סערות

סערות

ילד יושב על סלע, מבטו לים אפור. פניו קפואות, אינן חשות בקור. רוח הפורצת מסְעַרָת ליבו הקט, דועכת לאוושה בנשימה אחת. אישה יושבה סורגת, דמעותיה כפנינים. אורגת את סיפור חייה את סופו כבר לא תשלים. גבר מפליג בלילה מבטו הרחק לים. פניו קורנות, ממתין לו בית חם. רוח שנושבת בעקבותיה השטן, שוברת מפרסיו הוא לכוד תחתן. סירה אבדה בלב ים, על החוף לא תעגון. אל קרקעית לקחה הורידה והציפה רק יגון. ילד הפך לגבר, מבטו נוקשה סגור. זִיכְרוֹן ילדות, יצר עתיד ברור. רוחות עבר נשבו דחפו אותו לחוף אכזב. לילה אחר לילה לאביו הוא שב.

קסנדרה*

New member
../images/Emo91.gif ספור עצוב

הפעם אני מניחה שאין צורך בנתוח מעמיק. בבית הראשון והשני אתה מתאר את ההווה, בבית השלישי והרביעי את ארועי העבר ובבית האחרון אתה חוזר להווה וסוגר מעגל. שוברת מפרסיו * צ"ל מפרשיו אני מקווה שמעורפל יקרא את היצירה הזו. בעבר הוא כתב יצירה ברוח דומה מאד ונזכרתי בה. כרגיל השפה עשירה, ההבעה מצויינת והכתיבה כה ממושמעת לך ומתנגנת נפלא. ונזכרתי במשהו שאמר אוסקר ווילד- על ההקורא להיות נכון לקלוט. הוא הכינור עליו מנגן האמן. ואני נכונה
קסנדרה

מעורפל

New member
../images/Emo91.gif לשיר סיפורי מצוין!

מזכיר לי משהו, אך איני יודע מה, אולי הסיפור היווני העתיק על המפרשים הלבנים והשחורים, כשהבן הניף את השחורים במקום הלבנים, והאב חשב שהבן מת ומשום הטיל עצמו לים. בכל מקרה, לאיזה שיר שלי התכוונה קסנדרה? אינני זוכר שיר שכתבתי ברוח זו... המממ אסתכל. אך כמו שקסנדרה קיוותה, אכן שמח אני לקרוא שיר זה, מעולה!

קסנדרה*

New member
מעורפל אזכיר לך.....

כתבת פעם שיר לאורכו של הנהר והיה שם סיפור יפהפה על אשה ואיש ואיני זוכרת את כל הפרטים הקטנים אבל רצף של ארועים לאורכו של הנהר. אחת היצירות הטובות שלך. קסנדרה

לגבי השיר "נהר הזמן" של מעורפל

אמנם אהבתי מאד את השיר ההוא (השיר ותגובותיו בעמוד 1054 בארכיון). בהחלט מצויין. לדעתי ההקבלה שמצאת היא ב: "טווה את סיפור חייה ביושבה לבדה ממלמלת על יופי ימים עברו." ואצלי: "אורגת את סיפור חייה את סופו כבר לא תשלים." מעבר לזה (ושיש נושא של מים בשניהם ומשחק מסויים בזמן) איני רואה קשר. השיר ההוא של מעורפל (עמוד 1054) בהחלט שווה קריאה נוספת. אריה במדבר.

מעורפל

קראתי גם את השיר שלך ואהבתי את הרעיון. מאוד מקורי ואמיתי. אנחנו מתחילים כתינוקות,דף חלק, ומי יודע איך נסיים...

מעורפל

New member
נהר הזמן - השיר דורש הסבר קטן

קודם כל תודה לקסנדרה ששמה את הקישור ותודה לאריה במדבר שהזכיר, וכמובן תודה ל lionqueen על התגובה. זמן רב לא חשבתי על השיר ההוא, העיקרון הוא שאני עובר מול חייהם של זוג, בצד אחד רואים את האישה, בזמן הפוך, זאת אומרת שהיא נעשית צעירה ככל שאני מתקדם. ובצד השני את הגבר, שהוא זורם רגיל עם הזמן, כלומר מתחיל מתינוק ומסיים במוות. יש נקודה באמצע, איפה שהזוג נפגש, שגם קו הזמן שלהם נפגש. יכול להיות שכבר הבנת את זה, פשוט הרבה לא הבינו אז אני נוטה להסביר את השיר... שוב תודה ויום טוב!

למעלה