עוזי, אני לא חושב שהכוונה לנתונים לא וודאים או וודאים, הכוונה לשקיפות, משמע שאם מדענים לא יודעים אם החיסון אכן יכחיד את הקורונה, להגיד את זה. אם לא, אז לא. שם המילה היא שקיפות, שיתוף אמיתי. כך הציבור מגביר את האמון שלו במדע. גם להציג עדויות סותרות אם לא יודעים, זו שקיפות. יש מחקרים שמראים את זה ומחקרים שמראים את זה אבל אנחנו לא יודעים מה נכון.
לפי מה שכתוב במאמר, מה שהם בדקו זה עם מידע שהוצג לנבדקים או כמידע וודאי או כמידע שאין לגביו וודאות.
הכוונה כמובן לא למידת הוודאות בפועל במידע, אלא לשאלה האם המידע הוצג כמידע וודאי. לממשתתפים במחקר/סקר לא היתה דרך לדעת על השקיפות אלא רק דרך מידת הנחרצות במסקנות (עד כמה המידע הוצג כמידע שיש לגביו וודאות).
בלי שום קשר למחקר, אני מסכים שלא צריך לעגל פינות יותר מדי. מצד שני, צריך גם לזכור שיש תופעה של שכחת פרטים קטנים, ועיגולי פינות ואני מדגים את זה תמיד על הסטודנטים שלי. אנשים לא זוכרים את הפרטים הקטנים של המידע (כמו למשל שמחקר מסויים בוצע בתנאים מאוד מסוימים). האם הידרוקסי-כלורוקווין עוזר נגד נגיף הקורונה הנוכחי? אם אני אציג לציבור מחקר שבוצע, בסופו של דבר מה שהציבור יזכור, זה עד כמה התרופה עזרה. את הפרטים הקטנים, כמו מה המינון שניתן, באיזה שלב זה ניתן, למי, באיזה אופן, ובשילוב עם אלו תרופות, הציבור לא יזכור. אם בשלב מסויים אחשוף בפני אנשים (נקרא להם ציבור א') מחקר שנעשה ושבו ההידרוקסי-כלורוקווין הזיק, זה מה שהם יזכרו - שזה מזיק. אם אוכלוסיה אחרת (נקרא להם ציבור ב') תחשף למחקר אחר שהראה שהידרוקסי-כלורוקווין עזר (אם כי בתנאים אחרים, בשלבים אחרים, ובשילוב עם תרופות אחרות) וגם אם אפרט, בסופו של דבר מה שיישאר בתודעה של ציבור ב' זה שהידרוקסי-כלורוקווין עוזר.
באופן מאכזב, אפילו רופאים נופלים בזה לעיתים יותר מדי קרובות (למזלנו יש להם פרוטוקולים, ואני אומר את זה למרות שלדעתי הפרוטוקולים שמרנים מדי).
לכן, כן אפשר וצריך להעביר מידע קצת יותר מורכב מאשר שורת הנחיות "יש לשים מסכות, ולשמור מרחק", או מידע בסגנון "סיסמאות", אבל בסופו של דבר הם עדיין צריכים להבין שהם צריכים לסמוך על אנשי המקצוע, ולא מצופה מהם שהם יהפכו למומחים בתחום. להיות מומחה בתחום ובאמת להבין את הדברים לעומק, זה דבר מאוד לא קל, ומצד שני - קל מאוד לחשוב שמבינים.