ספר לשבוע הסקר, או: סקר לשבוע הספר

ספר לשבוע הסקר, או: סקר לשבוע הספר

אז לרגל שבוע הספר שמתחיל השבוע, הא לכן כמה שאלות, לענות בהן את נפשכן ולענות עליהן לשמחתנו כולנו:
מה הספר האחרון שקראת?
מה הספר האחרון שקנית?
מה יותר: לשאול ספרים מהספריה או לקנות אותם בחנות?
איזה ספר "תכריחי" את ילדייך לקרוא, כי בלעדיו חייו לא יהיו חיים?
בילדותך קראו לך ספרים? איזה ספר היה אהוב עלייך אז?
על איזה נושא את/ה הכי אוהב/ת לקרוא?
ועל איזה נושא לא תקרא/י לעולם?
סרט אחרי ספר - רעיון מעולה או מחרב חווייה הכרחי?
אם היית יכולה (פיזית, כישרונית וכו') לכתוב ספר - מה היית כותב/ת?
מה יותר: ספרים נושנים עם דפים מצהיבים ועברית של פעם, או מהדורות חדשות עם עברית זורמת עכשווית?
האם תבקר/י השנה בשבוע הספר?
מה מחכה לך על המדף, והאם אי פעם תגיע/י אליו?
והאם יש עוד משהו בנושא ספרים שרצית לספר ולא היה לך איפה?

חמניה 12

New member
עונה על הסקר הראשון שלי בפורום

אני כרגע קוראת את הספר הראשון בסדרת משחקי הכס - עברתי 3/4 ספר בינתיים
קניתי לאחרונה את 4 הספרים הבאים בסדרה של משחקי הכס
לקנות את הספר - יש לי סטיה של לקרוא ספר יותר מפעם אחת וסטיה נוספת של לאסוף ספרים
קשה לי לענות על השאלה הזו - יש הרבה ספרים שמאוד רוצה שבתי תקרא אבל לא מאמינה בלהכריח לקרוא - זה יוצר אנטי אז אחליף את המילה להכריח למילה "לעודד" וארצה לעודד אותה לקרוא את סיפרי נרניה, הקוסם מארץ עוץ, נשים קטנות, עליזה בארץ הפלאות, פוליאנה, כל סדרת הספרים של האסופית וזה כל מה שעולה ברגע זה אבל בטוח שיש עוד מלא
הקריאו לי עד שידעתי לקרוא בעצמי - סדרת הספרים של האסופית תמיד תופסת מקום מיוחד בליבי
אוהבת מגוון רחב של נושאים וג'נרים וקוראת כמעט כל סוג של ג'נר
אני לא אוהבת ג'נר אחד ספציפי שזה מדע בדיוני - זה לא שלעולם לא יקרא כי קראתי כמה ספרים מהסוג הזה אך לא מאוד אוהבת
ל
רוב הסרטים אחרי ספר נוטים לאכזב ולעולם לא טובים כמו הספר אבל יש יוצאים מין הכלל הזה וזה בהתאם לכמה נאמנים למקור - דוגמא אחת שהסרט טוב מהספר הינו "הסיפור שאינו נגמר"
אחד החלומות שלי זה לכתוב ספר וכאן הבעיה - התחלתי כמה פעמים אבל מתקשה להמשיך במיוחד לאחרונה - אולי במקום ללכת לכיוון הפיקסיה אלך לכיוון של משהו המבוסס בחיי
אני לא קוראת בעברית - רק באנגלית והעיקר שהספר הוא ספר עם כריחה ונייר - נכון זה פוגע בעצים אבל אני צריכה לחוש את הספר בין ידי, להריח את הנייר ולא מצליחה לקרוא בטאבלטים או על גבי מסכים אחרים
לא אבקר בשבוע הספר כיוון שאני קוראת באנגלית ולרוב אין ספרות באנגלית בשבוע הספר העברי
וואו הרבה מחכה לי על המדף - כמו שציינתי יש 4 ספרי המשך למשחקי הכס, יש לי ספר של ג'ון גרישם ,יש לי את שני ספרי המשך למשחקי הרעב, אוסף סיפורים קצרים של רואלד דאל, הצבע ארגמן שמחכים לי ועוד כמה ספרים שלא מצליחה ברגע להיזכר מה הם
אני תולעת ספרים - קריאה זו אהבה גדולה וכמישהי שאובחנה השבוע בפיברו לאחר שנים בחיפוש לאחר תשובה מה קורה לי בגוף עדיין קריאה עבורי זה סוג של בריחה - כן יש מצבים שהפיברו מפריע לי לקרוא - ימים שהכאב חזק מדי או מתיש מדי או שעייפות גוברת או שהריכוז לא במיטבו אבל לרוב מצליחה לקרוא מספר עמודים ולעלם לעולם אחר אפילו לכמה דקות ספרות - וזו מתנה אמתית למי שכואב לו

robinebony

New member
מתאים לי סקר עכשיו

מה הספר האחרון שקראת? שוליית הרוצח / רובין הוב (ספר ראשון בטרילוגיית הרואים למרחוק)
מה הספר האחרון שקנית? asleep / Banana Yoshimoto. בחנות יד שניה לםני כמעט שנה. לרוב לא קונה ספרים, אלא אם כן הם ממש חשובים או קוראים לי לקנות אותם.
מה יותר: לשאול ספרים מהספריה או לקנות אותם בחנות? ספריה או חברים.
איזה ספר "תכריחי" את ילדייך לקרוא, כי בלעדיו חייו לא יהיו חיים? נתפשר על ילדים של אנשים אחרים? הנסיך הקטן. כל כמה שנים. זה ספר שחייבים לקרוא אותו כל פעם אחרי שמתבגרים קצת, כל פעם מבינים דברים נוספים. זה ספר שתמיד משתנה.
בילדותך קראו לך ספרים? איזה ספר היה אהוב עלייך אז? קראו לי ספרים. סדרת חבורת סלט הייתה האהובה עליי.
על איזה נושא את/ה הכי אוהב/ת לקרוא? הכל. סוג של תולעת ספרים.
ועל איזה נושא לא תקרא/י לעולם? לא חושבת שיש דבר כזה.
סרט אחרי ספר - רעיון מעולה או מחרב חווייה הכרחי? לרוב מחרב חוויה. אבל יש כמה יוצאי דופן.
אם היית יכולה (פיזית, כישרונית וכו') לכתוב ספר - מה היית כותב/ת? סיפורים קצרים אבסטרקטים, דברים הזויים ומוזרים.
מה יותר: ספרים נושנים עם דפים מצהיבים ועברית של פעם, או מהדורות חדשות עם עברית זורמת עכשווית? שפת מקור.
האם תבקר/י השנה בשבוע הספר? לא. המוני ורועש לי מדי, ואני לא קונה ספרים.
מה מחכה לך על המדף, והאם אי פעם תגיע/י אליו? חברה שלי קנתה את cat's cradle שרציתי לקרוא. הוא הבא ברשימה אחרי שאסיים את הטרילוגיה של הרואים למרחוק.
האם יש עוד משהו בנושא ספרים שרצית לספר ולא היה לך איפה? אני כן קונה ספרי ילדים של פעם. לא ממש אוספת, אבל מאוד אוהבת ומוקירה.

נועה.

מתאים לי סקר להסיח את הדעת..

מה הספר האחרון שקראת? מה בסך הכל ביקשתי/ עליזה גולדשטיין. לא נפלתי. שוקלת להחליף אותו.
מה הספר האחרון שקנית? משפחה: האתגר, יד 2 מהספריה המרכזית בברילן ב- 5 ש"ח
מה יותר: לשאול ספרים מהספריה או לקנות אותם בחנות? תלוי. ספרי עיון קונה (מעשירה בשנתיים-שלוש האחרונות את ספריית ספרי הטיפול המשפחתי שלי) וגם ספרים טובים במיוחד, כולל קלאסיקות של ספרי ילדים. קונה גם ספרים פגומים במחירים מוזלים. כל השאר - שואלת.
איזה ספר "תכריחי" את ילדייך לקרוא, כי בלעדיו חייו לא יהיו חיים? את הבנות - סדרת האסופית ובית קטן בערבה, בעצם, בית קטן בערבה אולי גם את הבנים. את הבנים - חבורת חצות של ג'ון מייספילד, ואת כולם - כל ספרי מרגנית.
בילדותך קראו לך ספרים? איזה ספר היה אהוב עלייך אז? בילדותי קראו לי המוני ספרים, ואני למדתי לקרוא גם בגיל צעיר מאוד (3) אבל עדיין התעקשתי שימשיכו לקרוא לי. מאוד אהבתי את הסיפורים ב"הנשיקה שהלכה לאיבוד" ואת סדרת "אבא מספר"/ "אמא מספרת" וכו'.
על איזה נושא את/ה הכי אוהב/ת לקרוא? כרגע, כל מה שתתנו לי בנושא פסיכולוגיה וטיפול ייקרא בעניין רב, אבל בגדול מאוד מאוד אוהבת רומנים היסטוריים.
ועל איזה נושא לא תקרא/י לעולם?תוהה אם קיים נושא כזה. זוכרת פעם אחת, כשהייתי ילדה, התארחתי אצל חברים שלנו, ולא היו להם ספרים בכלל בבית. בשלב מסויים מצאתי את עצמי קוראת את ספר הטלפונים, כי היה חסר לי חומר קריאה.
סרט אחרי ספר - רעיון מעולה או מחרב חווייה הכרחי? דפנטלי מחרב חוויה, אא"כ עבר מספיק זמן מאז שקראתי את הספר. מכל מקום, הבעיה של מי שעושה סרט מספר היא, שהם אף פעם לא מראים הבנה ברורה של איך הבנאדם באמת נראה, או איך היה נשמע הקול שלו ודברים כאלה. וקצת חבל לי בשבילם שהם לא באמת הבינו איך הסצינות היו אמורות להתרחש *באמת*..
אם היית יכולה (פיזית, כישרונית וכו') לכתוב ספר - מה היית כותב/ת? ככל הנראה איזו סאגה היסטורית ארוכת שנים ועמודים..
מה יותר: ספרים נושנים עם דפים מצהיבים ועברית של פעם, או מהדורות חדשות עם עברית זורמת עכשווית? פעם הייתי לגמרי בעד המצהיבים של פעם, אבל אז שמתי לב שרק מתי מעט מהספרים ראויים לכבוד הזה. הרוב המכריע מודה לאלוהי הספרים על החסד שעשו איתו השנים, שכרכיו הישנים נעלמו ביחד עם התרגום הישן והקלוקל, ומישהו החליט לגאול אותו בדמות דפים חדשים, תרגום קריא ונגישות רבה יותר.
האם תבקר/י השנה בשבוע הספר? בהחלט בתכנון. גם כשאני לא קונה אני נהנית מהחוויה.
מה מחכה לך על המדף, והאם אי פעם תגיע/י אליו? לאחרונה ספרתי איזה 30 ומשהו ספרים שמחכים שאגיע אליהם ביום מן הימים. מקווה שבקרוב.
והאם יש עוד משהו בנושא ספרים שרצית לספר ולא היה לך איפה? וואה, יש מיליון דברים בנושא ספרים: אני מתה עליהם. אני קוראת מגיל ממש צעיר, ומה שקרה זה שכשהייתי בכיתה א-ב הייתי בולעת ספרים, ועוד לא היה לי מנוי לספריה, אז הייתי לוקחת ספרים מהמדפים של אבא שלי. והוא היסטוריון. אז קראתי מגיל ממש צעיר ספרים כבדים כאלה, גדולים. כלומר, עם נושאים גדולים. אבל נהניתי נורא.
ובכלל, הגעתי למסקנה, שהדבר שהכי משמח אותי זה ספרים. ושחלום חיי הוא כרטיס מתנה בשווי מאוד גדול לצומת ספרים או לסטימצקי, כדי שאוכל לקנות את כל מה שאני הכי רוצה..

נראה לי שזהו לבינתיים.

סתם ככה תגובות אסוציאטיביות לחלק מהדברים

לגבי רומנים היסטוריים, איך את עם הספרים של פיליפה גרגורי?

ולגבי קריאה בספר טלפונים וקריאה מגיל 3, גם אני

מסתבר שיש לזה שם, היפר-משהו. שזה קריאה רבה מאד בגיל צעיר, לא זוכרת תחת איזה קטגוריה זה יושב. אם את בעניין של ספרות טיפולית בטח תמצאי יותר מהר ממני. זה כמו סוג של לקות למידה. שבאה לידי ביטוי ב"תולעות ספרים" מטורפת, שאתה לא יכול שלא לקרוא משהו, כל הזמן.

גם אני גמרתי את כל הספרייה של בית הספר עד כיתה ג', כל מה שהיה שם, עד אחד. וזה חוץ מעוד ספרים שהייתי קוראת. גם כמובן כל ספרות הבמוגרים בכל מקום שהיה בהישג ידי, ואז עברתי לספרייה עיהורנית וכבר הייתי די קרובה לקרוא גם אותה עד תום. החרדה הכי גדולה שלי בחיים זה שלא יהיה לי מה לקרוא. מקנאה בך שיש לך 30 ספרים בסטנד ביי. אני עכשיו עשיתי כמה רכישות כדי להיות רגועה שיש לי מה לקרוא עד שאגיע שוב למצוקת ספרים.

טוב, עד כאן בשלב זה.

או מצאתי את זה, קוראים לזה היפרלקסיה.

היא בסדר

כי אצלי יש קו מאד קו של רומן היסטורי שאני אוהבת, כי יש את אלה שנוטים להמצאות יותר מדי מלשהם, וצריך להיות תמהיל נכון של עובדות היסטוריות עם בידיון בשביל שזה יעבוד בשבילי.
וכשזה עובד זה נהדר.

למעלה