סקרון קטן שמעניין אותי מאוד

סקרון קטן שמעניין אותי מאוד

אני בשבוע 37 וחושבת ומדמיינת איך תהיה הלידה. כמובן שיש לי תוכניות משלי אבל זאת לידה ראשונה ואין לי מושג איך אני ארגיש. מעניין אותי לדעמת מבנות שכבר ילדו: 1. עד כמה הלידה בפועל הייתה שונה ממה שחלמתן / תכננתן. 2. איך הרגשתן עם השינויים למשל: מישהי שלא רצתה אפידורל ובסוף לקחה? האם התאכזבתן או שהשלמתן עם העניין?

אני בעיקר דמיינתי איפה זה "יתפוס"

אותי, כלומר מה אני בדיוק אעשה כשאני אתחיל להרגיש צירים, או אם תהיה לי ירידת מים ובסוף הוזמנתי מראש לזירוז, אושפזתי ב"סיכון גבוה" וקיבלתי את היזורז בשמונה בערב. בשתיים בלילה זה התחיל לפעול. בארבע לפנות בוקר קיבלתי פטידין, מה שנשבעתי לא לקחת לפני הלידה והנה כן לקחתי (זה לא השפיע עלי בכלל הזבל הזה). הורידו אותי לחדר לידה בפתיחה 7!!! עד שנשכבתי על המיטה (חוקן וכאלה) כבר הייתי בפתיחה עשר ולא ויתרתי על אפידורל טעות טעות טעות!!!!!!!! הקיצור, כמו שאת רואה שונה לגמרי מכל מה שיכולתי לתכנן. אתמול, כשהייתי קרובה ללידה, כבר אמרתי לבעלי שיעשה הכל לעזור לי לעמוד בהחלטה לא לקחת אפידורל.

Hila 06 11 2006

New member
לא מנסיון אישי, אבל תבואי בראש פתוח

ללידה, כי הכל יכול להשתנות !!! אני מכירה נשים שבאו לפני הלידה ואמרו "אני לא אקח אפידורל בחיים", ולאחר כמה שעות של צירים לקחו אפידורל, צרחו וביקשו אותו "ועכשיו" ... לעומת זאת, יש גם כאילו שמאוד רוצות אפידורל, אבל מגיעות מאוחר מדי לבה"ח... אני מבינה את החשש, גם אני שאלתי לא מעט על הלידות של כל מי שילדה מסביבי... וקיבלתי תאורים דיי מפורטים! ואני בסה"כ שבוע 19. אם תחפשי בפורום תראי שייש פה סיפורי לידה, מכל הסוגים, לידות קלות וקלות פחות...

שמים וארץ ../images/Emo3.gif

בשני המקרים. אבל יש דברים שתכננתי ואמרתי לעצמי שאם הם יצאו לפועל אני מאוד אשמח. גם הפעם למשל אני בונה על לא לדעת את מין העובר, ולא לקחת אפידורל. כתבתי אתמול באחד השירשורים שחשוב לדעת לקראת מה את הולכת, לא לתכנן מה ואיך אלא בעיקר לדעת כמה שיותר מושגים, לחשוב על הלחיצות שהם יהיו יעילות ולעשות בעצם מן הכנה פסיכולוגית עם עצמך לא להשבר אם קשה בלחיצות (בעיקר לידה ראשונה) אני אישית תמיד הכנתי את עצמי להכי גרוע מכל האופציות כדי לא להתאכזב ובלידה השני אפילו קיבלתי מתנה במהירותש היא הלכה. בשניהם לא היתה לי לידה טבעית אלא צורה זו או אחרת של זירוז, והפעם אני פוחדת ששוב אני אכנס לסיחרור של הפחד הזה בתשיעי שעברתי עם שניהם. אבל כמו שאת שני הגדולים הבאתי בטיפולים ועכשיו כלום הפתעה ענקית של טבעי ככה אני רואה את כל ההריון - מתנה אחרת לגמרי ואני מקוה שגם הלידה.

elga06

New member
אל תכנני שום דבר

כי זה ממש לא יקרה. לידה יכולה להיות סיוט מתמשך וכואב ואם את לא יכולה לעמוד בכאב קחי אפידורל ולעומת זאת יש כאלה שבאות ולא מספיקות להגיד אפידורל כי הן יולדות בצ'יק. לא לתכנן את זה.

אני בהריון הקודם כל הזמן חשבתי

יואו רק שלא תהיה לי ירידת מים בעבודה בחיי זה מה שהטריד אותי. המים ירדו בבית, על הבוקר וכבר הייתי בחופשה מהעבודה אז זה בסדר. ידעתי שאני ארצה פידורל ולא ממש הייתה לי תוכנית לידה, רציתי שבעלי יהיה לצידי תמיד ואם אני לא מסוגלת להחליט על משהו הוא הבן אדם לתת את המילה. עם הזמן ששהיתי בחדר לידה (19 שעות סה"כ) הגעתי למצב ללא התקדמות ותקלטו ביקשתי שיוציאו את התינוק בואקום!!! המיילדות היו בשוק ואמרו שפעם ראשונה שמישהי מבקשת את זה, תבינו לא ידעתי בכלל מה קורה איתי רק רציתי שזה יגמר, בסופו של דבר אחרי שעתיים בערך ללא התקדמות וחום שפיתחתי הוציאו אותו בואקום - לידה שונה ממה שחשבתי הייתי בטוחה שיהיה קל יותר. ההריון הזה אני הרבה יותר מפחדת, לא רוצה להיות שעות בחדר לידה, דורשת אפידורל כי בלי זה אני לא רואה את עצמי יולדת

תשובות

1. היה קל הרבה יותר ממה שחשבתי או חלמתי אי פעם. 2. לא רציתי אפידורל ובסוף לקחתי- לא התאכזבתי בכלל אלא להיפך הודיתי לעצמי על כל רגע שהסכמתי.

למעלה