננו מוגדר בחוק, אך הפרשנות המקובלת היא שיש לשלם לפי המקובל במקום לגבי עבודה בחג.
תודה רבה לשתיכן
עזרתן לי מאוד

תודה על הקישור - אוסיף אותו בפורום

לפי התיאור בשאלתך
תודה על הקישור - אוסיף אותו בפורום

מצב
הנושא נעול.
למעלה