סרט מעט קטוע לאחר היצוא מפרמייר פרו

minidv

New member
סרט מעט קטוע לאחר היצוא מפרמייר פרו

אני שואל שוב את השאלה שמשום מה (האם יש סיבה?) לא נענתה אתמול: אני אתאר מה עשיתי. העברתי סרט ממיני dv למחשב באמצעות הלכידה של פרמייר פרו 7 בפורמטavi 720*576 25fps. הסרט הועבר למחשב בשני חלקים, אז העברתי לטיים ליין את שני החלקים ועשיתי להם יצוא כDV AVI 29.97 fps ntsc. אני חושב שגם כשהעברתי מהמצלמה למחשב העברתי לפי פורמט של ntsc כי משום מה הוא יותר שוטף יותר (נראה לי). בכל מקרה, למרות שכל אחד משני חלקי הסרט יצא מצויין, לאחר האיחוד שלהם והיצוא לקובץ movey, התוצר הסופי יצא קטוע קצת, כל כמה שניות יש שניה הפסקה של שניה, ונראה שגם הקול באיכות טובה פחות. אני ממש חדש בעריכת וידאו. ואשמח לקבל עצה.

minidv

New member
גסות רוח

כניראה שהאנשים בפורום הזה גסי רוח. שאלתי בשיא הנימוס (פעמיים) ואתם מתעלמים ממני לחלוטין. מה זאת גסות הרוח הזאת? אתם לא מתביישים? בכל מקרה , אני מצטט את ההודעות הקודמות. אולי יש צדיק בסדום של עריכת הוידאו. "אני שואל שוב את השאלה שמשום מה (האם יש סיבה?) לא נענתה אתמול: אני אתאר מה עשיתי. העברתי סרט ממיני dv למחשב באמצעות הלכידה של פרמייר פרו 7 בפורמטavi 720*576 25fps. הסרט הועבר למחשב בשני חלקים, אז העברתי לטיים ליין את שני החלקים ועשיתי להם יצוא כDV AVI 29.97 fps ntsc. אני חושב שגם כשהעברתי מהמצלמה למחשב העברתי לפי פורמט של ntsc כי משום מה הוא יותר שוטף יותר (נראה לי). בכל מקרה, למרות שכל אחד משני חלקי הסרט יצא מצויין, לאחר האיחוד שלהם והיצוא לקובץ movey, התוצר הסופי יצא קטוע קצת, כל כמה שניות יש שניה הפסקה של שניה, ונראה שגם הקול באיכות טובה פחות. אני ממש חדש בעריכת וידאו. ואשמח לקבל עצה." אולי כדאי שתשימו מודעה בכניסה לפורום שאתם לא מעוניינים במצטרפים חדשים ותחסכו לאנשים את עוגמת הנפש.

judyr

New member
תזכיר לי ממתי נהיית הבוס של כולם ?

או ממתי אנחנו מתפרנסים ממך? ואז תחשוב שוב על המונח "גסות רוח"!!!!!

minidv

New member
judyr

אני בטוח שאם כמו שכתבת, היית מתפרנס ממני, לא היית מתעלם ממני. החכמה היא להיות בן אדם גם כשאין תמורה מיידית. ודרך אגב, אם היית עובד עבורי, היית מתחיל החל ממחר לחפש עבודה אחרת. אני המום מהפורום הזה. אם אתם לא מעוניינים בהחלפת דעות ועזרה הדדית - מה אתם בכלל עושים פה? מה אלמנטרי יותר מלהתייחס למשתתפים חדשים בפורום? אין לכם חשק לענות לשאלות אז תכתבו לפחות ששאלות ממשתתפים חדשים לא רצויות או תזהירו אנשים שלא יתקרבו לפה.

integ

New member
גסות

תעשה טובה ותפטר את כולנו ולך לחפש פועלים חדשים. אני מקבל את הצעתך ומזהיר אותך לא להתקרב לפה יותר, עד שתלמד להיות בן אדם.

אני לא חושב

שאם היו יודעים את התשובה, אז לא היו כותבים אותה. כנראה שיש סיבה. אף אחד כאן לא רע (חוץ מג'ודי המרשעת) אל תפריז בתגובה שלך, לא כל שאלה מצליחה להענות בצורה מושלמת... אם בכלל. לי למשל, מה שכתבת נשמע כמו סינית...

judyr

New member
הג'ודי הזה הוא מרשע../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

yogev77

New member
בינתיים

כמה בירורים קטנים - למה המרת מ PAL ל NTSC, אם זה מה שעשית בכלל? - הקובץ יוצא לקובץ movie AVI או ל MPG? - הקיטועים הם בצורת ריצוד או PAUSE כל כמה שניות בערך? בינתיים תנסה לייצא את החיבור שלהם כקובץ DV AVI רגיל (export movie) ותוודא שאתה באותו פורמט שבו הסרטים נלכדו אם אתה לא בטוח אם הם נלכדו בPAL או NTSC תעמוד על אחד הקבתים בBIN ותסתכל מימין לתמונה למעלה מה מהירות הפריימים והרזולציה

minidv

New member
מה עשיתי:

יש לי מצלמת מיני די וי jvc dvp7 ובעצם אני לא בטוח אם אני אמור להשתמש בpal או ב ntsc. אבל בחרתי בפרימייר כשהגדרתי את הפרויקט ב ntsc. לכדתי 2 סרטים (מאותה קלטת באותן הגדרות) ויצאתי אותם כdv avi. עד כאן הכל יצא טוב. חיברתי אותם בפרימייר ובתוצאה הסופית היה מין PAUSE לשניה כל כמה שניות. כבר מחקתי, אותם אז אני לא יכול לענות על כל השאלות אבל למקרה שזה יקרה שוב, יש סיבה לPAUSE הזה? חוץ מזה, ברגע שאני מעביר את הקובץ לטיים ליין, יש כאילו ירידה באכות. גם הקול נעשה קטוע קצת. יש אפשרות לודא שכשהסרט עובר לטיים ליין הוא ישמור את האכות המקורית? האם יש חשיבות, לבחירה בPAL או NTSC? יוגב אני מעריך מאוד את ההתייחסות. אני פשוט נפגעתי מההתעלמות קודם. גם אם השאלה שלי לא היתה ברורה, אפשר לבקש הבהרות כמו שאתה עשיתי. אז מאחר ונפגעתי הגבתי ממקום של פגיעה. לא התכוונתי להעליב את חברי הפורום אלא רק לבטא את מה שהרגשתי,ובודאי תודו שחשוב ובריא לבטא רגשות במקום לפתח איזשהי פריחה פסיכוסומטית או משהו.

preacher

New member
נפגעת מההתעלמות????

תגיד לי, אתה לא חושב שאנשים כאן נפגעו מההאשמות המוזרות שלך? אם לא ענו סימן שלא יודעים. ואם ידעו ולא היה חשק לענות - גם לגיטימי. זה פורום שיש בו הרבה מתחילים (כמוני - אין לי אשליות) ויש המון שאלות חוזרות, ואני בטוח שלמקצוענים כאן אין כוח לענות על אותה שאלה שוב ושוב. לך אחורה בפורום ותראה כמה שאלות יש שלא ענו עליהן. הגישה שלך ממש לא גורמת לאנשים לרצות לענות לך, ובאמת, אף אחד לא חייב לך כלום. אני מציע שתתנצל על גסות הרוח שלך. יש לי דווקא כמה דברים שיוכלו לעזור לך אבל אני מחכה קודם לשינוי גישה שלך, כי אני ממש לא רוצה לעזור לבנאדם שחושב ש"מגיע לו" וברגע שהוא לא מקבל תשובה ומייד הוא ישר תוקף את כולם.

minidv

New member
זה קרה שוב!

והפעם שמתי לב לפרטים כדי שאוכל להעזר בכם. 1. העברתי את הסרט מהמצלמה לפרמייר 7 פרו כשהפרויקט מוגדר כNTSC במהירות 29.97 פריימים בשניה. המצלמה, אם זה משנה היא מיני די וי של JVC מדגם DVP 7. 2. במהלך ההעברה קבלתי במעבר בין סצנות הודעה ש"נפלו פריימים" אבל ההקלטה נמשכה. 3. לאחר ההעברה הקבצים יצאו כסרט DV AVI. (הסרט חולק לכמה סצנות - כל סצנה התפצלה בזמן הלכידה כשהתקבלה הודעה ש"נפלו פריימים"). 4. למרות שהפרויקט הוגדר כ NTSC התוצר הסופי הוגדר כPAL במהירות 25 פריימים בשניה. 5.בדקתי את קבצי הסרט - כולם יצאו מצויינים. אכותיים ביותר. 6.עכשיו העברתי את כל הקטעים לטיים ליין. כדי ליצור קטע רציף אחד וחר כך הורדתי כמה שניות מאחד הקטעים ע"י סימון IN ו OUT והפקודה EXTRACT (כמו שכתוב בעזרה של פרמייר). 7. המחשב רינדר והתוצאה הסופית היתה כמו בפעם הקודמת: מדי מספר שניות יש pause לשניה לאורך כל הסרט (שנשמר כdv avi ). אני מפרט כל כך כי יכול מאוד להיות שאני לא עושה את הדברים נכון. כל מה שאני יודע נובע מעיון בקובץ העזרה של התוכנה ואני עדיין לא ממש מבין יותר מדי בפרמייר. אז אפוא הטעות שלי. למה הסרט יוצא יופי, אבל לאחר העריכה בטיים ליין הוא יוצא קטוע?

yogev77

New member
MNI

שלבים, ניסויים 1. תלכוד דווקא בפרויקט PAL (בלי שום קשר רב הסיכוים שהמצלמה שלך היא PAL, אתה לא חייב לדגום הכל רק קטעים ועזוה אותך מה SCENE DETECT אם בחרת אותו.. על הדרך בוא תסגור כל דבר אפשרי שפועל ברקע שיהיה יות זכרון 2. שים את שני הקטעים ביחד וייצא שוב ב PAL 3. את הסרט שיצא תבדוק ב MEDIA PLAYER ולא ב טיים ליין לפעמים סרט רק ירא ה קופץ בטיים ליין בשל חוסר זכרון או יותר סביר מקום בהארד דיסק וכמובן אותו דבר הסאונד, מעין קיטועים כאלה , אבל זה לא ניכר בייצוא 4. אם עדיין יש בעיה תנסה ב EXPORT לבחור ב RENDERING שיטת PROGRESIVE

minidv

New member
יוגב

ניסיתי כמו שאמרת בפאל ביצוא רגיל וגם בפרוגרסיב. הבעיה נשארה. אני לא חושב שזה קשור לזיכרון או לעומס על המחשב כי כשאני לוכד סרט ושומר אותו, זה יוצא יופי. רק אחרי שהסרט עובר דרך הטיים ליין מופיעה הבעיה של pause לשניה כל כמה שניות. ואני רואה את זה במדיה פלייר, לא בפרמייר. אני מתכוון שאני בודק את הסרט בנגן של וינדווס. מה השלב הבא?

אמיר חן

New member
סתם רעיון

כאשר אתה מצבע export לסרט אתה שומר אותו כ-DV avi או כ- microsoft windows avi? כי המקודד DV של ווינדוז פשוט גרוע וצריך להשתמש במקודד אחר במקומו.

אמיר חן

New member
והתקנת מקודד DV על המחשב

או שאתה משתמש במקודד הדיפולטי של ווינדוס?

minidv

New member
יש לי את

K-Lite Mega Codec Pack 1.01 זה מספיק לדעתך? אני מוכן לנסות כל דבר...

minidv

New member
לכל חברי הפורום,

לרגל יום הכיפורים הממשמש ובא, אני מתנצל בפני מי שנפגעו ממני. ומקוה שהשנה הבאה תהיה שנה שלווה, ושניהיה בריאים.

umbo

New member
אני חושב שהבעיה במקום אחר......

באיזה מחשב אתה עובד - איזה מעבד, כמה זיכרון וכמה דיסקים קשיחים. היתה לי בעיה דומה בעבר שפתרתי בצורה שונה. שים לב שבעקרון רצוי מאוד שתוכנת העריכה והחומר המצולם לא ישבו על אותו כונן פיזי, אלה על שני כונים נפרדים. אבל בעיקרון - מה שמצולם בPAL רצוי מאוד לערוך באותה שיטה. אם מהתחלה יש לך "דרופ פריים" זה כבר מראה שהמצלמה והתוכנה "לא אוהבים" אחד את השני. שנה טובה ?

למעלה