סקר בנושא אירוח!

סקר בנושא אירוח!

1. מעדיפות לארח? להתארח? 2. אם אתן מארחות - בודקות עם המוזמנים מה הם אוהבים לאכול, מה לא אוכלים, כשרות מיוחדת? 3. אם אתן מתארחות - נוהגות לבדוק מה יהיה התפריט? 4. מארחות - נוהגות לבקש מהמוזמנים להביא עימם משהו? מתארחות - מביאות משהו לארוחה? 5. יש לכן בעיה עם אורחים לא צפויים? כמות גדולה ממה שחשבתן.. (למשל שבאים הורים וילדים וחברים של הילדים, הורים של החברים). 6. מכינות מגוון? מכינות כמויות העיקר שלא יחסר? 7. קרה לכן שהגעתם להתארח ויצאתן רעבות? 8. קרה שהתארחתן ולא מצאתן מה לאכול? (האוכל לא היה טעים, לא נראה טוב..) 9. מביאות מתנה כשאתן מתארחות? מוזמנות להוסיף שאלות!

עונה

1. מעדיפות לארח? להתארח? - לארח 2. אם אתן מארחות - בודקות עם המוזמנים מה הם אוהבים לאכול, מה לא אוכלים, כשרות מיוחדת? - בודקת העדפות ומכינה בהתאם. 3. אם אתן מתארחות - נוהגות לבדוק מה יהיה התפריט? - רק בגדול, לבדוק שאין משהו לא אכיל מבחינתי. לרוב גם לא זה. פשוט באה. 4. מארחות - נוהגות לבקש מהמוזמנים להביא עימם משהו? מתארחות - מביאות משהו לארוחה? - שונאת כשמביאים משהו. מעדיפה לעשות הכל בעצמי. 5. יש לכן בעיה עם אורחים לא צפויים? כמות גדולה ממה שחשבתן.. (למשל שבאים הורים וילדים וחברים של הילדים, הורים של החברים) - לרוב אין לי בעיה. אני מאוד אוהבת לארח. 6. מכינות מגוון? מכינות כמויות העיקר שלא יחסר? - לא מגזימה במגוון ולא בכמות. מעדיפה שכל המאכלים יתאימו (נניח ארוחה איטלקית עם פסטה, אנטי-פסטי, סלט כפרזה, טירמיסו לקינוח) 7. קרה לכן שהגעתם להתארח ויצאתן רעבות? כן. 8. קרה שהתארחתן ולא מצאתן מה לאכול? (האוכל לא היה טעים, לא נראה טוב..) כן. אבל אני תמיד אוכלת כי אני לא רוצה להעליב. אני גם תמיד אומרת משהו נחמד, ברור לי שטרחו פה לכבודי ואני מגיבה בהתאם גם אם זה לא לטעמי. 9. מביאות מתנה כשאתן מתארחות? בקבוק יין, שוקולד אלא אם מדובר באירוע שדורש מתנה כמו יום הולדת

סביון1

New member
תשובות

1. מעדיפות לארח? להתארח? - גם וגם 2. אם אתן מארחות - בודקות עם המוזמנים מה הם אוהבים לאכול, מה לא אוכלים, כשרות מיוחדת? בודקת רק אם מדובר בילדים. לגבי כשרות - המטבח שלי כשר כך שלרוב אין בעיה. 3. אם אתן מתארחות - נוהגות לבדוק מה יהיה התפריט? - לעולם לא. 4. מארחות - נוהגות לבקש מהמוזמנים להביא עימם משהו? מתארחות - מביאות משהו לארוחה? כשאני מארחת אני לא מבקשת מיוזמתי אבל אם מציעים אז לפעמים אבקש משהו. כשאני מתארחת - זה תלוי בסיטואציה. בדרך כלל אציע עזרה. 5. יש לכן בעיה עם אורחים לא צפויים? כמות גדולה ממה שחשבתן.. (למשל שבאים הורים וילדים וחברים של הילדים, הורים של החברים). אם יש חריגה גדולה במספר האנשים עלולה להיות בעיה. אני אמנם מכינה כמויות גדולות אבל משתדלת לא להגזים, כי בעיני לזרוק אוכל זה חטא. במיוחד יש בעיה אם הארוח הוא בשבת, מפני שאני לא מבשלת בשבת. באמצע השבוע אפשר לאלתר ולהסתדר. 6. מכינות מגוון? מכינות כמויות העיקר שלא יחסר? גם וגם, אבל כמו שכתבתי - משתדלת לא להגזים עם הכמויות. עוד לא קרה שחסר אוכל אצלי בשולחן. 7. קרה לכן שהגעתם להתארח ויצאתן רעבות? כן 8. קרה שהתארחתן ולא מצאתן מה לאכול? (האוכל לא היה טעים, לא נראה טוב..) כן 9. מביאות מתנה כשאתן מתארחות? בדרך כלל לא. אלא אם כן מדובר בבית חדש או ביום הולדת. אפילו בחגים אני לא אוהבת את המנהג שהתפתח לאחרונה שחייבים להביא מתנות לכולם. רואה בזה קניית-יתר שמובילה לכך שיש חפצים מיותרים בבית ומוסיפה עוד אשפה לעולמנו הגדוש בזבל. מעדיפה לא לתת ובעיקר לא לקבל.

ויקי65

New member
איזה יופי של סקר תודה פרנצסקה.

1. מעדיפות לארח? להתארח? אוהבת מאוד מאוד לארח ולא פחות מכך להתארח. 2. אם אתן מארחות - בודקות עם המוזמנים מה הם אוהבים לאכול, מה לא אוכלים, כשרות מיוחדת? בדר"כ אני מארחת אנשים מחוג החברים והמשפחה, כך שאין בעיה לדעת מה הם אוהבים, ולהתאים תפריט. בכל מצב אם יש מקרה כזה אני מכינה מגוון רחב של אפשרויות. כך שכל אחד יכול למצוא לו אופצייה. ובקינוח כולם שובעים
גם כאן אני מכינה כמה קינוחים, אישית אוהבת שישי מבחר בכל ההציע באירוח. 3. אם אתן מתארחות - נוהגות לבדוק מה יהיה התפריט? בדר"כ לא. אך מאחר ואני בשלנית לא אחת מתיעצים איתי בנושא התפריט או מבקשים מתכונים. 4. מארחות - נוהגות לבקש מהמוזמנים להביא עימם משהו? מתארחות - מביאות משהו לארוחה? כשאני מארחת אני ממש לא מבקשת שיביאו כלום, ואפילו להפך. אוהבת להכין הכל לבד. גם שאני מארחת מספר גבוה של מוזמנים, היו לי ארוחות של 40 משתתפים ומעלה, הכל לבד. אני גם אומרת לאורחים כדי שירגישו נוח עם זה, שאני כל כך אוהבת להכין, שמבחינתי זו חגיגה. כשאני מתארחת אני מביאה יין קינוחים, או ליקר טוב, לפעמים משהו מתוק כמו שוקלדים של ליידי גודאיבה, לפעמים משהוא למארחת כמו קרם ידיים איכותי... תמיד אציע להביא משהוא. מי שרוצה, אומרת לי מה היא רוצה, ובכייף הכי גדול אני מביאה. 5. יש לכן בעיה עם אורחים לא צפויים? כמות גדולה ממה שחשבתן.. (למשל שבאים הורים וילדים וחברים של הילדים, הורים של החברים). לא, לא, ממש לא? 6. מכינות מגוון? מכינות כמויות העיקר שלא יחסר? היום כבר ריסנתי את הנטייה המופרעת שלי להכין מכל מנה כמספר המשתתפים של הארוחה. פעם חשבתי אולי כולם ירצו מזה ואולי כולם ירצו מההוא. אך עם השנים למדתי שזה פשוט לא הגיוני. האובססיה הזו בלטה גם במגוון הסוגים שהיו לשולחני להציע. הבנתי שהעומס הזה גורע. כולם מתפוצצים מידי, וזה ממש לא לעניין. היום יש מנה ראשונה, עקרית, שתי תוספות, סלט אחד או שניים, וקינוחים. 7. קרה לכן שהגעתם להתארח ויצאתן רעבות? כן. אפילו לא אשכח את זה. התארחנו אצל חברים שחודש קשר אחרי הרבה שנים. הבעל המארח הכניס עוף לא רחוץ כולל כל שאיריות הנוצות שהיו לעוף הזה להציע עם ירקות וזה נראה לא טוב בלשון המעטה. אגב אותו עוף וקצת ירקות אמורים היו להשביע 8 אנשים בוגרים וליד בן 4. לא הייתי מסוגלת לגעת באוכל. אכלתי קצת חלה עם חומוס. וכשהגעתי הביתה אכלתי ארוחת ערב. הייתי ממש נבוכה בארוחה הזו. בגדול אירוח שלא הוקפדו בו תנאי סינטריים הולמים אין מצב שאני נוגעת. 8. קרה שהתארחתן ולא מצאתן מה לאכול? (האוכל לא היה טעים, לא נראה טוב..) כן מודה אני בררנית באוכל. במקרים כאלו אני בהחלט יוצאת רעבה. 9. מביאות מתנה כשאתן מתארחות? בדר"כ בחגים ממש כן. כולם כבר יודעים עלי שבחגים גדולים ראש השנה פסח. אני מעניקה לכל המארחים שלי מתנה אישית בתקציב לא מבוטל. מאודדדד אוהבת לתת מתנות. ואף משקיעה באיתור הצרכים של כל מקבל מתנה.

ויקי65

New member
פרנצסקה תפסיקי לאיים ותתחילי לבצע../images/Emo123.gif!!!

אז מתי את באה
בינתיים שתהיה נסיעה מוצלחת וחופשה מדהימה.

1. תלוי איפה מתארחים, ככלל אוהבת לארח.

2. אני בד"כ מזמינה אנשים שאני יודעת מה הם אוכלים, ויודעים שבד"כ אצלנו אוכלים חלבי או פרווה. 3. לא :) אלא אם אני חושבת להביא מאכל איתי. 4. בד"כ לא, לא מביאה ולא מבקשת (זה נראה לי קצת גס רוח....לא להעלב :) אם אני מארחת - אז עד הסוף). יוצאים מהכלל: אירוחים המוניים, מעל ל10 איש אני כן מאצילה סמכויות - אבל רק לאמהות או לאחותי, ולא מעבר לזה. אם זה קשה או אני לא יכולה, אני פשוט לא אארח. אגב חמותי רואה בהבאת מאכל אליה עלבון של ממש. 5. כן!!! לא סובלת את זה. היחידים שיכולים לבוא בלי הזמנה הם ההורים שלי, או חברות שלי, שהן אמהות לילדים קטנים גם ולא עושות ענין. אם ההורים של בעלי באים בלי להודיע - אני ארגיש לא בנוח (מאוד ביקורתיים), ואם אנשים אחרים יגיעו בלי הזמנה אני מאוד אכעס. לפני שבועיים הורי באו בהפתעה, והביאו איתם לא מעט אוכל. אבל לבוא ולנחות סתם ככה על בנאדם? רואה בזה חוסר כבוד. 6. אם יש לי זמן - מכינה מגוון, אם אין לי זמן - שמה דגש על כמויות. אין יותר קל מתבשיל קדירה ענקי, ולהכניס כמה עופות לתנור. בואו לא נשכח שהמון דברים אפשר לקנות ולוותר על ההכנה, כמו סלטים. 7. בטח. במקום לא הגייני, או אצל גיסי וגיסתי, תמיד יוצאת רעבה (גילוי נאות: אנחנו תמיד מגיעים שעה אחרי כולם). 8. בד"כ לא. 9. רק אם זה חג/חנוכת בית, או ביקור ראשון בבית - וגם אז מאוד סמלי.

שפית 333

New member
אוהבת את הסקר../images/Emo140.gif

1. מעדיפות לארח? להתארח?אוהבת לארח ומוכנה להתארח 2. אם אתן מארחות - בודקות עם המוזמנים מה הם אוהבים לאכול, מה לא אוכלים, כשרות מיוחדת?לא מבררת אצל המוזמנים לרוב יודעת את מי אני מזמינה והאם צריכים משהו מיוחד. 3. אם אתן מתארחות - נוהגות לבדוק מה יהיה התפריט?לא מנומס ולכן לא 4. מארחות - נוהגות לבקש מהמוזמנים להביא עימם משהו? מתארחות - מביאות משהו לארוחה?לא אוהבת שמביאים לי אוכל מבחוץ אבל שואלת אם להכין משהו כשמתארחים אלא אם כן לא בא לי להכין ואז קונה מתנה מכובדת. 5. יש לכן בעיה עם אורחים לא צפויים? כמות גדולה ממה שחשבתן.. (למשל שבאים הורים וילדים וחברים של הילדים, הורים של החברים).אין לי בעיה עם אורחים לא צפויים אבל אוהבת להתכונן מראש ולהשקיע באורחים 6. מכינות מגוון? מכינות כמויות העיקר שלא יחסר?מכינה כמויות ומגוון אבל אשמח אם לא ישאר הרבה. 7. קרה לכן שהגעתם להתארח ויצאתן רעבות?אני באופן אישי לא אוכלת דגים ולא חמין לסוגיו השונים אם על זה יבוסס התפריט אני אשלים את החסר בבית.... 8. קרה שהתארחתן ולא מצאתן מה לאכול? (האוכל לא היה טעים, לא נראה טוב..)קורה אבל אני משתדלת שלא ישימו לב כי זה מפדח. אני מאוד רגישה למזון ומקלקלת את כיבתי בקלות. 9. מביאות מתנה כשאתן מתארחות?לעולם לא אבוא בידיים ריקות אם אני מכינה משהו שהתבקשתי אביא מתנה קטנה או בקבוק יין לא יקר אחרת מביאה מתנה מכובדת עם פתק החלפה ולא נעלבת אם מחליפים.... מוזמנות להוסיף שאלות!

כליל71

New member
אצלינו הבעיה היא עם צמחונים ועם בעלי צליאק

ועם מי שאסור לו סוכר. למי שיש צליאק אסור שיגע באוכל מקרוני / איטריות / מצות או לחם / פירורי לחם כמובן, אבקות מרק עם קמח, וכו'. צמחונים לא אוכלים בשר או דגים (מנה ראשונה זה בד"כ מרק עוף ואח"כ דג כלשהו או קודם הדג ואח"כ המרק). לחולי סכרת אסור מנות אחרונות. חוץ מזה הכל בסדר... אצלינו כל חג זה סיפור מהסרטים עם ההגבלות הללו. עכשיו אחיינית אחת שלי החליטה שהיא לא אוכלת שום דבר שמכיל ביצים כי היא ראתה באינטרנט שהתרנגולות בלולים צפופים וכו'. לך תבנה מדינה... כל שאר השאלות בטלות בשישים מול המטלה של הכנת הארוחה המשונה הזו... למי שאסור קמח, או מוצרים המכילים קמח או מצות (למשל יש רוטב סויה עם קמח, אבקות מרק שמכילות קמח וכו'), עושים מנות עבורו עם קורנפלור; הצמחונים מקבלים מרק ירקות ופשטידה וכאלה, השאר מקבלים בשר. מזל שלאף אחד אין רגישות לסלט ירקות...

למעלה