סקר

wildgirl1

New member
אני רוצה לענות

לפני 10 עד 15 שנה הגזענות הייתה בסביבות 5 אם לא יותר לפחות אצלי בהרצליה ובמיוחד בכיתה שלי כיום זה משהו כמו 2

eMiFrEaK

New member
למען האמת...

עברתי די הרבה מקומות בארץ... במיוחד ב3 שנים הראשונות מאז שעלינו אז ככה שקשה לי לדבר על מקום אחד. בשום מקום שבו גרתי (נצרת עלית, אזור, ראשון לציון) לא נתקלתי בגזענות. ואולי פשוט הייתי קטנה מדי לשים לב לזה. לאשדוד הגעתי בגיל 6 ולמען האמת גם פה לא נתקלתי בשום דבר. אני גרה ברובע שניתן להגיד רוסי ברובו, בעצם אפילו לא ברובו חחח והשתלבנו כולם בצורה טובה מאוד. אבל כשהגענו למקיף היתה קצת בעיה כי המקיף מכיל 2 בתי ספר יסודיים - אחד מהם כולו רוסים. והשני כולו עדות המזרח (מרוקאים למי שלא הבין =)) אז היתה קצת בעיה בהתחלה... עכשיו..... הבעיה נפתרה ל-ח-ל-ו-ט-י-ן. קשה לי לדרג.. מצטערת...

eMiFrEaK

New member
לא דברתי על 2 היסודיים של יג'...

הכללתי את שניהם ביחד.. חחח באמת שאין הבדל בין "שקד" ל"רתמים" =)) אבל בין הבתי ספר הללו ל"אופק" בטו'... זה כבר משהו שונה לחלוטין חחח

eMiFrEaK

New member
זה בדיוק מה שחשבתי בכיתה ז'..

אני חשבתי שהאוכלוסיה ביא' מתאימה להם הרבה יותר מזאת שביג'...

xer

New member
בקשר לגזענות באשדוד לפני מספר שנים

אני בכלל לא כותב פה,מדי פעם קורא(ממש אבל ממש מדי פעם),בכל מקרה אני לא יודע באיזה גיל אתם,אבל אני ממחזור ראשון של מקיף ח' באשדוד וברתמים הייתי מחזור שני (נראה לי).אז ככה כשרק בנו את מקיף ח' ורצו להעביר את כל החבר'ה של אזור טו אלינו,ההורים!!! של כל המזרחים,אתם יודעים למי הכוונה ,עשו הפגנות והלכו לעירייה ועשו שביתות מכוונות כי לא רצו שהילדים שלהם ילמדו עם רוסים או שמורים רוסים ילמדו אותם כי הם פחדו מאפליה של המורים הרוסים,ובהפסקות חבל"ז מה הלך בין הרוסים והישראלים,כל היום תכנון מכות ודברים כאלה ואפילו שמעתי בין הישראלים שכשמישהו עשה משהו לא בסדר אז הם צעקו XXX הוא רוסי,כאילו כדי להעליב את אותו הישראלי זה כאילו הם קיללו אותו וזה,המורים ממש פטרלו בשטח הבית ספר כדי למנוע מכות,ואף לפעמים חטפו פה ושם כשכבר התחילו מכות.הכל התחיל להשתנות לקראת כיתה י' ובכיתה יב בכלל נגמר הקטע הזה,למרות שמדי פעם נשמעו הדים לכך,עד לפני שנתיים ככל הידוע לי אין כבר חיכוכים בין רוסים לישראלים בבית ספר וכולם חברים של כולם,נכון לעכשיו אני כבר לא יודע... לי אישית יש הרבה חברים ישראלים,בעיקר בגלל הצבא,אז פה זה כבר משהו אחר.

תגיד לי משהו...

כמה תושבים יש לכם באשדוד? וכמה מתוכם יוצאי חבר העמים? תודה.

xer

New member
למיטב ידיעתי

220000 תושבים כשליש מהם רוסים.זה המצב בערך

לא רע...

דווקא העיר(לפחות בעבר)הייתה נחשבת עיר של מזרחים... שמח שדברים משתנים(לטובה)..

Ivan Ivanov

New member
לפני 10 שנה הייתה יותר גזענות.

מהיום, זאת התחושה... ובלי מספרים...

למעלה