ספירת העומר

פיץ26

New member
ספירת העומר

כן, ידוע שזה עוד רחוק, אבל התחלנו לבדוק. לפי ההסברים של "צהר" באתר מתחתנים, ישנם תאריכים מסויימים שבהם כן מותר להתחתן, והכל על פי העדה. שנינו אומנם פולנים אבל דווקא לגבי האשכנזים יש שם בלאגן שלם ואיזה 5 אפשרויות שונות לתאריכים המותרים, תלוי בזרם המסויים כנראה. השאלה היא כזו, אם בחרתי תאריך שמותר על פי אחד מהזרמים, האם עלי להוכיח לרבנות שאנחנו שייכים לזרם הזה? או שכל עוד שהתאריך הזה מותר לחלק מאשכנזים אז זה בסדר? למישהו יש נסיון עם חתונות בספירת העומר?

ציף27

New member
ואוו אתם רצים מהר

שעה וכבר נמצאים בדף השני .... אף אחד לא יודע באיזה תאריכים בעומר מותר

be_roo

New member
../images/Emo51.gif אבל את המידע הזה יש לנו

הבעיה שבקרב האשכנזים יש כל מיני אופציות, איסורים והתרים שונים ולך תדע לאן אתה שייך, ויותר חשוב, האם אתה צריך להוכיח לרב לאן אתה שייך כדי שהוא יאשר לך להתחתן בתאריך הזה (לדוגמא: יש כאלה שמתירים בראש חודש ויש שלא, אם בחרנו בתאריך זה, האם נצטרך לשכנע את הרבה שאנחנו באמת שייכים לזרם שמתיר חתונה ביום הזה או שהרב עצמו צריך להיות שייך לו).

ציף27

New member
כמי שלומד מדעים מדוייקים

ויודע לעשות חישובים לוגים וצרופים פשוטים יוצא שמותר להתחתן בכל יום נתון בספירת העומר ורק צריך להחליט לאיזה עדה אני שייך ולכן המורה נבוכים הזה הוא רק בזבוז מקום של HTML כי הוא לא מסביר כלום. בקיצור, למצוא רב שיהיה מוכן לחתן אותנו בתאריך שנבחר וזהו
זה הפואנטה

חנץ

New member
חמודי אנחנו בישראל../images/Emo104.gif ולכן

אתה לא מחליט כלום עבור עצמך.
פה (
להזכירך) המדינה מחליטה בשבילך, שכחת?
ואם הרבי אמר שאסור אז הרבי אמר שאסור, ואם הרבי החליט שאתה אשכנזי, אז לא יעזור לך כלום (תשאל את טייני דאנסר), ולא תוכל להתחתן מתי שאסור. וגם אם כבר תמצא רב שיסכים לחתן אותך, אז הרבנות לא תסכים, וההיפך! אז או שתתחתן רפורמית (מה שיאלץ אותך לעשות גם טיול קצר ומהנה בחו"ל), או שתבלע את ה
מקווה שהסרקזם נשמע סרקסטי מספיק, ולא תוקפני חלילה

ציף27

New member
אז זהו, שנחמד זה לא יצא

ויצאת מאוד תוקפן וממש לא נחמד.

היי, איש..

זה ממש לא מה שהיא התכוונה! הבנת לא נכון.. היא לא תקפה אותך אלא הסבירה לך בציניות עד כמה קשה איתם (עם הרבנות) מנסיונה ומנסיון האנשים האחרים שמספרים פה את שעבר עליהם. אז אל תקח את זה קשה, זה בטח שלא היה נגדך. בהצלחה.

ציף27

New member
קשה קשה אז אנחנו פה לעזור, לא ../images/Emo35.gif

כמה מסריח פה ומגעיל פה וגרוע פה וחרא פה אנחנו יודעים ... נראה לי שאחד הדברים הקשים שיש זה לסגור תאריך וזה מה שאני מנסה לעשות כרגע אז באתי לשאול אולי מישהו יכול לעזור לי לפני שאני הולך לסגור על תאריך לא מתאים... כמו שזה נראה לי, וזה מה שרציתי לברר (אבל לא ממש קיבלתי תשובה, ולגיטימי, אף אחד לא טען שחייבים לי משהו) שתלוי כולה ברב שאני אבחר שיסכים לחתן אותי בתאריך שאני רוצה כי לפי אתר מתחתנים אפשר להתחתן למעשה בכל יום נתון. כל הסיפור של הרבנות גם ככה קשה כמו אבן בכליות ובריאות זה לא מוסיף לאף אחד להתעסק איתם כמו שאמרת כך שלצחוק על זה גורם לי לתסכול נוסף לא באשמתכם, ולאותיות בתפוז עוד אין טון דיבור אפילו אם מוסיפים להם אמוטקונים ולכן זה יצא טיפה מעצבן באופן אישי ... אבל כנראה שזה סתם אני שממש מתרגז כל פעם שאני חושב שאני צריך להתעסק עם ה#%^& האלה וחוטף את הקריזה של הלייף. כל מה שרציתי זה פאקינג להיתחתן באריך שיהיה לי כיף בו, כלכך קשה
ציף מתוסכל.

קרן86

New member
ציף היקר

אין מה להיות מתוסכל, כי אם תתחיל עכשיו (עוד לפני שסגרת אולם...) תגיע לחתונה עצמה שבר כלי. יש המון תיסכולים בדרך לחתונה, היות וזו הפקה די רצינית. לכן קח את הדברים בקלות. המטרה של הפורום היא לעזור, עד כמה שניתן. אבל היות ויש פה מספר אנשים (כולל אני) שכבר התחתנו וכבר נתקלו באוזלת היד של מדינת ישראל, הרבה פעמים תתקל בציניות בעניין הזה - והציניות הזו מטרתה שלא לעורר תסכול, אלא פשוט להעלות חיוך מתוך הבאסה. ולשאלתך - אל תנסה להתחכם עם הרבנות. החתן הוא זה שקובע את העדה והעדת החתן נקבעת לפי אביו. עכשיו תבדוק עם עצמך מה אתה - אשכנזי או ספרדי, תרים טלפון לרבנות שאתה נרשם בה ותברר את התאריכים בהם אתה יכול להתחתן. ושיהיה במזל טוב!

פיץ26

New member
נהדר../images/Emo70.gif הנה פיסת מידע חשובה

לא ידענו שרק הצד של החתן קובע וחשבנו שנצטרך להתעסק גם עם הצד שלי. תודה רבה.

italtal

New member
פאקינג להתחתן ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

אפשר גם אחרת

אנחנו מתחתנים בחתונה רפורמית. לצערנו נאלצנו גם להתחתן אזרחית בחו"ל. כשיישבר המונופול של הרבנות יוכלו זוגות להתחתן לפי רצונם. עד אז נשאר למחות. ועצה ידידותית - אם תתחיל מעכשיו לצאת מהכלים עוד שנה אתה תאבד את השפיות סופית.

שקדייה

New member
אם אתה כל כך שונא את הממסד הדתי

כמונו, לדוגמא. למה שלא תלך מלכתחילה על האופציה הרפורמית
אנחנו עשינו זאת ויצאנו מאוד מאוד מרוצים. חיתן אותנו רב רפורמי מקסים בשם אמיר וינד, שממש ממש לא היה אכפת לו שזו ספירת העומר. וזה גם מאוד השתלם לנו כלכלית- אם היינו רוצים להפיק את אותה חתונה בדיוק (אותו מקום ועם אותם ספקים) שלא בספירת העומר, בה עסקי החתונות חלשים מאוד והספקים מוכנים להוריד מחירים בצורה משמעותית- לא היינו יכולים לעמוד בזה. כך הרווחנו שתי ציפורים במכה: גם נמנענו מהגועל של הרבנות וגם עשינו חתונה מדהימה (לדעתנו האובייקטיבית כמובן..
) במחיר שיכולנו לעמוד בו.

חנץ

New member
אז שוב ה"תוקפנות" יועדה כנגד הממסד

הדתי בארץ, ורק משום שלי אישית לקח בערך חודש לסגור על התאריך הנכסף בגלל כל הבעיות שיש לאשכנזים. שום דבר אישי נגדך וגם כתבתי את זה במסר עצמו. מצטערת.

me too

New member
חתונה במאי

שלום לכולם, במשך זמן רב אני קוראת ונהנת אך... זהו. גם אנחנו מתחתנים במאי 2004 (נשמע רחוק...) והתקשרתי לרבנות ושאלתי אותם: המיועד הוא חצי אשכנזי וחצי מרוקאי, והעדה כך מסתבר נקבעת לפי האב. ולמרוקאים ולמזרחיים בכלל מותר להתחתן בכל יום החל מל"ג בעומר עצמו, אך אצל האשכנזים זו בעיה, שוב לפי הרבנות בחיפה, לאשכנזים מותר להתחתן רק בל"ג בעומר עצמו ובמהלך ספירת העומר רק בראש חודש עברי, אבל הכי בטוח להתקשר לרבנות ולשאול אותם על התאריך הספציפי שלכם. (יצא קצת ארוך בשביל פעם ראשונה
)

לפי מה שאני הבנתי מהמלצות של צהר

ממתחתנים- הכי טוב לפנות לרבנות שאתם תפתחו שם את התיק ולשאול אותם. חבל לריב איתם סתם, גם ככה הם לא קלים, אז למה ללכת עם הראש בקיר? עוד עצה קטנה- הרבנות נקבעת ע"פ רישום עיר המגורים בת"ז בחצי שנה האחרונה. יש גם אפשרות שניה- לפתוח את התיק בעיר בה נימצא המקום שבו מתחתנים. לכן, היות ויש לכם מספיק זמן להעביר את הרישום בת"ז מראש, אולי כדאי לכם לברר עם כמה רבנויות מי המקלים יותר (כן, כן, אין קו אחיד בכל הארץ, כל מקום לפי הקריזות שלהם). יש מקומות כאלו מקלים שהם אפילו מוכנים לקבל נשים כעדות (בראשון, אני חושבת, אבל אל תתפוס אותי במילה). אז תעשה סקר פה ובפורום נשואים טריים ותיראה איפה פעלו לחומרה ואיפה לקולה. אז תפנה אליהם- תבקש רשימת תאריכים ואז תמשיך עם סגיר תאריך מול מקום האירוע.

למעלה