סתימות בילד בן 5

עדושם

New member
סתימות בילד בן 5

שלום רב בני בן 5 בביקורת האחרונה טענה רופאת השינים כי יש לו שני חורים ממש קטנים בשתי השיניים הקדמיות. שן 51 ושן 61. הרופאה המליצה על 2 סתימות בגז צחוק. ראשית, האם זה לא מסוכן ? האם יש נזקים או חשש כלשהוא מטיפול זה? שנית, האם מונע זריקה או בנוסף גם זריקה תנתן? לגבי הטיפול כתוב: "שן 51 שחזור מחומר מרוכב בהקשית אור" ו"שן 61 שחזור מחומר מרוכב בהקשית אור" מה זה אומר בבקשה? תודה מראש עדי

סתימות

1. השימוש בגז צחוק נועד לעזור לילד לעבור את הטיפול בצורה נעימה ורגועה יותר. תפקידו העיקרי בהפחתת חרדה ובנוסף מפחית רפלקס הקאה, משנה תחושת זמן ובאופן כללי משרה תחושת ריחוף כשהמטופל מצוי בהכרה מלאה ומתקשר. השימוש בטוח מאד ונדירים המקרים בהם לא מומלץ להשתמש בו. 2. בד"כ נותנים גם זריקת הרדמה מקומית כיוון שהגז לא מונע כאבים אלא תפקידו להביא את הילד למצב נינוח שיאפשר מתן טיפול באופן רגיל. 3. שחזור מחומר מרוכב בהקשיית אור פירושו "סתימה לבנה". הערה קטנה: כיוון ששיניים 61, 51 צפויות לנשור בסביבות גיל 7, ולפי דברייך החורים ממש קטנים, הייתי ממליצה לברר עם רופאת השיניים האם אין מקום לבצע מעקב עם מריחת פלואוריד מקומי. לעיתים רבות ניתן עם מעקב בלבד להגיע למצב שהשיניים תנשורנה לפני שהחורים יגדלו במידה שתגרום להפרעה.

עדושם

New member
תודה רבה. הרופאה אמרה שהשורשים

ארוכים ולכן לדעתה השינים הנ"ל ינשרו לקראת גיל 7 אני אשאל לגבי מה שכתבת לי תודה מראש

למעלה