דיאטה נטולת גלוטן
קרובת משפחה שלי עשתה את הדיאטה של אברמסון אבל שם הם גם מורידים סוכרים, בחודש הראשון הם מורידים עוד סוגי פחמימות (כך שזה קצת דומה לדיאטת אטקינס) בנוסף הם מקבלים טיפול ביואנרגיה להפחתת האכילה ושמים דגש על פעילות גופנית, ככה שהירידה היא בודאות לא רק מהגלוטן. עם זאת מכיוון שהגלוטן משמש כ"דבק" באפייה לעתים המוצרים שאנו קונים ללא גלוטן הם עשירים יותר בקק"ל - כנראה כי נאלצים להשתמש ביותר שומן וגם משום שלרוב הם דלים בסיבים. למרות שהגלוטן נחשב לחלבון אלרגני יחסית, בשנים האחרונות ללחמים רבים מוסיפים גלוטן מעבר למצוי בקמח הרגיל כדי לתת את המרקם האורירי והרך וכך יוצא שאם בעבר גלוטן היה נצרך בכמויות סבירות, היום (מלבד זה שהוא מופיע כמעט בכל מאכל) גם בלחמים הוא באחוזים גבוהים יותר , ואני תוהה אם זו לא אחת הסיבות לעליה בשכיחות הצליאק.