סליחה שפותחת הודעה חדשה

איסי9

New member
סליחה שפותחת הודעה חדשה

שלי מערב החג כבר הרחק מאחור.
אז מעדכנת שזהו-נגמר.
הלכתי לאחד הרופאים שהמלצתן לי (חמוד ביותר-ללא מילים)
ושם התבשרתי שאין דופק.
מאתמול התחילו כאבי בטן חזקים מאד והתחיל שוב דימום שרק היום מתחיל קצת להתגבר.
אני ממש מתפללת שהגוף לבד מוציא.
במקביל קבעתי תור לגרידה ל 28/9.אין קודם איפה ועם מי שאני רוצה.

הרופא אצלו הייתי ערב החג אמר לי שהוא ממש מבקש שבגרידה יבצעו פתיחה של צואר הרחם אך ורק באמצעות למינריה. אמר שזו הפתיחה הטובה ביותר-הדרגתית.
אמר שכשעושים פתיחה עם ציטוטק-אזיי הרבה פעמים התוצאה של זה,בייחוד אצל בנות שזהו להן הריון ראשון,צואר הרחם נפתח בפתאומיות והתוצאה של זה, זה הריונות אח"כ בהם יש צירים מוקדמים ולידות מוקדמות.מה גם שלעיתים כשנותנים ציטוטק את כבר מורדמת,הציטוטק לא עושה את העבודה ואז פותחים עם מכשירים..ואז בכלל בעייתי לאח"כ. לא היה לי מושג בכל זה..
משיחה קודמת עם הרופא אצלו אני רוצה לעשות זאת-הוא אמר לי שהוא לא עובד עם למינריה. רק ציטוטק.
הרופא מערב החג אמר לי שהוא מוכן לשים לי למינריה ערב קודם. רופא אחר במיון אמר שלא כדאי כ"כ הרבה שעות קודם,כי אז צוואר הרחם פתוח שעות רבי ועלול להביא לזיהומים.
הפתרון היצירתי שחשבתי עליו הוא לבקש מהרופא שהציע למינריה שיתן לי את הלימנריה ביד ואז לבוא בבוקר מוקדם לגרידה,לבקש מהרופא המבצע לשים לי שעתיים קודם למינריה וכך להשיג את מבוקשי.
האם אתן חושבות שיש מצב שהרופא המבצע יסכים?
האם מנסיונכן יש באמת חשיבות כזו ללימנריה?
האם אתן יודעות משהו נוסף באשר לכל הליך הרחבת הצואר?
נמאס לי שאני לא יכולה להשען רגע אחד אחורה ולהגיד- יאללה נלך עם הרופא המטפל ונעשה מה שהוא רוצה ונגמור כבר בשקט עם כל הדבר הזה.
אני פשוט כל כך חרדה על הרחם שלי גם ככה,ועכשו כשנכנס עניין הלימנריה,יש לי סיבה חדשה לדאוג-להריון הבא ולהשלכות הגרידה הנוכחית עליו.

אשמח לכל עצה/תובנה (כרגיל)

מצטערת לשמוע...

כל כך מתחברת למה שכתבת בסוף.... גם אני שונאת להתעסק ולדאוג לכל המסביב ולפעמים בא לי פשוט שהרופא ישבור את הראש וזהו.
לגבי הלמינריה- להכניס ערב לפני זה משהו ממש מקובל ואני יודעת שיש בתי חולים (אסף הרופא למשל) שזה הנוהל אצליהם. נראה לי שזה הפתרון הכי טוב, במיוחד כשהרופא אמר שהוא מוכן להכניס לך את הלמינריה. מחשש לזיהומים- תהי עירנית למקרה שיעלה לך החום.

תהי חזקה...

acka

New member
מצטערת לשמוע שזה נגמר

לא מבינה כל כך בענייני למינריות, אבל מאחלת לך שלא תצטרכי והכל יצא לבד.

בובוני2

New member
אוי, כל כך מצטערת

זה באמת כל כך קשה להתעסק בכל הפרוצדורות במצב כזה.
כשאני עשיתי גרידה לא דיברו איתי על זה בכלל. באתי, הורדמתי והתעוררתי אחרי. גם כשהרופא דיבר איתי קודם הוא לא הסביר על זה.אני מקווה שהכול בסדר בכל מקרה.

חתוליני

New member
מחבקת אותך

מצטערת לקרוא על כל מה שאת עוברת
יכולה לומר לך, מניסיוני- בעניין הלמינריה שהוכנסו לי שלוש ערב לפני הגרידה (הייתי בשבוע מתקדם משלך). כשהורדמתי הסתבר שאין מספיק פתיחה של צוואר הרחם והוכנסו עוד 6 למינריות. הגרידה בוצעה רק ביום שאחרי, כמוך הייתי חרדה לרחם ואת מה שקרה לי מאז קראת
.
לא יודעת מה הייתי עושה במקומך, כנראה שדובקת במה שאומר הרופא עליו את סומכת, הרופא המטפל. יכול להיות שיש שבועות בהם משתמשים בציטוטק ויש כאלו בלמינריה, אני באמת לא יודעת.
כל כך מקווה שההליך הזה כבר יהיה מאחורייך, שולחת חיבוקים על הימים הלא פשוטים האלו.

אורנה341

New member
מצטערת לשמוע

קודם כל חיבוק ענק . אני אחרי 2 גרידות . את שתיהן עישתי איפה שהיה פנוי הכי מהר . הראשונה בקפלן . השנייה באסותא . כי באסף הרופא לא היו מקומות תוך כמה ימים . גרדה זה פעולה פשוטה . בשתי הפעמים קיבלתי ציטוטק להרחבת הצוואר . בפעם בראשונה כדור אחד בערב שלפני ועוד אחד בבוקר הפעולה . בפעם השנייה כחצי שעה לפני הפעולה .

אחרי הגרדה השנייה עשיתי היסטרוסקופיה והרחם היה תקין ללא הדבקויות ובנתיים גם הצוואר בסדר . אני דווקא העדפתי את הציטוטק כי הוא פשוט לא כואב . עם למנריות הבנתי שזה יותר כואב .

תראי , הרופאים אומרים שגירדה אחת או שתיים ( שלא נגיע לזה !!! ) לא מזיקה לרחם כשעושים זאת במקום מסודר ובפקוח
הפעולה היא רבע שעה בלבד וכך גם התאוששות הפיזית . אני הייתי הולכת עם המדיניות של הבית החולים בו את מתכוונת לעשות . אני לא הטרדתי את עצמי בהתלבטות כי המחשבה שאני בהריון עם עובר מת הייתה כל כך קשה שרציתי לסיים את זה כמה שיותר מהר.

רוב רובן של הבנות שכבר נאלצות לעבור גרידה אחת בדר"כ עוברות אותה בהצלחה וללא סיבוכים מיותריםולא אמורה להיות לכך השפעה על המשך הפוריות שלך (סיכונים תמיד יש )

מקווה שעזרתי ולו במעט

שיעבור בקלות והכי חשוב שתרגישי טוב ושמרי על עצמך כי זו תקופה רגשית לא פשוטה

אורנה

Rמחכה

New member
מצטערת לשמוע,, כל כך עצוב

עצוב שזה נגמר... קחי לך את הזמן להתאבל, להתעצב, לנוח,
ואז לקום שוב מחדש ולהסתער

לגבי הלמינריות
תלוי באיזה שבוע את?

זה בהחלט מקובל לשים ערב קודם
רק לא יודעת אם לבוא עם למינריה ביד זה לענין
מתארת לעצמי, שזה לא הבעיה הלמינריות אלא השיטה של הרופא
חשוב שתלכי לרופא שאת סומכת עליו שיעשה את התהליך כמו שצריך

למרות שבבתי הרפואה הטובים, זוהי פעולה מאוד שכיחה (לצערינו)
כך שלא יודעת אם הייתי משתגעת על רופא פרטי וכו'.
סיכונים- תמיד יש, כמו בכל דבר בחיים

מאחלת לך רק טוב מעכשו

יקירה אני כ"כ מצטערת

חשבתי שימשיך אחרת, יותר נכון קיויתי. שמחה שמצאת רופא שהיה נעים איתך ונתן לך מענה.
לשאלות שלך אין לי ממש תשובה. אני רק יודעת מאחרות שלמינריות יכולות לכאוב ואפילו מאוד. אני בספק אם את יכולה ללכת לרופא המבצע ולבקש פעולה שבה הוא לא מאמין, לא נראה לי שאיזה שהוא רופא יעשה משהו שרופא אחר נתן (יש להם גם אגו לא קטן לאלה).

אני מציעה לך תהיעץ אולי בפורום אובדן הריון, לצערינו יש להן נסיון לא מועט גם בהפלות בשליש הראשון ודי הרבה ידע.
חוץ מזה שולחת לך מסר

חתוליני

New member
אכן

החדרת הלמינריות היא פעולה לא נעימה ודי כואבת. מצטרפת להצעה לשאול בנות בפורום אובדן הריון שיכולו לספר מניסיונן וגם לחזק אותך עוד.

שושונלה

New member
איסי יקרה, ניסיתי להשיב למסר שלך בלי הצלחה,

תוכלי לשלוח לי במסר את המייל שלך?

ורד

נתנאלה2

New member
מצטערת שכך הסתיים

מקווה שלא תצטרכי גרידה
ושההריון הלא תקין יתנקה אט אט מרחמך ללא כל שאריות,
ויפנה את הרחם המשתוקקת להריון חדש ותקין.
והדיון הזה יהא מיותר!
ניסיתי לחפש את מכתב השחרור שלי כדי לדעת איך בוצעה הגרידה (בשרון כאמור)
ולא מצאתי.......
אנסה שוב לחפש מחר
ובנתיים בערב מול הפסנתר, אחשוב עלייך
ואזיל דמעה או שתיים,
לזכר העובר העקשן שלך, שכל כך רצה להאחז בחיים,
והחיים היו בלתי אפשריים עבורו.

nickless7

New member
מצטערת שאת עוברת את זה

חולקת את הניסיון שלי.
עברתי גרידה לפני כ-4 חודשים אחרי הפסקת דופק בשבוע 8. הכנת הצוואר היתה ע"י הכנסת שני כדורי ציטוטק לנרתיק שעתיים לפני הפעולה (קיבלתי מרשם והכנסתי לבד). רופא אחר אמר שבשבוע מוקדם אין צורך בהכנה של צוואר הרחם. אחרי הגרידה בהיסטרוסקופיה אבחנתית התגלו הדבקויות עדינות שהוסרו בהיסטרוסקופיה ניתוחית, אבל למרות שבסיום הפרוצדורה הכל נראה תקין, כעת הרירית שהיתה יפה מאד קודם (9-10 מ"מ) בקושי מגרדת את ה-6 מ"מ. אני כמובן מצטערת מאד שעשיתי את הגרידה. בהפלה הראשונה מספר חודשים קודם (בשבוע 7) העובר נפל לבד והיתה שארית שסולקה בהיסטרוסקופיה ניתוחית ואח"כ הכל היה בסדר. המסקנה שלי - אם אפשר, לחכות שיפול לבד או עם ציטוטק ואם תהיה שארית לעבור היסטרו' ניתוחית שזה תהליך מבוקר יותר מגרידה ויש סיכוי טוב לשמור על רירית תקינה בהמשך. גם לי אמרו שסיבוכי גרידה נדירים, אבל עכשיו כשאני חווה אותם אני בחרדה גדולה ממה יהיה בהמשך. בעבר הנחתי שמקסימום אעבור לתרומת ביצית, עכשיו גם זה בסימן שאלה.

טוליתי

New member
מצטערת על האובדן

מקווה שלא תגיעי לגרידה ותחסך ממך הפעולה הזאת.

אצלי המליצו על ציטוטק, הרופא שביצע טען שהלמינריות כואבות והציטוטק עושה את העבודה בצורה יעילה. המטרה היא שהפתיחה תהיה עדינה וזה לא משנה עם הצוואר נפתח בבת אחת או בהדרגה (למעשה, אם חושבים על זה, אז גם פתיחה בבת אחת מתרחשת בהדרגה, כי כך עובדים דברים בגוף שלנו).

אוף

טוליתי מאמי , זה לא נכון.

פתיחה הדרגתית היא בטוחה יותר עבור צוואר הרחם שלנו. כשהפתיחה מתרחשת בבת אחת היא עלולה להחליש את השרירים הטבעתיים בצוואר הרחם ולפגוע בחוזק שלו וביכולתו לשאת הריון כבד (כלומר הריון מתקדם).
אבל ציטוטק גם כן פותח בהדרגתיות ובצורה עדינה. אין הבדל מאוד גדול בינו ובין למינריה. ההבדל הוא שלפעמים הוא גורם לדימום מסיבי כי הצוואר נפתח טיפל'ה יותר מדי. אחרי הכל זה הגיוני. לפעמים מסיימים הריון רק עם ציטוטק.
אישית, אני יכולה לומר שלמינריה זה לא כואב. עשיתי פעמיים. אבל אני לא כל כך פונקציה. (כמו שאחת הדוקטוריות שלי אומרת: פעולה זאת וזאת כואבת לנשים נורמליות. לא מדובר עלייך כי את לא ממש נורמלית)

Rמחכה

New member
למינריות לא כואב????

דווקא אצלי סף הסבל די גבוה
וזריקות/היסטרו' וכו ממש לא כאבו
גם הצילום רחם בפעם הראשונה בכלל לא כאב
בפעם השניה- כאב, אבל בהחלט נסבל

אבל למינריות- סיוט
בפעם האחרונה הכניסו לי 10 למינריות, התפתלתי מכאבים
בקושי הצלחתי להרפות כדי שהרופא יצליח לעשות זאת בקלות
ואחר כך סבלתי מכאבים חזקים (כמו כאבי מחזור מאוד חזקים)
כשהגעתי למחרת לגרידה
התפתלתי כולי
אבל אולי זה כבר לא באשמת הלמינריות
אלא התוצאה שלהם, זה בעצם 'מיני' צירים, לא ? (אף פעם לא עברתי לידה אז אין לי מושג)

אין לי שום כוונה להפחיד
ומצטערת אם עשיתי זאת
אבל עדיף להיות מוכנה, ומקסימום לא יכאב
מאשר ההיפך

כך לדעתי, בכל אופן

Rמחכה

New member
רק חייבת להוסיף

תלוי באיזה שבוע
אצלי בגרידה בשבוע 10 לא שמו למינריות
כי כבר החלה הפלה טבעית אבל לא הושלמה
ולכן היה צורך בגרידה

מה שכתבתי לגבי הכאבים מדובר על שבועות הרבה יותר מתקדמים
כך שבשבועות מוקדמים- כואב, אבל בהחלט נסבל

מצטערת על החויה הקשה שלך

כתבתי כבר בשרשור זה שככל שההריון גדול יותר (כלומר הפסיק להתפתח בשבוע מתקדם יותר) צריך יותר למינריות וזה כואב בהתאם.
כשכתבתי שזה לא אמור לכאוב הדגשתי שמדובר בשבוע צעיר כמו זה שאיסי נמצאת בו.

למעלה