סקר הנובי גוד

beatman

Member


זה לא החג הכי קריטי עבורי, בסופו של דבר שנה נוצרית מתחלפת, אבל אני כמו כולנו עדיין מנהל את חיי לא מעט על-פיה אז כמובן סיבה למסיבה.
במיוחד כאשר המשפחה והחברים חוגגים כמסורת מבריה"מ.
בבית שמים יולצ'קה מימי סוף דצמבר(אפילו התקנו פעם ממש ב-31) עד ה-14 לינואר.
חוגגים עם בקבוק שמפניה, המשפחה מרימים כוסית גם לפי שעון מוסקבה, לי זה נראה מיותר, מבחינתי להרים רק בחצות לפי שעוננו, אבל אני הולך איתם.
ב-1 לינואר אם מתאפשר או בשבת שלאחריו אמא נוהגת לעשות ארוחה חגיגית.
 

Helio

New member
אתה בן אדם נחמד מאוד אבל נודניק-מה זה משנה נוצרית/לא נוצרית?

כל דבר מועיל , כל טכנולוגיה מתקדמת או הכי בסיסית הומצאו בעיקר ע"י נוצרים.
ומה עכשיו - אתה לא תשתמש בחשבל שהמציא נוצרי, אתה לא תשתמש באנטיביאוטיקה שהמציא נוצרי, אתה לא תיסע באוטו כי הומצא ע"י נוצרי? הבגדים שאתה לובש הומצאו ע"י נוצרים ומיוצרים במוכונות שהומצאו ע"י נוצרים - אתה זוכר את זה?

מאיפה אתה אימצת הראיון הזה נוצרי/לא נוצרי? מי האידיאוט שלימד אותך את הדבר הזה?
 

beatman

Member
מעניין שהבחירה שלי איך להתייחס למועדים מוגדרת אצלך בתור

"נודניקיות".
&nbsp
הנה ההסבר לגבי "מה זה משנה אם נוצרית או לא נוצרית": אני יהודי ולוח השנה היהודי קרוב יותר לליבי מאשר הגריגוריאני וספירת השנים הנוצרית.
2016 זוהי בהחלט ספירת הנוצרים, מאז הולדת ישו (גם אם התאריך לא מדוייק, ככה הם סופרים בקירוב).
&nbsp
דברים מועילים וטכנולוגיות הומצאו ע"י הרבה עמים ואנשים בעלי שייכות דתית מגוונת, גם לנוצרים יש חלק גדול בעניין, אין ויכוח.
אבל מה הקשר בין ציון חגים והליכה ע"פ נורמות של עם/דת אחרת לבין העובדה שדברים מסויימים מיוצרים ע"י נוצרים
?
אם אני משתמש במכשירים שנבנו במדינה נוצרית זה מחייב אותי גם לחגוג פסחא וחג מולד ?
&nbsp
כפי שהסברתי לעיל, לא אימצתי שום "רעיון נוצרי/לא נוצרי", דיברתי על הנובי גוד בלבד ואין ויכוח שספירת השנים 2016 היא לפי ספירת הנוצרים.
 

beatman

Member
כן, כפי שכתבתי

הוריי ומשפחתי חוגגים, אז אחגוג איתם.
כנ"ל עם חבריי.
ד"א, יש לי חבר שעלה לפני שנים מעטות מאוקראינה, ממש לא אכפת לו לא לחגוג את החג, כל חייו הוא חגג את החג והוא שמח שבארץ הוא יכול מעט לנוח ממה שעבר עליו בתאריך זה במשך חייו באוקראינה - חגיגת אלכוהול חסרת מעצורים.
&nbsp
בסופו של דבר אני משתמש בלוח שנה זה כמו כל העולם, ואפשר לציין את מעבר השנה בפתיחת בקבוק שמפניה ואיחולי שנה טובה.
 

Helio

New member
1. אני מרגיש שמילה "נודניק" לא הייתה במקום,אני מתנצל.

2. עכשיו בלי שום קשר אליך, אלא באופן כללי - נמאס לי כאשר מתחילים לדחוף את הדת איפה שלא צריך. אבל אם כבר דוחפים אז -אולי ליישר את הקו ואם מישהו מעדיף את אל X ולא כ"כ אהוב את אלים Y וZ, אז אולי לא צריך להשתמש בהישגים שבאו לעולם של חובבי אלים Y וZ? זה לא יהיה הגיוני יותר? או שאולי עדיף להשאיר את הדת איפשהו עמוק בלב לרגעים אינטימיים של בן אדם עם אל שלה.

אני שוב מדגיש שזה לא קשור אליך, זה יותר לאנשים שאוהבים לכפות את דעתם על אחרים.

3. נהיה יותר מדוייקים - 2016 מאז הולדו של ישו. 1 בינואר כתחילת השנה החדשה - מאז ימי נומה פומפיליוס, לא קשור לישו.

4. דברים מועילים הומצאו ע"י עמים שונים, טכנולוגיות מודרניות - כמעט כולם הומצאו בעולם הנוצרי. גם אם ע"י אחרים -זה קרה רק אחרי שהם אימצו את שיטות הניהול והשכלה מהעולם הנוצרי, בעיקר נוצרי-מערבי. החלק שלהם בטכנולוגיות מודרניות 99.99%.
כדי לאזן את זה נגיד עוד אמת - רמת החיים גבוהה בעולם המערבי אפשרית כי בעולם הלא מערבי מוכנים לעבוד תמורת שכר נמוך מאוד.
ככה בנוי העולם.
 

beatman

Member
גם ישו, גם פומפיליוס וגם גריגוריוס אינם קשורים ליהדות

העניין הוא מה קשור אלינו ומה לא.
אני אישית ציינתי שזה לא החג הכי קריטי עבורי בהשוואה לחגים היהודים שאני יותר מתחבר אליהם.
&nbsp
ליהודים במהלך הדורות יש גם יד ושכל בהרבה המצאות וגילויים במדע למשל וכך גם למדינת ישראל היום לא חסרים הישגים, הנוצרים בכללותם המציאו יותר באופן יחסי, נכון.
אך כל זה לא קשור כלל לגבי חגיגת חג כלשהו.
 
לא, אני לא חוגג אותו אבל גם אינני מתנגד לו...

הוא נתפס בעיני כמשהו אנכרוניסטי ששייך לברית המועצות. קור, שלג, עץ אשוח, סבא כפור, סנג'ורוצ'קה, ימי חופש, "ויום אחד אביב בשנה, וגשמים וסגריר כל היתר". אחרי העלייה לארץ ניטל כל העוקץ מהיום הזה. בשנים הראשונות אמי עוד נהגה לשים עץ קטן על השולחן ולפזר עליו חתיכות של צמר גפן, אבל תוך זמן קצר זה פשוט מיצה את עצמו. הם אמנם ממשיכים לציין (отмечать) את היום הזה, בעיקר בצפייה בתוכניות בערוצים הרוסיים ובאכילה של כל מיני מאכלים מסורתיים, אבל אין שום דד מורוז, עץ אשוח, מתנות וכו'. ביום למחרת הם קמים מוקדם לעבודה וממשיכים כרגיל. לחג הזה יש ניחוח נוסטלגי עבורם, הוא מזכיר להם את עברם, את צעירותם, את ילדותם, את מתי מעט הרגעים המתוקים שהיו בתוך כל האפרוריות הסובייטית.
&nbsp
לי אישית אין שום סנטימנטים ליום הזה, לא טובים ולא רעים. בישראל יש המון חגים, קיים ראש השנה היהודי, החיים פחות או יותר טובים, תלוי ברמת האופטימיות או הפסימיות שלך. אין צורך לחפש בכוח איזשהו יום מיוחד, לעשות ממנו מעין "סיבה למסיבה" ולהשתכר עד דלא ידע כדי לשכוח מכל הצרות היומיומיות, כמו שהיה בברית המועצות. אני אישית לא מתחבר בכלל לחגים ומועדים שהמהות העיקרית בהם היא להשתכר ולזלול כמו איזה חזיר. אני לא מתחבר להומור רוסי, בדיחות רוסיות אינן מצחיקות אותי, תוכניות החג בערוצים הרוסיים - שבהן מראים כל מיני פרצופים גבריים אדומים ונפוחים ונערות כמעט עירומות שמפזזות על הבמה לצלילי מוזיקה איומה - מעוררות בי גיחוך עז. כל שנה הסצינות הללו חוזרות על עצמן וכל הסיטואציה הזאת גרוטסקית להפליא.
&nbsp
אם במיזם "נובי גוד ישראלי" היו היהודים יוצאי בריה"מ פותחים לרווחה את בתיהם לכל תושבי ישראל, מספרים על ההיסטוריה שלהם במולדת הישנה, על המאמצים לעלות ארצה, על "מבצע חתונה", על אסירי ציון, על מסורבי העלייה, על לימוד העברית במחשכים, על הנסיונות לשמר את הגחלת היהודית, על ההתעוררות הלאומית בעקבות מלחמת ששת הימים, על התפילות הרבות במלחמות ישראל והתקווה שהמדינה היהודית תשרוד, אם היו מספרים את כל הדברים הללו ורבים אחרים לדור הישראלי הצעיר, אז הייתי כמובן מזדהה הרבה יותר עם ה"נובי גוד", אם כי לדידי כדאי לספר זאת בכל ימות השנה ולא לחכות לאיזשהו יום מיוחד, כאשר מתחלפת השנה האזרחית, כדי לספר את כל זה. במקום להראות לישראלים הצעירים סרטי תעמולה סובייטים מלפני 60 שנה, אפשר להראות את סרטה הדוקומנטרי של ענת קוזנצוב על המאבק של יהדות הדממה. אפשר גם להראות את סרטו העלילתי של מנחם גולן, "הבריחה אל השמש", שמבוסס על אותה חטיפת מטוס כדי לברוח אל החופש. אם רוצים "להנכיח", כדבריהם, את סיפורם של יהודי ברית המועצות, אז זה מה שצריך לעשות. אפשר וצריך כמובן לספר גם על החיים בארץ, על הקשיים, על הכשלונות, על ההצלחות, על ההתקדמות וכו'. את אותו הסיפור אפשר לספר בדרכים שונות לגמרי. האחד יבליט בעיקר את הדברים הרעים והשליליים והשני יבליט בעיקר את הדברים הטובים והחיוביים. כאמור, אם יצקו תוכן משמעותי לתוך הערב הזה ולא יהפכוהו לתחרות זלילה וסביאה, אזי אני אראה אותו בעין הרבה יותר יפה.
 
בשלוש-ארבע השנים הראשונות בארץ עוד התחברתי איכשהו

לציון היום הזה, ציינתי אותו עם ההורים והתחברתי רגשית לחג, אחרי זה ההורים המשיכו לציין ואני נגררתי איתם, ישבתי לשולחן החג עם כל זקני המשפחה והרמתי כוסית, אבל איכשהו הרגשה שזה חג שלי כבר לא הייתה שם, ואחרי שיצאתי מבית הוריי אני רק ממשיך להשתתף בערבי חג משפחתיים אצל ההורים אבל במשפחה שלי לא מציינים את המועד כלל.
 
החג הזה איבד את המשמעות שלו במדינת ישראל...

הוא כמו גלגל חמישי. ראש השנה כבר יש פה, ככה שהמשבצת הזאת כבר תפוסה. אווירת חג אמיתית אין כאן, לא ימי חופש מהעבודה, לא אורות נוצצים בחוץ, לא עצי אשוח אמיתיים שפזורים ברחובות, לא שלג, לא מזחלות, לא אנשים שמחופשים לסנטה קלאוס/דד מורוז שמתדפקים על דלתות הבתים ומחלקים מתנות לילדים קטנים. ערוצי הטלוויזיה הישראלים אינם משדרים תוכניות מיוחדות לחג אלא ממשיכים כרגיל. התחושה היא שבסה"כ מתחלפת השנה האזרחית, הקלנדרית, ותו לא.
&nbsp
גם הברכה המסורתית של מנהיג בריה"מ/רוסיה... איך זה קשור אלינו? אנחנו לא אזרחי המדינה הזאת כבר 25 שנים. אני גם לא מבין למה צריך 'לקבל' את השנה החדשה לפי שעון רוסיה? האם אנחנו גולים רוסים שחיים בגלות ועינינו נשואות אל המולדת הרוחנית וההיסטורית בבחינת "בשנה הבאה במוסקבה הבנויה"? מתי התהפכו היוצרות? אבותינו אמרו כל יום שלוש פעמים "ותחזינה עינינו בשובך לציון ברחמים, ברוך אתה אדוני, המחזיר שכינתו לציון", אז אחרי שחזרנו לציון, אנחנו צריכים לשאת עינינו לרוסיה?
 

beatman

Member
תמיד היתה לי הרגשה שזה חג מלאכותי בארץ

מעין קיים-לא קיים: אין שום הרגשת חג ברחובות, העץ אשוח והדד מורוז לא מתאימים למזג האוויר כאן, הכל עובד כרגיל ביום הזה.
החג הזה קיים רק בטלויזיה ובמחשב דרך שידורים מחו"ל.
&nbsp
גם אני לא הבנתי אף פעם את ההרמת כוסית לפי שעון מוסקבה.
 

Astroo

New member
תלוי

ברשת "טיב טעם", למשל, הכל מקושט לקראת החג, וכך גם בחלק מהמסעדות (אפילו לא רוסיות) באזור התעשיה שבו אני עובד.
כמו כן, גם באוסטרליה חוגגים את new year, ושם זה אמצע הקיץ.
 

beatman

Member
רק במסעדות ובסופרים מסויימים, בכל מקום אחר הכל כרגיל ואין

שום הרגשה שונה.
 

Astroo

New member
גם בחגי ישראל אין כ"כ אווירת חג

למשל, בראש השנה. רק בחנוכה וביום העצמאות יש קצת.
 
למעלה