ספורט טיפולי

ספורט טיפולי

החלטתי לקחת את שני ילדי התאומים בני 3 לחוג "ספורט טיפולי". לקחתי אותם לחוג כזה בראשון לציון אבל נראה היה לי שמתן קצת הולך לאיבוד. אור אחותו מאובחנת כילדה שאין לה בעיות תקשורת והשתלבה יפה אבל מתן שיתף פעולה עם הפסקות כאשר פרש לאיזה מזרון והתקשקש לבדו, עד שהמדריכה באה לקחת אותו לקבוצה. היו בקבוצה כשבעה ילדים. יכול להיות שבגלל שמדובר היה בשיעור הראשון המצב היה כך, אבל למרות זאת אני לא ממש יודעת אם החוג הזה טוב למתן ולכן חשבתי לקחת את שניהם (אין לי אפשרות אחרת) למרכז לספורט טיפולי בחולון, כאשר היא תהיה בחוג שמתאים לכישוריה. האם מישהו מכיר את המקום ויכול לתת לי אינפורמציה האם אכן הילדים מתקדמים במקום כזה? האם זה בעצם תחליף לריפוי בעיסוק? האם עובדים עם הילדים גם על תקשורת, כלומר קבוצות קטנות שמפעילים את הילדים בפעילות משותפת? האם ידוע על מצב שילד התחיל לדבר דרך פעילות כזו? כל מידע יכול לעזור לי. תודה

settie

New member
ספורט טיפולי אינו תחליף לרפוי בעיסו

סיגל , ספורט טיפולי או כפי שהתרשמתי מדבריך קבוצת ספורט אינה מהוה תחליף לרפוי בעיסוק .

anidnd

New member
נסיון נפלא

גם לי יש תאומים, היום בני חמש וחצי שמבקרים במרכז לספורט טיפולי בחולון מזה שנתיים וחצי. העבודה נעשית בדרך כלל אחד על אחד, וכאשר הילד/ה מגלים יכולות תקשורתיות, משלבים אותם עם ילד נוסף או בקבוצה קטנה של 2-3 ילדים. כשע' הגיע לשם הוא בקושי אמר מילה, ובקושי דיבר עם המדריכה. היום, הוא ממש מדבר לכל אורך השיעור. היכולות המילוליות לא באו רק בזכות המקום, כמובן, אלא בתמיכה של הרבה טיפולים אחרים. העבודה שם היא על כמה תחומים: קודם כל, החיזוק המוטורי, מכיוון שרבים מהילדים שלנו סובלים מהיפוטוניה (רפיון שרירים). ערך מוסף הוא הבטחון בתנועה - ע' שפחד בעבר לטפס על סולם כדי לגלוש במגלשה, מטפס היום על קירות טיפוס. תחום נוסף הוא כמובן הבנה של הוראות, הבנה של רצפים, ובהמשך (כאשר ניתן) הבנה של חוקי משחק חברתי (כמו טוק טוק, מחבואים, תופסת וכד'). לגבי "החלפת" הריפוי בעיסוק - במקרה שלנו, המרפאה בעיסוק מהגן מתואמת עם המדריכה בספורט הטיפולי, והוחלט שמכיוון שבספורט הטיפולי הדגש הוא על המוטוריקה הגסה, הגן יתמקד יותר במוטוריקה העדינה, בגרפומוטוריקה וכו'. בתחילת הדרך, תעברו אבחון ע"י מנהלת המקום שהיא פסיכולוגית ומרפאה בתנועה - שיחה עם ההורים בלבד. לאחר מכן, כל ילד מגיע לאבחון של כשעה ע"י אחת המדריכות על מנת לאמוד את הקשיים שלו לקראת בנייה של תוכנית עבודה. אין לי מילים לתאר את התרומה של המקום הזה להתפתחות של ילדי. כמובן - הוא אינו עומד בפני עצמו. יחד עם זאת, התרומה שלו לבטחון העצמי שלהם בתנועה ובמרחב - עצומה. צוות מסור, סבלני, אוהב, משתף. את מבינה כבר שאני ממליצה בחום. אשמח לענות על כל שאלה נוספת.

מחזקת את דבריה של anidnd...

גם אצלנו הנסיכה התקדמה פלאים בתחום המוטורי בעקבות הטיפולים במקום. היא התחילה בשיעורים אחדXאחד ואחרי חודשיים כבר עברה לעבוד עם ילד נוסף. השיעורים חיזקו לה את התחום המוטורי והתקשורתי, מה שכמובן תרם לחיזוק הביטחון העצמי. היא הפכה להיות פעילה ביותר בגן שעשועים ואפילו לימדו אותה תוך שני שיעורים לדווש באופניים. בנוסף לטיפולים במקום שנעשים תוך כדי משחק, ישנה אפשרות להידרותרפיה עם מדריך מהמקום. אז פרט לעלות הגבוהה (80 ש"ח לשיעור) אני ממליצה בחום על המרכז.

ספורט טיפולי

תודה על המלצתך. היום אני הולכת לסגור את הנושא הזה ולרשום לשם את ילדי. לא התכוונתי להישמע שהחוג הזה יהיה כתחליף לריפוי בעיסוק אלא רק רציתי להבין האם זה אותו דבר ואכן קיבלתי תשובה. אמרתי גם למרפאה בעיסוק של מתן שבכוונתי לשלב אותו בתוכנית זו והיא המליצה בחום. על כן אני שמחה שיש לזה אפקט חיובי וארשום את שניהם לשם. תודה

anidnd

New member
אני אהיה שם היום בין 5 ל- 6

אז אם תהיי באותן שעות - חפשי אותי ואמרי לי שלום.

ל-ANIDND

אני אהיה שם היום בסביבות השעה 19:00 כי אני צריכה שבעלי ישמור על הילדים. הבנתי מהם שפתוח שם עד 19:30. חבל שלא יצא לי להפגש איתך. האם יש ימים נוספים שאת נמצאת שם? אולי ימי א?

anidnd

New member
דווקא כן בימי א'

אבל ביום א' הקרוב לא נהיה שם. אז אם יצא, נתראה בחוה"מ סוכות, 3 באוקטובר בין 5 ל-6.

ronisr

New member
האם משהו מכיר ספורט - טיפולי באזור

חיפה או מקום אחר בצפון? אשמח לקבל המלצות. תודה

למעלה