איזה יופי של סקר תודה פרנצסקה.
1. מעדיפות לארח? להתארח? אוהבת מאוד מאוד לארח ולא פחות מכך להתארח. 2. אם אתן מארחות - בודקות עם המוזמנים מה הם אוהבים לאכול, מה לא אוכלים, כשרות מיוחדת? בדר"כ אני מארחת אנשים מחוג החברים והמשפחה, כך שאין בעיה לדעת מה הם אוהבים, ולהתאים תפריט. בכל מצב אם יש מקרה כזה אני מכינה מגוון רחב של אפשרויות. כך שכל אחד יכול למצוא לו אופצייה. ובקינוח כולם שובעים
גם כאן אני מכינה כמה קינוחים, אישית אוהבת שישי מבחר בכל ההציע באירוח. 3. אם אתן מתארחות - נוהגות לבדוק מה יהיה התפריט? בדר"כ לא. אך מאחר ואני בשלנית לא אחת מתיעצים איתי בנושא התפריט או מבקשים מתכונים. 4. מארחות - נוהגות לבקש מהמוזמנים להביא עימם משהו? מתארחות - מביאות משהו לארוחה? כשאני מארחת אני ממש לא מבקשת שיביאו כלום, ואפילו להפך. אוהבת להכין הכל לבד. גם שאני מארחת מספר גבוה של מוזמנים, היו לי ארוחות של 40 משתתפים ומעלה, הכל לבד. אני גם אומרת לאורחים כדי שירגישו נוח עם זה, שאני כל כך אוהבת להכין, שמבחינתי זו חגיגה. כשאני מתארחת אני מביאה יין קינוחים, או ליקר טוב, לפעמים משהו מתוק כמו שוקלדים של ליידי גודאיבה, לפעמים משהוא למארחת כמו קרם ידיים איכותי... תמיד אציע להביא משהוא. מי שרוצה, אומרת לי מה היא רוצה, ובכייף הכי גדול אני מביאה. 5. יש לכן בעיה עם אורחים לא צפויים? כמות גדולה ממה שחשבתן.. (למשל שבאים הורים וילדים וחברים של הילדים, הורים של החברים). לא, לא, ממש לא? 6. מכינות מגוון? מכינות כמויות העיקר שלא יחסר? היום כבר ריסנתי את הנטייה המופרעת שלי להכין מכל מנה כמספר המשתתפים של הארוחה. פעם חשבתי אולי
כולם ירצו מזה ואולי
כולם ירצו מההוא. אך עם השנים למדתי שזה פשוט לא הגיוני. האובססיה הזו בלטה גם במגוון הסוגים שהיו לשולחני להציע. הבנתי שהעומס הזה גורע. כולם מתפוצצים מידי, וזה ממש לא לעניין. היום יש מנה ראשונה, עקרית, שתי תוספות, סלט אחד או שניים, וקינוחים. 7. קרה לכן שהגעתם להתארח ויצאתן רעבות? כן. אפילו לא אשכח את זה. התארחנו אצל חברים שחודש קשר אחרי הרבה שנים. הבעל המארח הכניס עוף לא רחוץ כולל כל שאיריות הנוצות שהיו לעוף הזה להציע עם ירקות וזה נראה לא טוב בלשון המעטה. אגב אותו עוף וקצת ירקות אמורים היו להשביע 8 אנשים בוגרים וליד בן 4. לא הייתי מסוגלת לגעת באוכל. אכלתי קצת חלה עם חומוס. וכשהגעתי הביתה אכלתי ארוחת ערב. הייתי ממש נבוכה בארוחה הזו. בגדול אירוח שלא הוקפדו בו תנאי סינטריים הולמים אין מצב שאני נוגעת. 8. קרה שהתארחתן ולא מצאתן מה לאכול? (האוכל לא היה טעים, לא נראה טוב..) כן מודה אני בררנית באוכל. במקרים כאלו אני בהחלט יוצאת רעבה. 9. מביאות מתנה כשאתן מתארחות? בדר"כ בחגים ממש כן. כולם כבר יודעים עלי שבחגים גדולים ראש השנה פסח. אני מעניקה לכל המארחים שלי
מתנה אישית בתקציב לא מבוטל. מאודדדד אוהבת לתת מתנות. ואף משקיעה באיתור הצרכים של כל מקבל מתנה.