ספור לחג ו"עובדות" לשמעון עשור

משהא

New member
ספור לחג ו"עובדות" לשמעון עשור

שמעון עשור ידידי אי אפשר להתווכח עם עובדות בדוקות אבל אפשר להסביר עובדות כל אחד בדרכו. כך עשית שמעון עשור בתגובה שכתבתי על לימוד מספר רב של ריקודים. ומוסר השכל : רב גדול בתורה התארח אצל כומר ידוע. בסיור שערך הכומר לרב בכנסיה, שעל קירותיה תמונות מימי התנ"ך נתן הכומר הסברים : הנה תמונה של אהרון אחי משה מעורטל וסביבו נשים ערומות. איך הוא לא מתבייש? לפני עם ועדה ככה !! ממשיכים ורואים את ישו מתפלל, אומר הכומר תראה איזה טוהר, איזה יופי איזה שקט. זה מנהיג...ממשיכים והנה תמונתו של דוד המלך גלוי מבושיו. אומר שוב הכומר. כבוד הרב, דוד מלך ישראל, איך לא מתבייש כך להופיע, שכל צאן מרעיתו רואה את ערומיו. פקעה סבלנותו של הרב ואמר לכומר. אדוני, נכון העובדות מצוירות על הקיר אבל תן לי בבקשה להסביר. אהרון אחי משה משתעשע עם נשים ערומות, נכון. היש גבר שלא אוהב זאת ?! ישו רואה, מתחנן ומבקש מאהרון, תן גם לי אחת, ואז דוד המלך מראה לו בדיוק מה הוא עומד לקבל. שמעון ידידי. העובדות הן שאתה מהמובילים בלימוד ריקודים חדשים. אם תתעקש אעשה עבודה גדולה ואוכיח זאת !! אצלי הכל רשום !!זה שאני שואל על כל ריקוד חדש ומתעניין, נובע מהיותי אספן ריקודי עם. ראוי שתדע כי יותר משליש מריקודי המעגל איני רוקד אצלך כלל ואם תשים יותר לב תראה שאיני יחיד ולא "משעמם" לי כלל!!! באשר ליום שלישי האחרון – אכן היה רפרטואר יחסית נפלא. היו עוד פעמיים כאלו בחודשים האחרונים אחד אפילו טוב יותר, לפי ההגדרה שאתה העלית ומקובלת עלי. אבל זה היוצא מהכלל ולא הכלל. אוסיף גם שבשנה האחרונה מספר פעמים חידשת ריקודים יפים באמת. חשבנו שחזרת בתשובה. אבל את חלקם אינך נותן כלל כי לא נשאר לך מקום!! והם נשכחו. לכן היית צריך לחזור על "עד בכי" שלפני שנה וחצי רקדנו חופשי !! אצלך, וכך הלאה. אבל בשורה התחתונה כשיש כמה מאות חברה נחמדים, מוזיקה וריקודים, שמחה וחברותה וכולם רעבים, אז גם אם הטבח מבשל פחות טעים, אוכלים!! רוב הרוקדים יהיו אסירי תודה לך אם יום השלישי האחרון יהיה המסלול והכיוון אותו תמשיך בקביעות. וגם תצא נשכר מכך. חג שמח לך ולכל הרוקדים. אורי גבעוני

אליק 31

New member
אני לא יודע אם משהא צריך את תמיכתי

אבל אני סומך ידי על כל הערותיו: כאשר שמעון מקבל מצב רוח טוב, הוא מכין לנו מטעם עשיר, מורכב, מפתיע, מעלה מן האוב נשכחות יפהפיות, אנחנו מסוממים מכיף, ואז שוכחים לו את כל הריקודים החדשים שהוא ממטיר עלינו כמו גשם זלעפות. והערה לשמעון: הריקוד "לכל אחד יש את האחת שלו" זוחל בחזרה לאולמות, עם בוא האביב ואחרי שתי שנות תרדמה.

רגע אני לא מבינה......

הריי גם בעבר נלמדו ריקודים שאז היו חדשים, חלקם הפכו לריקודי נוסטלגיה של היום וחלקם נעלמו. זה בידיוק מה שקורה היום לא? נלמדים ריקודים חדשים, חלקם עוד יהפכו לריקודי נוסטלגיה {בעתיד} וחלקם יעלמו. אז בואו נמשיך ונירקוד בלי לקטר
ושיהיה לכולם חג שמחחחחחחח

משהא

New member
הגדרת נכון "רגע אני לא מבינה....."

רונית תומר חג שמח לך. אנסה להסביר.... עד בערך לפני שנתיים בכל השנים שאני רוקד, כשמעתי את הפתיח של הריקוד, אם במעגל ואם בזוגות ידעתי את שם הריקוד, המנגינה והצעדים. היום בעיקר כשמובאים הריקודים של השנה וחצי האחרונה אני צריך בלא מעט, להתחיל על מנת לזכור, לעתים את השם אני נזכר בהמשך, וכן גם את הצעדים. כל זאת לא קרה לי ולרבים מחברי, בריקודים של העשור שלפני וגם קודם. כל ריקוד מיד ידענו ונרקד !! ברור שלא כל הריקודים נשארים לעד וצריך מידי פעם לחדש ולרענן. הבעיה היא אך ורק הכמות הענקית והאיכות ועל זה אנו מלינים. לפני 55 שנים כשהייתי בצבא היה "צנע" ושמחנו לאכול לחם וריבה ולא התלוננו. היום הייתה ידיעה בתקשורת שחיילים ערקו מהיחידה כי האוכל לא מצא חן בעיניהם. אז אם את חושבת שצריך היום להסתפק במה שנותנים לרקוד ולשתוק וגם לשלם בשביל זה תנהגי את כך זו זכותך. אני סבור שצריך לרקוד ולשמוח, ובה בעת לתקן ולשפר כל שצריך ואפשר. בעיקר שזה נעשה בלתי מקצועי ואינטרסנטי בעיקרו. לפני מעט יותר משנה רקדתי תקופה קצרה אצל אבי ויוסי פרץ. מרקידים נחמדים ונעים בחברתם. אבל: בשבוע אחד לימדו ארבעה ריקודי מעגל אחד מהם - "אש" (איפה רוקדים את זה?) והשאר איני זוכר כמובן. כשהריקודים נרקדו היו אולי רבע ממעט הרוקדים ברחבה. מרוב תסכול עברתי כ -20 רוקדים ואפילו לא אחד ידע שם של אחד מארבעת הריקודים שלא לדבר לרקוד אותם. הערתי על כך לאבי פרץ, וזמן קצר לאחר מכן חדלתי לרקוד אצלם. ברור שגם החוג נסגד בהמשך !! נרקוד ונשמח בכל עת חג שמח אורי גבעוני

למעלה