סרטון-פסיכיאטריה ממציאים מחלות נפש..

LoveBeing

New member
סרטון-פסיכיאטריה ממציאים מחלות נפש..../images/Emo124.gif

שלחו לי במייל את הסרטון הזה... ואני חושב שכולנו צריכים להיות מאוד מאוד מודעים לעניין הזה.. החלטתי לשלוח את זה כאן לפורום כי זה ממש חשוב בעיני. אסור לעולם שתתנו לאנשים אחרים לשים תוויות עליכם! כולנו בני אדם! לא "סכיזופרנים" "או מאניה דיפרסיה" או "הפרעות חרדה.." "הפרעת קשב וריכוז".. "צריכים ריטלין.." "צריכים כדורים לכל החיים.." אין כזה דבר! יש בעיות ומכשולים? אז מתמודדים איתם! אם תעשו את זה עם כדורים או בלי- זה פחות משנה... העיקר שתדעו מהו הערך שלכם האמיתי! לעולם אל תתנו לאחרים להוריד את הערך שלכם למטה. או לגרום לכם לחשוב שיש לכם "מחלה" רצינית וסופנית.. או משהו שתצטרכו כדורים לכל החיים בגללו.. הם לא תמיד יודעים מהי הסיבה האמיתית.. אבל חשוב שתעשו מה שנכון לכם! מה שמרגיש באמת נכון לכם.. (גם אם זה כדורים בכל זאת..) אבל תאמינו שלכל בעייה יכול להיות פיתרון. ואל תאמינו לכל מה שאנשים אחרים או מומחים אומרים לכם.. אם זה רופא, פסיכיאטר, מורה או כל אדם אחר. אל תאבדו תיקווה לעולם! הכל עוד בידיכם! העתיד הוא שלכם ליצור!
אז שיהיו לכם חיים יפים!
באהבה, גיל

על הסרטון...

מאוד קשה לי לראות את הסרטון ולחשוב שיש באמת "קונים" לזה. לחלק מהתופעות הפסיכולוגיות כן יש הסבר מדעי פזיולוגי - נכון, יש גם תופעות שלא ניתנות להסבר אבל זה עדיין לא אומר שאין צדק לקיומה של הרפואה הזאת. ושימו לב שהסרטון מבוסס ברובו על תחקור של פסיכיאטרים ופשוט ציטטו רק מה שמתאים לטובת קידום הסרטון - בהרבה מהמקרים אני בטוחה שהציטוט היה חלק ממשפט שלם רחב יותר שבשלמותו היה נשמע הרבה יותר "הוגן" ממה שניסו לצייר. אני לא חושבת שזו רפואה שמנסה להרויח כסף על חשבון אחרים בלי ביסוס- אם נסתכל לאורך ההיסטוריה את התרומה הענקית שתחום זה הכניס והשיפור שביצע בחיינו על ידי אבחון של דברים שלא ניתנו לאבחון בשום דרך אחרת. (זה היה רק דעתי על הסרטו)

ובנימה אישית ../images/Emo45.gif../images/Emo39.gif

מאוד התחברתי למה שכתבת בתוכן ההודעה- ואני כן חושבת ומצטרפת לדבריך שבעזרת אמונה בעצמנו, תיקווה וכח אנחנו יכולים להתגבר על המכשולים והבעיות בחיינו. נראה שיש לך הרבה כוחות ומאמינה כי שאבת הרבה מהכוחות האלה מדברים שחויתה במהלך חייך וכל הכבוד על כך! אני שמחה שאתה חולק אותם איתנו!!! ותודה ענקית על האופטימיות שמאוד מחזקת ומעודדת

LoveBeing

New member
תודה רבה ממש כיף לקרוא! ../images/Emo9.gif

זה נורא נחמד לקרוא את התגובה שלך... חשבתי שהסרט הזה חשוב בגלל זה שלחתי אותו כאן ועוד 3 פורומים.. זה מצחיק איך לכל פורום יש תגובה אחרת..
אני כמובן מסכים עם מה שאמרת.. אבל היה חשוב לי משום מה לשלוח את הסרטון בכל זאת. אני שמח שאהבת את מה שכתבתי.. ואני אשתדל לבוא לכאן יותר.. תמיד אתם מוזמנים לבלוג ולקומונה שלי.. חיבוק גדול!
../images/Emo140.gif../images/Emo13.gifסופסופ האמת בפנים../images/Emo67.gif

מישהי שאובחנה כמאניה-דיפרסיבית/חרדתית/bpd/bdd/ocd ומה לא? ומה לא? בסוף הם אמרו לה: זה לא מה שחשבנו,את מקרה קליני לא טיפוסי": היום היא בריאה ומאושרת!

פסיכיאטרים עוזרים לאנשים...

אני חושבת שהסרטון הזה מציג תמונה מאוד מוטה עם הרבה דברים לא נכונים. פסיכיאטרים, בדיוק כמו כל רופאים אחרים, מנסים למצוא דרכים להקל על המטופלים שלהם. קשה להתעלם מהעובדה שמליוני אנשים בעולם, שסובלים סבל נוראי מכל מיני דברים (כמו חרדות נוראיות שמשתקות אותם לחלוטין, דכאונות קשים, מחשבות מאיימות...) נעזרים בתרופות פסיכיאטריות כדי לשוב ולחיות חיים מאושרים, כדי לשוב ולתפקד בחברה. ראיתי כל-כך הרבה אנשים (ילדים ומבוגרים) שבלי התרופות סבלו סבל נוראי, לא הצליחו כמעט לתפקד, או שהיו שרויים כל היום בעצב או בפחד, והתרופות סייעו להם כל-כך, החזירו להם את התקווה. זה נכון שאין בדיקות מדויקות, כמו בדיקות דם או רנטגן, כדי לאבחן אם מישהו סובל מהפרעה מסויימת, אבל זה לא אומר שההחלטה על אבחנה היא שרירותית. ומה שהכי חשוב, זה לא אומר שאם לא מבינים לגמרי ממה משהו נגרם, אי אפשר לטפל בו. הנקודה החשובה היא שתרופות פסיכיאטריות כן יכולות לעזור, להקל, לשפר את החיים, וזה משהו שאסור לשכוח.

LoveBeing

New member
נכון גם אני מסכים איתך...

הסרטון היה יותר מידי קיצוני לצד השני.. אבל בעצם יש משהו בזה.. כי לפעמים פסיכיאטרים אוטומטית חושבים שרק הכדורים יעזרו.. והם נותנים אבחנות במקום לראות את האדם כפי שהוא, או לעזור לו לראות את הכוחות שבתוכו.. וזאת הטעות הגדולה. ברור שיש פסיכיאטרים ופסיכולוגים טובים- אבל בכל זאת צריך לזכור שהם רק בני אדם- שמסוגלים לטעות, למרות שהם עושים את עצמם ידעני כל.. כי בסופו של דבר באמת שום דבר אינו מוכח לחלוטין. ורק האדם מכיר את עצמו באמת. וגם יכול לעזור לעצמו. יש טובים ויש רעים ויש כאלו שפשוט לא מבינים... אני בעד תמיד לזכור שכל אחד צריך למצוא את מה שהכי עוזר לו. ולא ללכת לפסיכיאטר אחד ולחשוב שהוא אלוהים.. כי לפעמים באמת הם מונעים מאגו וזה הרסני לכולם. חשוב שהפסיכולוג/אטר יעזור למטופל לעזור לעצמו- וגם מתישהו להפסיק את התלות שיש לו למטפל.. בגלל זה הסרטון הוא רק חומר למחשבה.. ולפי דעתי צריך להתעלם מהגישה הקיצונית שבו, ורק לקחת מה שנכון לנו. כמו בכל דבר בחיים.. יום טוב!
למעלה