ססמת המכשפים

ססמת המכשפים

חלקכם כבר בטוח מכירים: "לדעת, לרצות, להעז ולהחריש (לשמור בשקט)". מה זה אומר לכם? איך אתם מפרשים ומיישמים את הססמה? אני משייך את הססמה ליסודות הבאים: לדעת - אויר לרצות - אש להעז - מים להחריש - אדמה כיצד אתם הייתם משייכים (עם הסברים מדוע, בבקשה), או שאתם מסכימים עם השיוך שלי (שאם איני טועה, הוא גם השיוך הקלאסי) - לנמק, בבקשה. ורק תשובות רציניות. תשובות לא רציניות תימחקנה. שלכם אילן

suki da yo

New member
האמת- ססמאות לא עושות לי את זה

אני לא חושבת שאפשר לסכם אמונה כלשהיא, גם אם היא פתוחה ומשתנה כמו פאגאניות.

לא מדובר בסתם ססמה

ולא הכוונה כאן באיזשהי ססמה של אמונה. יותר מדובר כאן בדרך פעולה - קראי שוב את ה"ססמה" ותבחני כיצד המילים מתקשרות לדרך בה מטילים כישוף - מרגע ההחלטה והתכנון ועד סופו. שלך אילן וברוכה החוזרת ממאדים.

suki da yo

New member
אני מבינה את מה שאתה אומר

וכן, אני יכולה לראות את הקשר, וכן זה נכון. אבל אני לא אוהבת סיכומים שכאלה. וזה לא שאני כבר לא במאדים, אני פשוט מתפתחת, אי אפשר להישאר אותו דבר לנצח:) ~סוקי שעדיין מרחפת בעולמות אחרים

grizelda

New member
פירוש שונה

האמת היא שאני לא חושבת שיש להתייחס לססימא הזאת בצורה פרטנית בקשר לאנרגיות, מהסיבה הפשוטה שזה לא יעיל, זה לא תורם בפירוש הסיסמא ויישומה. זה כל כך פשוט, למה לנתח את זה למוות כשההבנה של המשפט נמצאת לפניך? לדעת- תלמד, דע את התחום שאתה עוסק בו לפני שאתה נכנס אליו. תבין מה אתה עושה, תחקור לעומק וכך באמת תחווה את הכל, לא סתם תמלמל מילים ותשיג תוצאות לא משמעותיות. לרצות- הכל תלוי ברצון. כשאתה בטוח שרצונך יתממש הוא יתממש. כל כך פשוט. ככל שתרצה (כמובן שרצון לא מספיק, אם אינך נחוץ למה שאתה מבקש אין לכך תועלת) את מבוקשך הוא יגיע בצורה הטובה ביותר. אם למשל, תנסה לעשות פעולה מסויימת רק בשביל הניסוי (כמו הסקפטים שרוצים לעשות "קסמים") התוצאה תהיה מזערית וללא משמעות. להעז- עד שלא תעז לא תדע. אי אפשר לדעת ולהבין את התחום ולרצות כל כך חזק משהו בלי להעז לפעול בנוגע. זה צריך לבוא ממך, מתוכך ולצאת החוצה לצורה ממשית. אי אפשר לפעול כשהכל בטוח ויפה. צריך לקחת סיכונים (כמובן בגבולות ההיגיון) כדי להתקדם. להחריש- ללכת ולהתרברב בפעולותיך לא מועיל בכלום. עדיף לשמור על פרופיל נמוך ולהיות אתה עם עצמך בכל הנוגע לעיסוקיך. כמובן שאם יש אדם נוסף העוסק בתחום וניתן ללמוד אחד מהשני, השיתוף חשוב ורק מועיל. ושוב פעם, לא כדאי לגלות הכל. טוב שהעלת את הנושא כי אני חושבת שלחדשים כאן יש עוד הרבה ללמוד על הדרך בה יש להשתמש במאגיה ובידע הנרכש. לא יודעת, אולי פירשתי את המשפט למן מדריך קטן ויש פה המון אנשים שכדאי שיקראו אותו. כי זה הכל עניין של למידה והתקדמות... מקווה שעזרתי

יפה!

אהבתי. עכשיו, איך זה מתקשר לתכונות של היסודות, לפי דעתך? (בלי קשר לאנרגיות).

grizelda

New member
בו!

אני לא מסתכלת על המשפט הזה בכלל עם קשר כל שהוא ליסודות. אתם מקשרים אותו ליסודות ויש לי שאלה אליך: למה? איך זה מתקשר למשפט ואיך ניתן ליישם אותו בעזרת היסודות? מה הקישור הזה נותן? כי אני לא הבנתי את הקשר כל כך...

מילות הססמה כ"מילות קוד"

לתכונות של היסודות. כמו שכתב לסטט בתשובתו לשאלה שלי. מה גם שזה מראה כיצד באופן התפישתי (קונספטואלי) ארבעת היסודות מתקשרים לביצוע של כישוף/טקס. אויר - תכנון - "לדעת". אש - אנרגיה ופעולה - "לרצות" מים - רגשות וזמן - "להעז" אדמה - ביטחון ויציבות - "להחריש" לסטט שם את "מים" ב"להחריש" אני לא. עם אויר ואש אני מסכים עם לסטט, ב"להעז" אני שם את יסוד המים. הדוגמא שלי היא שלאט לאט, בנחישות וב"תעוזה", לא משנה כמה זמן יקח, המים שוחקים את בסיס הסלע עד שהוא נופל. אצלי אדמה היא ב"להחריש" מכיון שבאדמה ניתן לקבור סודות והאדמה מקנה יציבות ובטחון.

grizelda

New member
..

אני עדיין לא חושבת שזה קשור לפירוש המשפט. כן, הבנתי שזה מיישם איך היסודות מתקשרים למאגיה בלה... אבל זה לא רלוונטי להבנת המשפט הזה.

DaniZisserman

New member
אני מסכים עם GRIZELDA...

גם לי נראה שנסיון לתרגם את המשפט הזה ליסודות הוא מאולץ, מלאכותי, ועקר, שכן הוא לא ממש תורם שום דבר חדש להבנת המשפט, אלא רק מקשט אותו (וגם זה באופן מפוקפק משהו). לא כל דבר שיש בו ארבע גורמים קשור בהכרח לארבעת היסודות הקלאסיים. דני

L e s t a t

New member
ארבעת כוחותיו של המכשף - ההסבר שלי

טוב חבר´ה, אתם מקבלים הצצה חטופה לתוך ספר הצללים שלי, אל תתלהבו - זה רק משהו קטן וגם ניסחתי את זה מחדש כדי להתאים את זה לפה:
1. לדעת:
מטרתו הראשונה של כל מאגי היא לדעת, אנו פוגשים במטרה זו במקומות כגון "שלוש-עשרה מטרותיה של המכשפה" (ניתן למצוא במאמרי הפורום של שאמאניזם ופאגאניזם, באזור "וויקה") ורובנו מונעים לתוך המאגיה על ידי הדחף לדעת, לפזר את הערפל של הנסתר בעינינו מעינינו. במטרותיה של המכשפה האם אפשר לשים את "לדעת" ואת "ללמוד" ביחד? האם הם אותם הדברים תחת שם שונה? לא. יש הבדל בין לדעת וללמוד ועלינו לדעת את אשר אנו לומדים. אומנם ללמוד מתקשר ללדעת, אבל כמו שהסברתי קודם הם אינם אותו הדבר ממש. באיזה סוג של לדעת מדובר? לדעת מה אתה עושה? לפי דעתי אלו שמפרשים את זה כ"לדעת את מעשיך", כלומר לשים לב למה שאתה עושה בתחום המאגיה כדי שלא תיפגע, שוגים. לפי דעתי, אין כאן עניין בכלל של לדעת מה אתה עושה, כדי לדעת מה אתה עושה חשוב שקודם כל תדע את עצמך (לא במובן התנ"כי, זה לא שיעור ארמית) או לפחות תגיע לרמה שבה תוכל לומר "אני יודע מי אני". כמו גם, זה מתקשר לשם המאגי של המכשף - שם זה אינו כינוי סתמי, שם זה הוא שם שנבחר או הומצא (מה שקורה לעיתים קרובות) על ידי המכשף כדי לייצג את העצמי שלו. העצמי המאגי הוא דבר שיש לדעת אותו - כדי להכיר אותו יותר טוב עליכם להכיר את עצמכם יותר טוב, מדוע? כי זהו חלק מכם. העצמי המאגי הוא העצמי, פשוט זה שם שניתן לאישיות היותר אישית שלכם, רוב הדברים שמשתייכים לעצמי המאגי אינם דברים שתחלקו עם כולם. להכיר את עצמי ולדעת מה אני בעצם רוצה יעזור לי מאוד בחיים המאגיים שלי. אם אני לא אדע מה אני רוצה אני עלול למצוא את עצמי במצב בו אני מגלה שאינני משקיע די אנרגיה בטקס מסויים או שאני ממש חסר רצון לערוך אותו או אף שהטקס עצמו בוצע בצורה צולעת ומגושמת בעיקר בגלל שהרגשתי שאני רוצה רק לעשות אותו כדי להיפטר ממנו וזהו, שהרגשתי שאני לא מתחבר עם המטרה של הטקס. "לדעת" זהו הכוח הראשון שמכשף צריך להתחיל לעבוד עליו, אך זהו לא כוח שמקבלים לפתע או שמגיעים להכרה מלאה עם העצמי המאגי (והעצמי בכלל), ייתכן שתגיעו בכל ימי חייכם רק ל98% הכרה עם עצמכם. אדם שמכיר את עצמו טוב גם יודע טוב מאוד מה הוא רוצה, בשניית הבזק שישאלוהו אם הוא רוצה דובי או סוכרייה הוא ידע איזו תשובה לזרוק. זה מה שאצלי מתחבר עם "לדעת".
2. לרצות:
רצון הוא אחד הדברים הכי מרכזיים והכי חשובים לא רק בתחום המאגיה אלא במכשף עצמו. עזבו לרגע את כוח רצונכם, ללא רצון שאדם מסויים ימות\ידפוק את הראש בקיר\יקבל מזל רע\יחליק על בננה אין הרבה טעם לקלל אותו. הרצון שלכם הוא המניע הראשוני שלכם. לפני שקופצים לרצון, מוטב קודם לעבוד על לדעת - דעו את רצונכם, אחת הסיבות העיקריות והחשובות ביותר שגרמו לי להחלים ממחלה לאחר עריכת טקס ריפוי עצמי הייתה שכל כך רציתי להחלים שזה גרם לי לבטא את זה תוך כדי ביצוע הטקס. הביטוי עצמו אינו אמירה קצרה ואדישה למול פסלי אלת הבריאות, זה יכול להתבטא כדרישה שגועשת מתוך כל מני רגשות שעולות מתוך הרצון העז להחלים (לא דרישה של "אחרת...", בכל זאת, זה סוג של בקשה מהאלים ולאלים יש להתייחס בכבוד הראוי להם, הדרישה היא מעצמכם) וזה יכול להיות בקשה עדינה שיוצאת ישירות מלבו של המכשף המתחנן לבריאות - תאמינו לי שזה לא משנה לאלים אם תשחקו אותה מאצ´ואיסטים (אלא אם כן זה באמת בא מכם וככה אתם רוצים להתבטא) הם יודעים את אשר שוכן בלבבכם ויעריכו יותר אם תהיו עצמכם (המאגיים) בטקס. רצון הוא מה שמחזיק אנשים ומה שגורם להם לעשות דברים (כל מני דברים), זהו כוח רב עוצמה שאין לנו שליטה עליו, רצון זה אנחנו באמת - אך האם הוא אכן מושל בנו? לפעמים נדמה לנו שאין לנו רק רצון אחד אלא רצונות רבים, אך אם יש יותר מאחד אין זה ממקומי לומר, ולעיתים הרצונות הללו מתנגשים ועלינו לבחור ברצון שיוביל אותנו אל המקום היותר טוב (אז השוקולד יכול להיות טעים אבל זו מתנה לחברה שלי, בשם האלים!) ובכך אנחנו איכשהו מחזקים את עצמנו. קראולי לא היה טיפש כשכתב את "החוק" ("אין כל חוק מעבר לעשה כרצונך, עשה כרצונך יהיה כל החוק והחוק הוא אהבה, אהבה תחת רצון"). זה מה שאצלי מתחבר עם "לרצות".
3. להעז
עוז זה דבר חשוב גם כן. לדוגמא, אדם שרוצה לבצע תרגיל אקרובטי כלשהו צריך קודם כל להעז לבצע אותו, כשאני התחלתי לעבוד על פליק-פלאקים (שזה היה לפני כמה ימים וזה יוצא קצת עקום בינתיים, אבל נעבוד על זה) לא עצרתי למול הפחד, המשכתי בכל זאת, הפחד נעלם כשמגיעה התוצאה. הדבר דומה לפחד מעלייה למתקן כלשהו בלונה פארק, אחרי שעולים פעם אחת - זה נעלם. ילד יודע שלהעז להיכנס לחדר חשוך בלי פנס יגרום לו להיראות "גבר" מול החברים שלו, אבל מה שקורה בזמן שהוא בתוך החדר זה משהו שקורה בלי החברים שלו, זה הוא עם עצמו. להעז לעשות את אותו הדבר בלי לספר על זה לחברים, זה כבר משהו אחר עבור אותו ילד. להעז ולבצע מעשה גבורה מבלי להיחשב כגיבורים, להעז ולעמוד מול יישות שזימנו זה חשוב (לא מזמן שמעתי על אחת שזימנה רוח וברגע שהיא הרגישה שהיא נכחה באותו חדר איתה היא לקחה את רגליה ונסה על נפשה מהבית), ישויות לא נוהגות לצחוק על הפחדן אלא להתרגז עליו, תחשבו שנקרעתם משנתכם רק על מנת לראות שהאדם המעיר אתכם אינו בעל האומץ לספר לכם בכלל מדוע העיר אתכם והוא פשוט נס על נפשו, כילד הדופק בדלתו של אדם זר ובורח למראה עיניו. אל לאדם שמבצע תרגיל אקרובטיקה לפחד מהתוצאה או בכלל לתת לעצמו לשקוע בפחדים מהתוצאה - עליו להתרכז במה שהוא עושה ובמה שהוא יכול לעשות ובמה שקורה כרגע לו וסביבו והכי חשוב - בתרגיל עצמו. זה מה שמתחבר אצלי עם "להעז".
4. להחריש:
פשוט כמשמעו - לשמור על שתיקה כשמדובר בנושא המאגיה, לא לספר על המאגיה לכל אחד ובוודאי שלא לספר כיצד היא עובדת לכל אחד. המאגיה היא כמו אקדח ולתת אותו סתם כך לתינוק יכול להיות עניין שסופו מוות. להחריש הוא הכוח לשמור ידע מסוים לעצמך מבלי לחלוק אותו עם אחרים ללא צורך מיוחד. ויש סוגי ידע מסויימים שיש לשמור לעצמנו מבלי לחלוק עם אחרים. זוהי דעתי על ארבעת כוחותיו של המכשף. התאמות ליסודות: לדעת - אוויר. לדעת מתקשר אצלי לאינטלקטואליות, יסוד האוויר גם כן. לרצות - אש. רצון, אימפולסיביות, מתקשרים אצלי ישירות ליסוד האש משום שאלו חלק מתכונותיו (לפחות אצלי). להעז - אדמה. העמידה שלנו מול הפחדים כדבר מה שקשה מאוד לשבור מתקשרת אצלי ליסוד האדמה. להחריש - מים. למה מים? משום שמתחת למים, נסו לצעוק. זהו עולם שקט מאוד שאומנם אפשרי לשמוע בו אבל לא כמו מעל לפני המים. שוכני הים אינם דברנים (בזאת אני מתכוון לחיות הים) גדולים, זה מחבר אצלי ללהחריש. היו מבורכים, לסטט

L e s t a t

New member
הערה קטנה

לא הרחבתי הרבה עקב עייפות שהחליטה לנחות עליי, בעוד כמה ימים צפו להמשך...

simba00

New member
פירוש שונה מפירושי היסודות...

לדעת זה באמצע זה לא קשה ממש כי הידע שם אבל צריך לרצות אותו (זה הקשר ללרצות) כי אתה חייב לרצות ולעבוד על זה להעיז ולעמוד באומץ ובעוז מול מכשולים להתמודד ולהגיע לידע הנכסף ולבסוף שוב להחריש ידע כדי שגם אחרים יעברו את מסלולך ולא יקבלו הכל על מגש זהב ואז לידע שהם ישיגו יהיה ערך ומשמעות רבה יותר ויותר יבינו אותו הם... מקווה שהבנתם...

*טיפ* קטן

סימני פיסוק זו לא מילת גנאי. מה שכתבת נכון מאוד, אבל קשה לקרוא בגלל שהכל בשורה אחת ארוכה. פסיק ונקודה במקום הנכון יכולים לעזור מאוד בהבנה של הדברים.

simba00

New member
או קיי אני אשתדל... (יש תירוץ!!)

זה אני מקווה יהיה חד פעמי פשוט הייתי מלא בצורה יוצאת דופן ועייף...

matril

New member
לא נראה לי שיש קשר..

ארבע האלמנטים הם מוסד רעיוני יווני במקורו,והכישוף במקורו הוא ארופאי או מזרח אסיאתי,ובשניהם הרעיון קשור לרוחות המקום (ספיריטס).

למעלה