סקר לאמהות לילדים שכבר הולכים

verika

New member
סקר לאמהות לילדים שכבר הולכים

האם אתן מצליחות להוביל את הילד, זאת אומרת לגרום לו ללכת לען שאתן רוצות? בן שלי בן שנה ושלושה חודשים והולך לבד כבר חודשיים, אבל כשאני מנסה לצאת לטייל איתו בלי עגלה אני לא מצליחה להגיע לשום מקום. הוא מסתובב במקום, יושב, רץ לכיוון הכביש, מחבק לי את הברכיים אבל אף פעם לא הולך אחריי וכשאני מנסה להוביל אותו ביד פשוט נתלה על היד שלי. תגידו, זה שלב כזה וזה עובר או שיש לי ילד מפונק במיוחד?

תאירעות

New member
האמת שלא ניסיתי ללכת איתה ברחוב בלי

עגלה,נראה לי מפחיד עדיין(מההיבט שהיא באמת לא תלך יחד איתי) יש עוד זמן לזה

אמיתמי

New member
אפשר ללכת בשבילים

בסביבה שלנו, יש הרבה חצרות פנימיות ושבילים שלא קשורים לכביש. אפשר בהחלט לטייל בגיל הזה. ליד הכביש זה באמת מאוד מאוד מפחיד.

אמיתמי

New member
בדיוק רציתי לדסקס את הנושא הרגע../images/Emo13.gif

גם אנחנו בשלב דומה, קצת יותר מתקדם. ככה זה, זה לא פינוק. אני חושבת שהוא קצת שיכור מזה שהוא יכול להתנייד כך במרחב בחופשיות כזאת, וגם קצת מפחד ולכן נתלה בך לפעמים. זה ממש לא פינוק. אצלנו, ההליכה כבר שלושה חודשים וסוף סוף אני מצליחה לעשות איתה מרחקים קצרים, כמו למשל ללכת מן המשפחתון לאוטו ומהאוטו לבית. אבל לפעמים פתאום היא רואה פרפר, או שביל שלא הלכנו בו, וזה מסיח את הדעת ומסקרן. היא לא כל כך מודעת לזה שאני רוצה להגיע מX ל Y . זה נראה לי טבעי. אני מדרבנת אותה, בנלך לאוטו, או נלך לאכול. נלך לנדנדות. זה לפעמים עוזר, ובטח יעזור יותר כשתגדל. כרגע, זה מן שלב כזה. עוד משהו שאופייני לשלב הזה, שהם כבר נעולים, זה שפחות כיף להם במגלשות. בקיץ כשהיא היתה יחפה היא היתה חופשיה הרבה יותר. עכשיו פחות כיף לה עם הנעליים.

פלגיה

New member
"הליכה" בגיל הזה

היא לא הליכה בכדי להגיע ליעד מסויים. היא הליכה בשביל להכיר את העולם. מבוגר הולך ישר. פעוט הולך במעגלים - בדיוק כמו שתיארת. לכן אם רוצים מרחקים ארוכים יש כמה אופציות: להחזיר לעגלה מנשא גב (לי יש סרבנית עגלות, אז המנשא הוא פיתרון) למצוא פשרה בין רצונות הילד לרצונות האם (וזה אומר שהליכה של שתי דקות תימשך עשר דקות, אבל לפחות לא עשרים
) כלומר מדי פעם לתת לו להתמרח, ומדי פעם להאיץ בו. לפעמים עוזרת עגלת בובה או "בינבה" - הם מחזיקים אותה והולכים ישר. וזה שלב שעובר. בסביבות גיל שנתים-וחצי או שלוש. ואז זאת יותר בעיה כי הם הולכים ישר-ישר-ישר בלי לשים לב לאן הם מגיעים בסוף (ככה אבד לי ילד פעם אחת)

למעלה