סקר

beatman

Member
סקר../images/Emo3.gif

בעקבות כל הויכוחים בשבועות האחרונות מעניין אותי לדעת על גזענות כלפי עולים מבריה"מ לשעבר בכל מיני מקומות בארץ. אודה לכם אם תענו על הסקר הבא: מקום מגורים: דרגת גזענות כלפי עולים לפני 10-15 שנה(מי שגר אז בארץ) באזור מגוריכם: דרגת גזענות כלפי עולים כיום באזור מגוריכם: את דרגת הגזענות אבקש לציין במספרים מ-1 עד 5,כאשר 1 דרגת הגזענות הנמוכה ביותר ו-5 דרגת הגזענות הגבוהה ביותר.

Angel lips

New member
וואו לא ניראה לי שהשתנה מאז הרבה

אני אישית לא נתקלתי בגזענות, וברגע שאני נתקלת אני עונה ומורידה את הגזענים לגובה הבלטה... כי ממש מעצבן אותי כל הגזענות... הייתי מדרגת את הגזענות אז ב2 ועשכיו באותו המספר...

עכשיו הגזענות גברה?

אתה בטוח? הריי זה מנוגד לשכל הישר, כי עם הזמן המהגרים אמורים להתערות בחברה וכו' וכו'. בכל מקרה, אם כן, מה לדעתך הסיבות לכך?

SupermanZW

Well-known member
כך נראה לי

כשהיו בארץ הרבה פחות רוסים נראה היה שהיתה גם פחות גזענות כלפי רוסים, עכשיו כבר ניתן לשמוע בין ישראלים טענות כמו "הרוסים האלה גונבים לנו את העבודה", "נהיה כאן כמו ברוסיה", "הם לא יהודים", "הם לא באמת משכילים, כל התעודות שלהם מזוייפות", "הרוסים משתלטים לנו על המדינה", "אי אפשר למצוא עבודה פה בלי לדעת רוסית", וכדו' אנשים מבוגרים בדרך כלל מבטאים את גזענותם באופן סמוי ולא יאמרו למי שהם גזענים כלפיו את דעתם עליו בפנים אלא יסוו את גזענותם, דווקא בתור יליד הארץ קל לי יותר להבחין בגזענות כלפי עולים בכלל (אגב, לא רק כלפי רוסים, גם עולים אחרים סובלים מגזענות, אבל רוסים ואתיופים סובלים ממנה הכי הרבה) ובעיקר בגזענות סמויה, אשר נסתרת מעיני העולים.

לדעתי

ישנה גם מגמה הפוכה. מאז גל העלייה הגדול בתחילת שנות ה90 עברו כבר יותר מ13 שנה וישנו פלג גדול מאד מאותה עלייה שמעורה עד מאד בחברה הישראלית וכבר מזמן הפך לחלק אינטגרלי ממנה. הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בגילאיי הנוער וגילאיי ה20 כאשר בהרבה מאד מהמקרים כבר לא ניתן להבדיל בין מהגר ותיק לישראלי צבר. אין הבדל במראה, במבטא, במעמד ולעיתים גם אפילו בשם. כך שזה טיפה מוזר שדווקא עכשיו הגזענות תגבר כאשר יש נציגות 'רוסית' כמעט בכל מקום, ובכלל, כשחלק גדול מאד מאותם 'רוסים' כבר הפכו להיות ישראלים לכל דבר ועניין.

SupermanZW

Well-known member
הלוואי שהיית צודק...

יש אנשים שהעובדה שיש נציגות רוסית בכל מקום גורמת להם לחשוב שהרוסים משתלטים על המדינה ולהיות גזענים כלפיהם. אני מסכים איתך שזה מוזר שדווקא עכשיו הגזענות תגבר, וגם אני לא טוען שזה קרה דווקא עכשיו, אלא שבמהלך 10 השנים האחרונות תחושתי היא שהגזענות כלפי רוסים (וכפי שציינתי קודם, לא רק כלפיהם) גברה.

Angel lips

New member
בוא נגיד מסיפורי העליה של החבר'ה פה

בפורום, היא לא הייתה עד כדיי כך סמוייה.

SupermanZW

Well-known member
יש דבר אחד שלא לקחת בחשבון

גזענות אצל ילדים היא כמעט תמיד גלויה, אך אצל מבוגרים היא נוטה יותר להיות סמויה (אם יש להם טאקט). רובכם עליתם לארץ בהיותכם ילדים קטנים וחוויתם את הגזענות על בשרכם אז, עכשיו כשאתם יותר בוגרים ונמצאים בחברת אנשים יותר בוגרים אתם אמורים לדעת שלא כל מה שאנשים חושבים עליכם הם גם אומרים לכם, אלא אם כן מדובר באנשים ש"חסרים להם הרבה ברגים בראש", כמו כן בני אדם נוטים להתחשל מהקשיים שעוברים עליהם בחיים וכשיכולת ההתמודדות גוברת הבעיות נראות קלות יותר, חוץ מזה במבט "מן הצד" מבחינים בפרטים שקשה להבחין בהם ממבט "מבפנים".

goblinit12

New member
המממ...

מקום מגורים:חולון דרגת גזענות כלפי עולים לפני 10-15 שנה(מי שגר אז בארץ) באזור מגוריכם:איל לי מושג אני שמונה שנה בארץ... דרגת גזענות כלפי עולים כיום באזור מגוריכם:1

Angel lips

New member
בחולון יש רוב רוסי?

כי עכשיו יהיה אפשר להסיק אם רוב רוסי גורם לגזענות, או ההפך המיעוט

SupermanZW

Well-known member
בחולון אין רוב רוסי

ושונאי המיעוטים נוטים יותר לפחד מקבוצות גדולות של מיעוטים מאשר מקבוצות קטנות, לכן אני מניח שבמקום עם רוב רוסי יש יותר גזענות כלפי רוסים מאשר במקום עם מיעוט רוסי.

beatman

Member
אצלי באשדוד זה ההפך

ככל שכמות העולים גדלה גם ברובע וגם בבי"ס הגזענות פחתה.

למעלה