ספרי קריאה לנוער

ספרי קריאה לנוער

הבני שלי, בני 15 קוראים כבר כמה שנים ספרי קריאה למבוגרים. רודף העפיפונים, שומרת אחותי, ספרי מתח וכו'. פתאום שמתי לב שהם דילגו על ספרי הנוער. הספרים שאני קראתי וממליצה להם לא נראים להם מעניינים: צוללים קדימה, אורי ועוד. איך אצלכם? יש המלצות?

פלגיה

New member
גם בני הנוער אצלי

קוראים ספרי מבוגרים. "ספרות הנוער" מחזיקה אולי עד גיל 12. יש סדרת "פרוזה עשרה" שיש בה ספרים טובים, אבל בגדול "שומרת אחותי" הוא בהחלט ספר נוער (גם עם גיבורה בת 15) וחלק גדול מספרי המתח והפנטזיה, יכולים להתאים לנוער ולמבוגרים כאחד.

אני לא בטוחה

כלומר , זו בדיוק ההתלבטות שלי. אני קראתי בשומרת אחותי הרבה מאד הזנחה הורית. זה ספר קשה רגשית. גם רודף העפיפונים מדבר ברובו על ילדים. אבל הספר קשה. בהרבה ספרי מתח, מעבר למתח יש סצנות מין לא ממש מתאימות.

mykal

New member
את לגמרי צודקת שמדלגים בקריאה

על מה שנחשב קלסיקות בזמנו, אבל הזמנים משתנים והחוויות הכ"כ 'מציאותיות' --מימזיס, דימיוניות הן לא שייכות יותר לתקופה הזו שבה אנו חיים, המושגים השתנו, הילדים היום חווים חוויות אחרות ומושגים אחרים של טכנולוגיה ולכן 'רף הרייטינג' הקיומי שלהם מחפש את המובע בכתובים החדשים. אמרת נכון עולם קשה, אבל עולם מוצג ברמת קיצון ואחרות כזו שהיא היא הגורמת לסקרנות ולמספיק אדרינלין כדי לקרא. ותשמחי שהם קוראים, כי אחוז ממש קטן מבני הנוער קורא. ואם כבר, אז הספרים שכובשים בסערה--כנראה חיפוש עולם הקסמים,כמו: שר הטבעות, הארי פוטר, שיש בהם הרבה מאוד מסרים חינוכיים, אולי אנטי חינוכיים ענין של השקפה, כמשפטים כביכול תמימים. ובכל זאת נמצאים חזק, הם ספרים מבוקשים מאוד.

פלגיה

New member
רודף העפיפונים אכן קשה

שומרת אחותי בעיני מותאם בדיוק לנוער. נכון. יש שם הזנחה הורית, אבל לא מדובר בילדים בני 5. בגיל 15 בהחלט אפשר לקרוא על הזנחה הורית ולא להתערער ממנה, אלא לחשוב על הדילמה שעולה, (ואולי אפילו להעריך את ההורים שלך
) יש גם ספרים שהם בדיוק בדיוק ספרי נוער ובכל זאת קשים לקריאה ומכילים סצנות קשות. אני בנערותי קראתי למשל את "פרחים בעליית הגג" שהוא ספר שמכיל סטיות רבות ומעוותות. לא הייתי רוצה שהילדים שלי יקראו אותו. מה שאני רוצה לומר זה שצריך לשפוט כל מקרה לגופו ולא על פי השיוך של נוער/מבוגרים. הבן שלי (בן 14) שואל אותי לפני קריאת כל ספר אם זה בשבילו או לא. בעיני זה מאוד יפה. בגלל שאנחנו בבית כאלה קראנים - אני גם יכולה לספק לו את התשובה בתוך יום יומיים. אני לא יודעת מה יכולים לעשות הורים שלא קוראים כל כך הרבה.

mykal

New member
לגבי ילדים שהוריהם אינם קוראים

אגיד שני דברים: הראשון שבד"כ ילדיהם גם לא קוראים. זה בהחלט ענין של חיקוי. האחרים בד"כ מתיעצים עם חבריהם או עם הספרנית. הדבר השני --נראה לי שקריאה זה משהו שאדם צומח איתו ויודע מה הוא אוהב, ולמה, ואח"כ לומד לבד מה נכון ומה פחות.

שלי קוראת ספרי נוער, אבל בכיתה ג'

כבר התחילה לקרוא אותם - לא היתה הלימה בין התכנים שלהם לבין היכולת ההתפתחותית רגשית שלה.......

דרז

New member
גם בני בכיתה ג,

אילו ספרי נוער למשל היא קוראת? דווקא אנו מתקשים למצוא ספרים .

פלגיה

New member
כל הספרים של גלילה רון פדר מתאימים

גם ג'ינג'י,גם כסח גם מנהרת הזמן - אלה המון סדרות מתאימות.

דרז

New member
אני מדברת על ילד בכיתה ג (בן 9)

הוא לא מוכן ספרים בפחות מ200 עמודים... כעת קורא הארי פוטר, ולא יודעת מה ניתן להמליץ לו אחרי שיסיים את הסדרה.

פלגיה

New member
התלבטת אם להציע הארי פוטר ../images/Emo13.gif

כשהבת שלי (בת אותו גיל) גילתה את הארי פוטר היא סירבה לקרוא כל ספר אחר (עצרתי אותה בחמישי, כי לדעתי הוא לא מתאים לגיל). לא ידעתי שיש לך ילד שממש סופר את העמודים בספרים שהוא קורא. כל הכבוד לו. הבעיה שספרים שנכתבו במיוחד לגיל 9 הם בד"כ קצרים יותר, וספרים ארוכים נכתבו לילדים גדולים יותר. הבעיה היא לא בהתאמה השכלית, אלא בכך שספרים לגדולים יותר יכולים לא להתאים רגשית לילד בן 9 (למשל להציע דילמות שגדולות לגילו, או להציג מערכות יחסים מורכבות, או להיות עם "סוף רע" ברמה שהוא לא יכול להכיל) כמה רעיונות בכל זאת: הבית עם שעון האותיות (רעיה בלטמן) אמיל והבלשים (אריך קסטנר) חיי קסם (דיאנה ויין ג'ונס) ג'ני (פול גליקו) וולפינאה מומי בלום (ג'ימס קריס) הקיץ של אביה (גילה אלמגור), סטיוארט קטינא (א.ב. וויט) קיזי הילדה הצועניה (רומר גודן) מומו (מיכאל אנדה) מינוש (אנני שמידט)

דרז

New member
רגע, הארי פוטר לא מתאים לגילו?

אני קוראת המון ספרים ודווקא לא קראתי את הארי פוטר. את מלחיצה אותי כעת.. מה בתוכן שלו לא מתאים? תודה על הרשימה, לא מכירה את הרוב!! אבדוק אם מתאים ותודה!!!!

פלגיה

New member
הספרים האחרונים בסדרה

כלומר החמישי, השישי והשביעי נראים לי קצת כבדים ואפלים לילד בן 9. יותר מדי מוות מסובך ברגשות אשמה. הספרים הראשונים הם אחרים ומתאימים מאוד.

דרז

New member
הבנתי

כעת הוא בתחילת החמישי
מנסה לחשוב איך להפסיק. ויש 10 בסדרה לא?

פלגיה

New member
יש שבעה

הגיבור מתחיל את הספר הראשון בגיל 11, וכל ספר מקדם אותו בשנה. בחמישי הוא בן 15, ומתמודד עם קשיים של בני 15. העניין הוא שהמתח מאוד גדול, ולא בטוח שתוכלי לעצור באמצע. תוכלי לכל היותר לומר לו שיחכה עד שיתחיל את השישי. זאת היתה הבעיה אצלנו - לא רציתי שתתחיל את הרביעי, כדי שלא נגיע לחמישי כל כך מהר. לא עזר לי. למזלי מנהרת הזמן ממלאת עכשיו את המקום עד שהיא תגדל קצת.

ofik

New member
אחת כזו ואחת אחרת

בתי הגדולה בדיוק כמו בנך דילגה במידה מסויימת על ספרי הילדות\נוער שאני אהבתי, בתי השנייה נהנת מכל הספרים שאני אהבתי ומאד כייף לי השיתוף. כנראה כל אחד אחר עופיק

למעלה