סקר - אבקת מרק -כן? או לא ?

נמושקה1

New member
סקר - אבקת מרק -כן? או לא ?

משתמשים באבקת מרק ?
מי שלא מה הייתם ממליצים כתחליף לתבשילים במקום האבקה?
אם אתם לא משתמשים הסבירו למה.
ממש אודה לכם אם תענו לסקר.
תודה
והמשך ליום נפלא

טובה
 
עונה...

אני לא משתמשת למה כי בעבר היה בה סדיוגלוטמט שהוא חומר צהוב ומסרטן
אני מחליפה את האבקת מרק בחוויג מרק מעולה משדרג את התבשיל ובריא מאוד
 
יש היום אבקות ללא מונסודיום גלוטומט אבל

הכמיות הגדולות של המלח נשארו
לכן בגדול אני מעדיף בלי ואכן תבלינים ורצוי כשרים לפסח (ועדיף בכשרות אשכנזית כי אז אי אפשר לדחוף חומוס בתבלין)כי הם נקיים יותר מכל מיני בררה וכמובן עשבי תיבול.
 
יצחק אני יודעת אבל זה משהו שנשאר לי משנים

וגם היום כמו שאמרת יש מלא מלח (שהוא לא בריא בפני עצמו- בכמויות גדולות) לכן מעדיפה להשאר נאמנה לחוייג מרק
 

נמושקה1

New member
עונה

לי יש בבית אבקת מרק אבל רק לעיתים רחוקות אני משתמשת בה.קונה משני סוגים .אחד א' מרק בטעם עוף פרווה. והשני א' מרק בצל. ותמיד שמגיע פסח זורקת הכל.
 

הביתית

New member
אבקת מרק

א
אני כן משתמשת באבקת מרק אך ברגע שזה יגמר לי אני אפסיק להשתמש. אבקת המרק החדשה אינה מסמיכה את האוכל. היא מורכבת כמעט כולה ממלח כך שהיא מיותרת.
 

ady18

Well-known member
עונה

אני חלקי
פסטה עברנו לעשבי תיבול
לא מאלה שמשתמשים בהמון תבלינים.
ויש לביבות אפוית מירק שהם להיט קבוע אני הרי לא משנה מאוד את המתכון אז הצטרף לשם כמות מזערית...
פשטידות לא מתחברת לטעם.
לפעמים אני עושה תפוחי אדמה עם אבקת בצל מאוד טעים כמוית קטנות מאוד.
ומרקים כמובן טבעים...
 

לינדה7

New member
עונה..

כן משתמשת באבקת מרק בטעם עוף(פרווה) למרקים וגם לעיסה של הקציצות...

למרק ירקות ועוף אני לא משתמשת באבקת מרק (אני מבשלת עוף שלם לכמה שעות ולבסוף אני מחלקת את המרק לכמה קופסאות ומקפיאה ..כך יש לי ציר ..שמחליף את האבקה....

תודה על הסקר ..
לינדה
 

חיוך

New member
בד"כ רק קוראת אבל הפעם אשתתף בסקר

פעם היתה לי אבקת מרק באופן קבוע בארון התבלינים אבל באחד הימים היא נגמרה ומשום מה לא קניתי חדשה, ואתם יודעים מה? בכלל לא שמתי לב להבדל.
אז עכשיו אין לי. לפעמים אני קונה א. מרק פטריות בשביל פשטידת קישואים שאני עושה. אבל לא תמיד שמה בה.
זה נראה לי ממש לא בריא וחבל להשתמש

 

mmw2008

New member
למרות שיש אבקה ללא מונוסודיום, אני בקושי

משתמשת באבקת מרק בגלל שזה לא בריא.
במקום אני משתמשת במלח ותבלינים רגילים ואבקת המרק לא חסרה בכלל.
 

le ad

New member
משתמשת

אם כי בסך הכל לא משתמשת הרבה. יש לי בבית כמה סוגים, ואם מרגישה שצריך או כדאי - לא מהססת.
 

רותי410

New member
משתמשת - ואצלי דווקא היה התהליך הפוך

בהתחלה לא השתמשתי בכלל - גם בגלל הריח שלא היה נסבל וגם בגלל העובדה שיש שם חומרים מלאכותיים לא בריאים וכו'.

אבל יום אחד ראיתי שהחמין של השכנה הרבה יותר טעים - ושאלתי אותה מה היא עושה - והבנתי שההבדל היה באבקת המרק - היא השתמשה בה וזה שינה את הטעם.
אז קניתי והשתמשתי - וראיתי כי טוב - באמת החמין השתפר מאוד.
ומאז אני משתמשת.
לא בכמויות גדולות - ויש תבשילים שאני לא משתמשת בהם באבקת מרק בכלל - נגיד, צלי בשר - והם עדיין יוצאים מעולים.
אבל יש כמה תבשילים שאני לא מוותרת בהם על האבקה.
אז נכון שהיא לא בריאה,
אבל גם נכון שהרבה דברים שאנחנו מכניסים לפה אינם בריאים.
אז מה? נתחיל עכשיו לאכול רק חסה ונבטים כל הזמן?

אני בעד לעשות את החיים קלים וכיפיים - ולא מוכנה לאכול תבשיל תפל.
אם צריך - מוסיפים.
רק לא להוסיף בכל מקום שלא צריך.

אושרת, חפרתי?
 

אתי כק

New member
משתמשת.

משתמשת לרוב בתבשילים כתבלין משפר מאוד את טעם האוכל ,
משתמשת אבל בכמות קטנה .
אוהבת את האבקת מרק בצל לשלב עם תפוח אדמה בתנור משדרג מאוד את הטעם .
 
אני לא קיצונית בשום דבר ולכן גם לא עם אבקת מר

אני משתמשת רק בטעם עוף פרווה ללא מונוסודיום גלוטומט, ובאב. מרק בצל לעתים רחוקות.
 
עונה

לפני כ 12 שנים הפסקתי להשתמש באבקות מרק לכל סוגיה
בגלל בלחץ דם גבוה

כל התזונה בבית שונתה ,
אני משתמשת בהרבה יותר עשבי תיבול ותבלינים
ארומטיים (קינמון, כמון, כורכום)
הרבה ירקות כמו - בצל, שום, שהם כמו תבלין בפני עצמו
 
למעלה