סקרנות...

הילית111

New member
סקרנות...

מישהו יודע אם ברעננה יש בניין שבפועל בוצע בו תמא 38 בוצע לא ברמה של שלט אלא ממש בוצע קראתי שבבר אילן 40 יש בנין כזה אבל שאלתי אנשים אמרו לי שממש לא מישהו יוד'ע תודה

בר אילן 40 גמור

בר אילן 30 תחילת בניה ... התחילו קידוחי בדיקת קרקע וברזלנות בבר אילן 40 כבר נמכרו 2 דירות מהחדשות וניהם כבר מאוכלסות

חגיתלה

New member
זה מה שאמרתי

שבר אילן 40 זה מאוד כן תמ"א 38 לגבי ברנר 28 אמרתי שהוא בסיום

ak29

New member
גם ב׳...

גורדון ובגליל,הבא יחל בקרן היסוד שניים בקלאוזנר והיד עוד נטוייה

דירתי מצוייה באחד מאלו שבקלאוזנר

(אני לא מתגוררת בה). יקח עוד כמה חודשים אבל בעיקרון רוב הפרטים כבר סגורים. אם יש למישהי/ו שאלות על התהליך שעובר בניין מנק' מבט שלי כבעלת דירה בבניין - שאלו נא. בבניינים מורכבים מבחינת יחסי שכנים - נודע לי היום על "מתווכת" העוסקת בגישור והגעה להסכם בין השכנים, ומקבלת את גמולה מהקבלנים ולא מבעלי הדירות.

קצת על תמ"א 38

כל בנין יכול לקבל רק במסגרת ההקלות הנתונות בחוק... לעיתים = הרחבת דירות והוספת חדר. לעיתים הוספת ממ"ד לעיתים מרפסות (שמש ) בעם ניתנת האפשרות לחריגה בגבולות המגרש הקיימים. עם הקלות תמ"א לעיתים יש צורך לגרוע מהדירות עצמם בגין פייר מעלית. ואז הדירות מקבלות פיצוי בצורת בניה או תוספות אחרות באם הדיירים לוחצים ( לא כמו בבר אילן 40 ) ומכניסים את הסעיפים לחוזה כתוב הם מקבלים תריסים וחלונות חדשים . כמו בדירות הנבנות בשטח התמ"א באם אין מקום במגרש לחניה . מוצאים את הפתרונות הקלים במשותף לחניה לכולם. ( לעיתים יש גם כופר חניה ) שדרוג כללי של החצר / חדרי מדרגות/ חדרי אשפה/ מחסנים / מדרכות / תאורת חצר / וכד" באם ישנה פגיעה במערכת חשמל פנים דירתית . השפוץ והתיקונים יחולו על הקבלן המבצע. נערך בידוק וצילום של מצב הדירות לפני תחילת ביצוע. וכל תקלה כמו פיצוצים /נזילות / פגמים וכד" יתוקנו על חשבון הקבלן המבצע. חדרי המדרגות ופיר המעלית וחשמל ציבורי . ( תלת פזי על חשבון הקבלן ) החלפת כל צנרת המים לבנין (לא כולל פנים דירתי ) באם בגלל פייר המעלית חלה פגיעה בדלתות הכניסה לדירות . ההחלפה והביצוע =על חשבון הקבלן דירות עליונות מקבלות בינם לבין שטח הבניה החדש איטום ובידוד כפול לפני תחילת בניה של קומות חדשות חדרי המדרגות ישופצו אל מנת להתאים אותן לקומות העליונות בבניה באם נוצרת פגיעה במערכות מים חמים / דודי שמש וכד" או במערכות מיזוג אויר התיקונים ואו החלפה בחדש היא על חשבון הקבלן המבצע... בעיקרון כל פרט וכל מחשבה של דייר זה או אחר בבנין יש לדון בא ויש לעגן אותה בחוזה .. אין לשמוח על טוב ליבו של ( יהיה בסדר ) מקלטים מקבלים שידרוג בהתאם לאישור פיקוד העורף .. ובהתאם לדרישות כתובות וחוקיות של הדיירים מיכלי מים /שרותים כיימים רצוף/ (אין קירוי ) חשמל/טלפון /טלוזיה /רדיו/ טיהור אויר. ארונות ע.ר דלתות חדשות . לחלוטין של ישולם כסף מזומן כפיצוי לדיירים בגין אפשרות הבניה הניתנת לקבלן תשלום מזומן הופך את הענין לעסקת מכר וחלים עליה מיסים (ישנם מיסי מדינה שהמוכר עשוי לשלם על כך ) אשמח לענות על שאלות למי שיש.... גילוי נאות: הכותב שותף בחברה המבצעת גם ברעננה

עומר247

New member
כלכליסט עוקב אחרי התהליך בברנר 15 ברעננה ../images/Emo70.gif

אפשר לקרוא שם על התמ"א בסדרת כתבות (בינתיים כתבה אחת) כולל וידאו בבניין ברחוב ברנר הכתבה

למעלה