סתם משהו שראיתי ורציתי לשתף

סתם משהו שראיתי ורציתי לשתף

שלום ילדה, אני רואה אותך הולכת ברחוב,בקניון, או בדרך לבית הספר, נוסעת באוטובוס או סתם יושבת בבית קפה. אני שומעת אותך מדברת עם חברות, או בטלפון, אני מסתכלת עלייך מרחוק. לפעמים גבוהה, לפעמים פחות, לפעמים בלונדינית, לפעמים כהת שיער. אבל תמיד תמיד יפה ומטופחת, מודעת לעצמה בכל המובנים. כמעט. תגידי, ילדה, נוח לך בבגדים האלה? הסקיני ג`ינס לא לוחצים לך קצת על הבטן? יש לך בכלל בטן? לא כבד לך להחזיק את התיק של בית הספר, כשאת כל כך רזה? לא היית רוצה שיהיו לך, נגיד, רגליים? אה, כבר יש לך? לא, כי אני רואה זוג עצמות. את לא רעבה לפעמים? כי נראה שאין לך הרבה תיאבון. לא בא לך לדפוק איזה שוקולד פעם? גלידה? לא, לא דלת שומן וחסרת טעם כזאת, גלידה אמיתית, כזאת ש... את יודעת, טעימה. כמו זאת שאכלת בגיל חמש ולכלכה לך את כל השמלה, ועשתה לך חיוך ענקי. אמיתי כזה. שמלה, נו. זה הדבר הזה שבו הרגליים חופשיות. הרחב, כן. לא חייב להיות ממש רחב, אבל כזה שהרגליים יכולות לנשום בו. אז מה סיכמנו בסוף, שבכלל יש לך רגליים, או לא? ותגידי עוד משהו, את לא שונאת את זה שמחליטים בשבילך? ואני לא מדברת על אמא ואבא, כי את זה אני יודעת שאת שונאת, וגם הם יודעים. אני מתכוונת לאחרים שמחליטים בשבילך. תחנות האוטובוס, שלטי החוצות, עיתוני האופנה, תכניות הטלוויזיה. כל אלה שמציגים את מה שאת חושבת שאת רוצה להיות. או בעצם, את מה שגורמים לך לחשוב שאת רוצה להיות. ומה זה ``להיות``, בעצם? זה להתלבש נכון? זה לצבוע את השיער לצבע הנכון? (שיער, נו, זה הקש הזה שנהיה לך מרוב צבע ופן) זה להיות רזה עד כדי כאב? זה לא לאכול ולא לנשום, כי הבגדים במידה 0 חונקים אותך? זה לא להזיז את הידיים כדי שלא תישבר לך ציפורן ארוכה ומטופחת? זו מי שאת? אין בך שום דבר אחר? לא בא לך לפעמים לצעוק שנמאס לך? שנמאס לך מזה שקודם הורידו לך את הג`ינס עד שהתחת שלך הפך למוצג ציבורי, ואחר כך חנקו את מה שנשאר בתוך שני גפרורי בד? לא נמאס לך להיות נשלטת, לתת לאחרים להגיד לך מה לעשות? באמת לא בא לך לצעוק? את אוהבת את זה? באמת? ובמה את שונה מהילדה השנייה שהולכת ברחוב, זאת מהצד השני של הכביש? ומהשכנה שלך? ומזו שיושבת לידך בכתה? ומזו שגרה רחוק? ומזו שאת לא מכירה בכלל, כי היא גרה בעיר אחרת, בארץ אחרת? ובמה את דומה לילדה עם הגלידה, זאת שדיברתי עליה קודם? תסתכלי עליה רגע, כמה טוב לה. היא לא דואגת, היא לא לחוצה. היא לא חושבת מה יגידו כולם. היא לא נותנת לשום צו אופנה מטופש לשלוט בה. הצו היחיד שהיא מכירה הוא הצב מהגן. והוא דווקא חמוד. מעניין מה היא תגיד אם היא תדע מה מחכה לה בגילך. אומרים שילדים לא משקרים אף פעם. כנראה שהם סתם גדלים לשקר לעצמם. *הקטע נלקח מפורום נוער תומך בנוער בנענע. מופנה גם לבנים וגם לבנות שביננו. תמצאו את ההקשר שמתאים בידיוק לכם, ותחשבו.. לא בא לכם לחיות? להיות?

GaloshiT

New member
קראתי את זה כבר פעם...{ט'}

בתקופה ש.. בוא נגיד לא אכלתי ממש... וזה לא הניע אותי להפסיק עם זה. אבל פשוט הבנתי , למזלי הרב שהיה לי משהו בראש. אני עדיין לא מרוצה מהגוף שלי , ועדיין בדיאטה ומתעמלת במכון כושר. אבל לפחות אני אוכלת. והמכתב הזה , הוא כל כך נכון. אויל יש כאלה שיגידו אבל מה יש מלא בנות רזות ולא כולן סובלות. אני יכוהל להגיד מנסיון , גם אם אתה לא שמן אבל אתה רואה את עצמך כזה , מאוד קשה להתמודד עם זה. זה להסתכל במראה ולהיגעל , לקום בבוקר כשהבטן נדבקת לגב מרוב רעב ולחייך כי זה טוב ולבכות מבפנים כי אתה מבין שמשהו לא בסדר בך. אני מודעת לזה שאני תחת תכתיבים של אופנה. אני יכוהל להעיד על עצמי שאני צובעת שיער ועושה פנים קבוע. ולפעמים זא באמת נמאס , וכל בוקר לקום ולהתאפר , אבל אחר כך. כשאתה מסתכל לעל עצמך במראה -אתה אומר לעצמך וואלה אני נראה טוב ככה. לפעמים בא לי להפסיק עם הפנים והאיפור כל יום , אבל לפעמים זו הנחמה שלי. כי אני מרגישה כל כך אני עם זה. כשאני בלי איפור או פן אני מרגישה חולה , מוזנחת , נגעלת מעצמי. ולפעמים חושבים אנשים מבחוץ מה כל מה שמעניין אותה בחיים זה הסומק והרימל והפנים. ואיך שהיא נראית מה אין לה מוח אין לה דברים אחרים בחיים. אז אני יכולה לומר שזה קשה לקבבל ביקורת כזו. כי אף אחד שלא יודע מה זה להיות ככה לא יבין אוית אף פעם. אני חכמה , אינטליגנטית , ולא זה לא שחצנות , זו האמת. וכן אני מתאפרת כל יום ועשה פנים , כן כן כל יום. והייתה לי תקופה בחיים שלא הכנסתי לפה כלום חוץ מנס קפה.. וירדתי 4 קילו בשבוע. ואנשים לא מבינים מה זה לחיות ככה , בתסכולים כאלה. הם לא מבינים שיש משהו בראש. אני מודה . זו מחלה בנפש. וזה קשה להתמודד עם זה. אבל עצרתי את זה. בזכות עצמי. ובגלל זה אני גאה בעצמי. ואני יכולה לחזור לזה כל רגע. אבל החלטתי שאני נהיית בריאה ולא עוצרת את המחזור עוד פעם ומשגעת את הגוף. כי זה משפיע גם על הסביבה. ואני לא רוהצ שאני שים שאני אוהבת ייפגעו. אז לבנות שעברו משהו דומה או עוברות עכשיו וחושבות שאף אחד לא מבין אותן , ושכולן שופטים אותן. אני מבינה אתכן. תאמינו לזה. זה לא קל. וההודעה הזו העלהת הרבה דברים לא טובים. אבל זה שווה רק בשביל שאויל מישהי תקרא את זה ותזדעדע. או פשוט תחליט שאלה לא הדברים שהיא רוצה להילחם איתם בחיים. ותאמינו לי זו מלחמה. אחת הקשות ביורת שידע האדם. מלחמה עם עצמו.

amit641

New member
באמת שממש ריגשת אותי! ../images/Emo129.gif

כל הכבוד לך שהבנת והצלחת להפסיק!

moruush

New member
למה אני יותר מידי מבינה אותך?

כל התיאורים שלך בחלק השני, אני חווה את זה כל רגע, אמנם בלי כ"כ הרבה איפור ופנים אבל ההרגשות, התיסכול, ההרגשות, הרצון להוריד לפחות 8-6 קילו [ואני שוקלת 50-51] כדי שאולי אז אני אוהב איכשהו את מה שאני רואה מולי במראה. זה שיגידו לי שאני רזה ושאני "כוסית" לא יעזור. אני פשוט לא אוהבת את הדמות שאני רואה במראה כל יום. מגעיל אותי.

GaloshiT

New member
אני מאוד מצטערת בשבילי ובשבילך שאנחנו

מכירות את ההרגשה הזו. תהיי חזקה! פה אם תצטרכי משו.

amit641

New member
אני לא יודעת מה הגובה שלך ../images/Emo129.gif

אבל המשקל שלך בכל מקרה בסדר גמור. ולפי המשקל שלך את רזה. איזה גובה את? את לא באמת צריכה לרדת במשקל, המשקל שלך מעולה ואני בטוחה שאת מהממת ככה :) ממש לא כדאי לך לרדת מהמשקל שאת נמצאת בו עכשיו. זה הכל בראש שלך. אם אנשים אומרים לך שאת רזה וכוסית זה כנראה מה שאת. תכניסי לך את זה טוב-טוב לראש. כל יום תסתכלי במראה בבוקר ותיזכרי בכל האנשים אומרים לך שאת רזה ותגידי את זה לעצמך, בסוף את תביני את זה. שיהיה לך המון בהצלחה

moruush

New member
אני 165, 164

בערך, נו אני נמוכה. אבל שאני מסתלכת במראה אני פשוט נגעלת, אני שונאת את היירכים שלי, את היידים שלי, ואת עצמי!! ואני יודעת שכנראה זה בעיה נפשית אבל אני פשוט נגעלת. אני חושבת שפחות 6,7 ק"ג הכל יהיה בסדר
ותודה

אני חייבת לומר שאת דיי אממ...

מפגרת? בלי להעליב.. אני 1.60, ולפי הBMI המשקל הכי נמוך שמותר לי להגיע אליו הוא 48 וגם זהב ממש גבולי. את רוצה להיות 42?! זה כל כך תת משקל. בחיי. ההודעה שלך היא טריגר, ואני רצינית. אוף מעצבן אותי. מעצבן אותי לראות עד כמה רזות בנות פה רוצות להגיע. תבדקו BMI, אל תכנסו לתת משקל, בחיי. גם לי יש בעיות עם המראה שלי, גם אני לא מרוצה מהמשקל שלי, גם אני במגמת ירידה. אבל אני בחיים לא אכנס למשקל שיסכן את החיים שלי, לא משנה כמה בעיה תיהיה לי עם עצמי. פאק.

Tin Doll

New member
איזה כיף לך!!

תקשיבי, אני 162 ושוקלת 64. (ואני לא דבה, קצת מלאה) עכשיו תחשבי לבד אם ה-50 שלך זה יותר מידי. אני מתה להגיע ל55..

moruush

New member
תראי[וגם באגBAGבאג]../images/Emo100.gif

אני לא חושבת שאני מלאה ושאני דאבה, אני פשוט חושבת שעם קצת פחות קילוגרמים היירכים שלי יהיו במצב טוב. אני די אוהבת את הבטן שלי [שטוחה, ושאני רוקדת העצמות שלי (צלעות ואלו שלמטה) בולטות] אבל הייריכים שלי זה משהו, וזה לא פרופורציונלי ושאני יושבת הם כמו פיתה מעוכה, וזה מזוויע. ויש לי גם קצת שניצלונים. אז הייתי שמחה להיפטר. ואני לא מדברת על חיטוב, כי אני עושה תרגילי חיטוב ואני גם רוקדת אבל כנראה שזה לא מפסיק עוזר, אז בקיץ אני אגור בחדר הכושר ואפיק תוצאות :] ובאגBAGבאג, תראי, אני באמת לא רציתי לעצבן אותך או משהו,בסדר צודקת במשקל 42 זה באמת ממש מוגזם [לא חשבתי על זה מקודם,ואת צודקת!] , אבל 46, זה עוד סביר לדעתי, ואני לא כ"כ מייחסת חשיבות לBMI, בתקופת התת משקל שלי הייתי המון לפי זה, והיום שאני אחרי התקופה ההיא אני באמת חושבת שזה דבר דפוק, כי זה לא תקף לגבי "ספורטאים" [מסת שריר] וגם זה תלוי במבנה, בגנים ובעוד דברים. וסליחה שעיצבנתי אותך

תביני...

אוקי קודם כל אני מתנצלת על הטון...פשוט- לפרסם הודעה כמו שפירסמת פה זה מהווה טריגר רציני... אז נו- לפחות תרשמי טריגר... יש פה בנות עם עבר/הווה/עתיד בהתההות של הפרעות אכילה... בחייאת, קצת התחשבות לא תזיק.. ובקשר לחוסר פרופורציות- יש תרגילים מסויימים לכל אזור בגוף, ואם את עושה גם תרגילי חיזוק וגם פעילות אירובית כלשהי (ריקוד, הליכה, ריצה, שחייה וכו')- זה מוריד.. .בחיי שזה מוריד... אני באמת מקווה שתצליחי להוריד מה שאת רוצה, אבל תיזהרי טוב? המצב שאת מתארת הוא...לא בריא.

JuSt A GiRl 94

New member
אל תורידי כלום.

זה מושלם כמו שאת עכשיו. אני באותו גובה כמו שלך ושוקלת הרבה יותר, תאמיני לי, את שוקלת חמישים קילו! זה ממש מקל. אני בכלל לא חושבת שיהיה לך מאיפה להוריד...

למעלה