ספינינג-עמידה נכונה

alon711

New member
ספינינג-עמידה נכונה

בזמן השיעורים המדריכה מתקנת אותי שהעמידה שלי לא נכונה, כלומר: שהכוח לא מוסט כולו לידיים, אלא גם על הכידון וזה לא טוב. בנוסף, הישבן צריך להיות מאחורה כזה, נכון? אני פשוט מתקשה לדווש ככה, זה "קשה" לי ולא טבעי לי.... איך בדיוק צרריך לעמוד ואיזו אינדיקציה יכולה להיות לי לעמידה נכונה בעת הדיווש?

Tami661

New member
עמידה נכונה בעת הדיווש../images/Emo26.gif

אז ככה, באמת קשה לתקן אותך וירטואלית אבל בוא נסמוך על המדריכה שלך ונוסיף בכתב את העקרונות הבסיסיים ליציבה נכונה (ביתר הרחבה תוכל לקרוא על הנושא בקישורי הפורום, קיימים מספר מאמרים בנושא וכאן מובא אחד מהם בליווי תצלום):
כשאתה עומד, מצב הגוף צריך להיות כך שמתאפשרת שמירה על שיווי המשקל, לא להגיע למצב של עומס יתר (על ידיים/ ברכיים) ועיוות צורה (קימור/ הקשתה).
מפרק הירך מקביל (יותר נכון להגיד "ניצב"?
) לציר הפדאל.
הצוואר בהמשך לעמוד השדרה ("קו ישר") - לא לתת לכתפיים להישמט קדימה
ישבן מעל הכסא, אבל לא באופן שאתה מרגיש את המותן "שוקעת" והאגן מושא לפנים. כמו כן, חשוב לקחת בחשבון שלמרות הכללים ליציבה נכונה קיים גם מושג שנקרא "יציבה אינדיבידואלית" (עניין של מבנה גוף שדורש התארגנות של חלקי הגוף ביחס שונה: עקומות טבעיות של עמוד השדרה/ אורך רגליים וכיו"ב) ולעניין ה "קשה לי ולא טבעי לי" - אז זהו! שזה בדיוק העניין... לא הולכים על מה שקל, הולכים על מה שנכון ותאמין לי שהגוף מתרגל. אל תוותר לעצמך ואל תעשה הנחות בעניין הזה, עדיף שתשב כאשר קשה לך מאשר תקל בכללים.

למעלה