סליחות

גאיה ק

New member
בסיום הוא כתב

אלא למה שבאמת קרה בשוגג
או להתנצלות המלווה בכפרה ובהבנה
שיבטיחו את אי הישנותה של הפגיעה בעתיד..

דף חדש4

New member
אני לא חושבת שאי הישנות הדברים זה שקול

סילחו לי שדעתי שונה ממה שעולה כאן- אבל אני לא חושבת שסליחה צריכה ויכולה להיות תלויה בדבר. לא בכך שהאדם שפגע הביע חרטה או אפילו הכיר בפגיעה שפגע, וגם לא בהבטחה שהדברים לא יישנו בעתיד. סלחנו. עכשיו זה תלוי בנו אם אנחנו נותנים עוד צ'אנס לבן אדם הזה. אם אנחנו נשארים בקשר איתו, אם יש מספיק דברים טובים ביננו שנמשיך איתו ביחד. זו החלטה שאפשר לשנות אותה בכל רגע נתון על פי ההתנהגות שלו. אבל אין שום דרך להבטיח שלא תקרה פגיעה שוב ומתן סליחה לא צריך להיות תלוי בזה.

Ron W

New member
את סולחת אפילו למי שלא הביע חרטה?

ואולי התרגלת לצפות לפגיעה חוזרת ממי שהביע חרטה?
בוודאי שיש דרך למנוע פגיעה חוזרת- מנתקים מגע לחלוטין
שלום ולא להתראות
לסלוח סתם היא לא מידה נעלה אלא כפי שנכתב כאן
תוצר של דכוי והשפלה מתמשכת..

דף חדש4

New member
ברור שאני סולחת למי שלא הביע חרטה

ברור שיש מקום לסלוח גם לי שלא הביע חרטה - רוב האנשים לא מביעים חרטה.
הורה שנפטר, גרוש שלא מכיר בכאב שגרם, בוס לשעבר שמרגיש שהתנהגותו היתה לגמרי מוצדקת, מורה בבית ספר שלא ערה כלל לסגנונה הבוטה שהשאיר משקעים...אח סעודי פסיכופט שנוגע במסווה של בדיקה רפואית ללא כל מחשבה שיש בעיה בהתנהגות שלו וממשיך בקו הזה....חבר שעזרת לו ולא אמר תודה....אחות שמתיחסת בזלזול ותמיד תתיחס ככה....ועוד ועוד ועוד... לסלוח זה לקבל את זה שהם ככה. לא לנסות לשנות אותם. לא לשנוא אותם על זה. לדעת שהם לא יודעים משהו אחר. התגובה- לפי המקרה- לנתק קשר, להתלונן במשטרה, להביע תקווה שהדברים ישתנו, לא להביע תקווה שהדברים ישתנו אבל לשנות את היחס לאותו בן אדם . סליחה זה דבר אחד. לבחור איך לנהוג- דבר שני.

Ron W

New member
יחי ההבדל בין השלמה עם המציאות לסליחה

כל מה שתארת הם חוויות של הסתגלות והשלמה עם המציאות מתוך אין ברירה (או שלא)
או הבנה ותפיסה שונה בדיעבד.
ללא חרטה אין בכלל הקשר לסליחה כי סליחה היא הענות לבקשה חד וחלק.
סלח/י לי - סלחתי
איך אפשר לסלוח למי שכבר נפטר? אפשר לא לנטור טינה ,לחשוב על הצדדים החיוביים.
כנ"ל מי שפוגע בך ואת חיה לצידו זו לא סליחה אלא השלמה עם התנהגותו כפי שציינתי
הסתגלות כזו היא לעיתים דכוי עד השפלה - אלא אם תשני את זוית הראיה שלך
ותיווכחי שלא כך מקובל לנהל מערכות יחסים. לא ברור למה את חייבת לשרבב סליחה
לכל סיטואציה כזו כי סליחה היא בטוי שיש בו טוהר זכות ושל התחלה חדשה.
אם את סולחת בלי לנסות אפילו להביא דברים לתיקון - זו טעות כי לא ביקשו ממך לסלוח.
אם נפגעת מאדם נכה שלא מודע לפגיעה שלו את יכולה להשלים מתוך רצון טוב ולהמשיך זו בכלל לא סליחה.

דף חדש4

New member
סליחה בשבילי

סליחה בשבילי זהו תהליך אישי שאינו קשור לאחר ובטח שלא תלוי בחרטה שלו. כך גם בין עמים- בן לעם האנדאני יכול למצוא בליבו לסלוח ללבנים שכבשו את ארצו. לסלוח זה תהליך וזה לא משהו שתלוי בצד השני. ככה זה בתפיסה שלי. ייתכן שאנחנו משתמשים באותה מילה, אני ואתה, כדי לתאר תהליכים שונים והשפה דלה מכדי לעמוד על ההבדל בין המושגים שאני ואתה מתיחסים אליהם. קרא לפעולה הקורית בין שניים, שמטרתה חרטה, הבטחה שהמעשה לא ישוב והמשך הקשר- סליחה. אני אקרא לתהליך שאני מתיחסת אליו, אם תרצה, משהו אחר. אני מניחה שאין הגמוניה על מה שאנחנו קוראים לו סליחה ואיך אנחנו מנסים להגיע אליו.

קורנס1

New member
אני מבקש סליחה מכל המבוגרות כאן שהצליחו......

להעיף בהצלחה יתרה מהפורום הנוכחי
במשך השנה החולפת את כל החדשים !

דף חדש4

New member
מה פרוש?

אני חדשה...

דף חדש4

New member
ומציאות

נראה שהטרול מדבר על ההפך- על תופעה בה "יושבי פורום" ותיקים לא מאפשרים לחדשים להצטרף, תופעה שחויתי בפורום אחר ולקח לי זמן להבין שזה מה שקורה. אני מניחה שפורום זו קבוצה שקורים בה תהליכים כמו בכל קבוצה חברתית אחרת ויכול להיות שיש פורומים עם "שומרי סף" ויכולים בתגובות תוקפניות לגרום למצטרף חדש להרגיש מאד לא נח ואף לעזוב את הפורום לתמיד וזאת, אני מניחה אם הוא מאיים באיזה שהוא אופן על המקום או המעמד שהם תפסו בפורום....כמובן שזה מצב חולה שיגרום לאורך זמן- לתכנים בפורום ולדנמיקה להגיע למקום תקוע. אני שמחה על כך שזה לא הדנמיקה בפורום הזה.

למעלה