ספרים טובים לניתוח טכני

מצב
הנושא נעול.

orenB27

New member
ספרים טובים לניתוח טכני

ספרים טובים לניתוח טכני
שלום! לדעת אלו שמבינים עניין בנושא זה:האם יש סיכוי ללמוד את נושא הניתוח הטכני מקריאה ותירגול חומר בספרים? או, יש חובה לעשות זאת בקורס? אם ניתן לעשות זאת בספרים אז אילו ספרים ממולצים? אם בקורס-זה משנה אצל מי?(לדוגמא אייל גורביץ)?

Warren Buffett

New member
כמה אתה יודע על השקעות בשוק ההון?

ספרים טובים לניתוח טכני
שלום! לדעת אלו שמבינים עניין בנושא זה:האם יש סיכוי ללמוד את נושא הניתוח הטכני מקריאה ותירגול חומר בספרים? או, יש חובה לעשות זאת בקורס? אם ניתן לעשות זאת בספרים אז אילו ספרים ממולצים? אם בקורס-זה משנה אצל מי?(לדוגמא אייל גורביץ)?
אם אתה חסר ידע וניסיון לחלוטין הייתי מציע לקרוא ספר בסיסי כמו "הבורסה למתחילים" של שלמה סימנובסקי ולקחת גם קורס בסיסי על השקעות בשוק ההון. ראיתי כאן לפני כמה ימים גם המלצה על ספר שמומלץ לקרוא אפילו לפני הבורסה למתחילים ("לימדו להרוויח" של פיטר לינץ'), לא קראתי אבל סומך על dw שהמליץ. רק לאחר מכן הייתי נכנס לניתוח טכני. לדעתי רצוי לקחת קורס. אני גם מחזיק בבית את הספר (לדעת רבים) על ניתוח טכני "Technical anakysis of the financial markets" מאת ג'ון מרפי. אם אתה כבר מנוסה בשוק ההון ורק רוצה להרחיב ידיעותיך לתחום הניתוח הטכני אז דלג על הפסקה הראשונה בתשובתי.

Warren Buffett

New member
תיקון: anakysis צ"ל analysis

אם אתה חסר ידע וניסיון לחלוטין הייתי מציע לקרוא ספר בסיסי כמו "הבורסה למתחילים" של שלמה סימנובסקי ולקחת גם קורס בסיסי על השקעות בשוק ההון. ראיתי כאן לפני כמה ימים גם המלצה על ספר שמומלץ לקרוא אפילו לפני הבורסה למתחילים ("לימדו להרוויח" של פיטר לינץ'), לא קראתי אבל סומך על dw שהמליץ. רק לאחר מכן הייתי נכנס לניתוח טכני. לדעתי רצוי לקחת קורס. אני גם מחזיק בבית את הספר (לדעת רבים) על ניתוח טכני "Technical anakysis of the financial markets" מאת ג'ון מרפי. אם אתה כבר מנוסה בשוק ההון ורק רוצה להרחיב ידיעותיך לתחום הניתוח הטכני אז דלג על הפסקה הראשונה בתשובתי.
תיקון: anakysis צ"ל analysis

קרלטון

New member
מומלץ בחום

ספרים טובים לניתוח טכני
מומלץ בחום
Technical Analysis of Financial Markets של John Murphy (הכותב היה ראש המחלקה הטכנית של מריל לינץ'). נחשב לאחד ממקורות המידע המקיפים ביותר בנושא. דרך אגב, זה ספר מומלץ לא רק למנתחים טכניים. אמנם הפרקים הראשונים, 1-13, מוקדשים לניתוח טכני, אבל הפרקים הבאים, 14-19 והנספחים הם פשוט פנינים - קשרי גומלין בין שווקי מניות, סחורות, מט"ח, אג"ח, אפיון פעילות של סוחרים לטווח קצר ולטווח ארוך וכיצד זה מתבטא בהתפלגות הסטטיסטית של המחירים במהלך יום המסחר, מחזורים כלכליים לטווח קצר וארוך, כללי ניהול כסף ובניית שיטת מסחר נכונה ועוד. אם היו נותנים לי לבחור ספר אחד בנושא, זה הספר שהייתי הולך עליו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה