סליחה על השאלה הקשה

סליחה על השאלה הקשה

אני מאוד מקווה לא לפגוע באף אחד ושוב אני מבקשת סליחה באם אפגע אני בתחילת הריון עם שלישיה וכמובן שהרופאים ממליצים על דילול עוברים. בליבי פנימה אני מאוד רוצה להשאיר את כל השלישיה. וקשה עלי ההחלטה "לדלל" עובר אחד. כן אני קוראת את כל המאמרים והסטטיסטיקות ובפורום הורים לתאומים ולשלישיות יש הרבה סיפורים על דילול משלישיה לתאומים שהצליחו וגם סיפורים על שלישיות מוצלחות. אבל הייתי מעוניינת לשמוע גם מקרים של הצד השני כי סטטיסטיקות בצד אחד ומציאות בצד שני. תודה מקרב לב למשהי שחוותה אובדן עקב הריון מרובה עוברים ותוכל לשתף אותי במקרה.

אספר לך את סיפורי-

הייתי בהריון של שלישיה , ולמרות שהרופאים הציעו לי לדלל לא רציתי[ הריון יקר אחרי שנים של טיפולים] , בשבוע 25 התחילה לידה פיתאומית... 2 ילדים לא שרדו בפגיה ואחד נפטר בלידה.
ההחלטה היא קשה מאוד כי ישנם הריונות שלישיה שהצליחו . אך צריכים להיות מודעים שעם כול הקושי יש כאלו שלא..

תודה רבה על תשובתך הכנה

ואם כבר אני בוחשת בצערך, אבל אני מנסה ללמוד מניסיונם גם אם הקשה של אחרים. במחשבתי כרגע אני מעדיפה ללכת על שלישיה גם אם לא ישרדו מאשר להחליט את מי מהם לדלל. מה הייתי מעוניינת לשמוע את תחושותיך הנושא. ושוב באמת תודה תודה תודה על הכנות והנכונות

ממירוע

New member
אני איבדתי תאומים בלידה מוקדמת

יש את טאניוש שאיבדה שלישיה והסיפור שלה מופיע בפורום. אבל לא רק בשלישיה יש סיכון אלא גם בתאומים. אני איבדתי תאומים בגלל הריון מרובה עוברים ולצערי אני מכירה עוד בנות כאלו, כך ששלישיה נראית לי בכלל חלומות באספמיה....אבל זו אני....

יונה69

New member
התלבטות קשה מדי

אבדתי תאומות בלידה מוקדמת בגלל ריבוי מי שפיר אצל אחת מהן. זה היה הריון ספונטני אחרי שנים שלא הצלחנו להביא ילדים. זה היה, ועדיין כל כך נורא, שקשה לי לדמין אפילו, איך בכלל אפשר להצליח בהריון עם יותר מילד אחד... מצד שני, גם לדלל זה לאבד ... מחזיקה לך אצבעות בכל החלטה שתעשי, כי כל החלטה היא מאוד קשה

mamajoni

New member
אני אבדתי תאום אחד בשבוע 34...

שלום לך! בהריון מרובה עוברים תמיד יש סיכון גבוה לסיבוכים, ללידה מוקדמת ושהות ממושכת בפגייה. אני איבדתי את התאום בגלל שהיו בעיות בתפקוד של השליה שלו והייתה האטה בגדילתו... זה מאוד כואב אבל יש לי את הבת שלי. כמו כן אני שמעתי על הסיפורים בפגייה (הבת שלי הייתה שם 37 יום) וזה מתחלק לשתי קבוצות ראשונה - הריונות מרובה עוברים שנפלו מוקדם מדי או שהיתה לידה מוקדמת מדי שבוע 24-25 ואז אולי שורד עובר אחד וגם איתו יש לא מעט בעיות בריאותיות. הקבוצה השניה שאחד העוברים מפסיק להתפתח או שיש האטה בהתפתחותו שגורמת למותו תוך רחמי וממשיכים בהריון יחד עם אותו עובר, כן ממשיכים וזה קורה לנשים בכול שבועות ההריון, עושים השגחה קפדנית יותר אבל מושכים את ההריון עד כמה שאפשר. אני אישית הייתי עם העובר אחד מת בבטן ואחד חי במהלך שבוע כבר לאחר שגילו שאין לו דופק.... זה מאוד קשה לאישה, לרוב לא מסכן את העובר השני או שלישי, אבל שוב יש לזה מחיר נפשי כבד מדי... במקרה שלך אני בכול זאת הייתי ממשיכה בהריון של השלישייה ואם אין לך בעיות בריאות מיוחדות, הייתי ממשיכה ועוקבת אחרי התפתחותם עושה סקירות ובודקת מה קורה. לפעמים הטבע עושה את שלו ואולי יש סיבוך עם עובר מסויים אז ככה אולי ניתן לחשוב על הדילול ולא הייתי עושה את זה לעובר בריאי... בסופו של דבר הטבע והאלוקים מחליטים בשבילינו... גם הדילול בעצמו הוא יכול להיות מסוכן לכול ההריון... אני מאחלת לך בהצלחה ואם תחליטי להמשיך בהריון של שלישייה אז תקפידי על שמירה קפדנית ומעקב אחרי אורך צוואר הרחם, צירים מוקדמים ובכלל כול דבר אחר שיכול לסכן את ההריון. שמרי על עצמך!!! ושה' יעזור לך!

אספר לך גם את סיפורי.....

אני הייתי בהריון ספונטני של תאומות, ובשבוע 25 (אחרי שאני קוראת בפורום הזה אני מבינה שזה שבוע מאוד קריטי) התפתחה לידה מוקדמת ולאחר 3 ימים בפגייה התפתח אצל שתיהן דימום בדרגה מאוד מאוד גבוהה שלא משאירה לי שום ברירה כי אין להן סיכוי לשרוד ואם כן אז עם פיגור שיכלי ברמה גבוהה, ואז באותו היום שתיהן נפטרו בהפרש של כמה שעות. מה אני אגיד לך...... הדילמה שניצבת כרגע בפנייך היא מאוד מאוד קשה. אני רואה שאני לא היחידה שבשבילי לחשוב שמישהי יכולה לסיים הריון תקין עם שלישיה הוא חלום בלהות(ויש מקרים כאלה) כי אני עם 2לא הצלחתי, היום אני חובקת בן מקסים מקסים. בכל אופן שיהיה לך בהצלחה עם כל החלטה שתעשי וגם אני כאן אם תצטרכי משהו במסר.

רונאסטל

New member
ואני בסך הכל עם עוברית יחידה

לא הצלחתי לסחוב אחרי שבוע 32 והיא נולדה עם אפגר גבוה והיום היא כמעט בת 12 שרדה אבל עם שיתוק מוחין קשה. אין חוקים... רק מקווה מאד בשבילך, שמה שלא יקרה, שלא תגיעי לפגייה לפעמים, לצערי, עדיף אובדן
וצר לי אם פגעתי במישהי

שומי2

New member
איבדתי תאומים בשבוע 24 לאחר שחיו

מספר ימים בפגיה, לאחר 3 שנות טיפולי פוריות (הפריות וכ"ו) אובדן היריון זה היה השלישי היריון עד שבוע 8 שהסתיים בהפלה וכן היריון כימי. לאחר שפגשתי את הפגיה שבה חיו בני השתנו פני הדברים, ולא הייתי מוכנה בכל מחיר להיות בהיריון מרובה עוברים. לאחר כ-7 חודשים נכנסתי להיריון שוב עם תאומים (טיפולים) עשיתי דילול בשבוע 13 אצל פרופסור ליפיץ שהוא מומחה בדילולים היה קשה אך היה שווה. עברתי היריון של עובר יחיד וכיום אנו חובקים בן בן 11 חודש. יש לנו חברים עם שלישיה שנולדה בשבוע 34 והם בסדר גמור אך אני (מצטערת אם אני פוגעת במישהו) אך אני לא יקח שום סיכון בחיים יותר. שיהיה לך המון בהצלחה ואם את כן מחליטה על דילול רק תפני לפרופסור ליפיץ.

לדעתי ממש לא מומלץ לבצע את ההפלה

אני ההיתי באותו המצב עם שלישיה ועשיתי הפלה של עובר.וכיום אפילו שההפלה עברה בהצלחה (מה שלא תמיד קורה וכבר שמעתי על כמה פשלות) אני לא מסוגלת לסלוח לעצמי ובוכה על זה שעות על גבי שעות כל פעם שאני רואה את התאומים החמודים שלי אני פורצת בבכי שיכל להיות עוד אחד כזה חמוד.ובכלל כיום אני לא מבינה איך בכלל ההיתי מסוגלת לבחור איזה מהילדים שלי "לרצוח" ואני מאמינה שלא הצליח לסלוח לעצמי כל החיים ורגשי המצפון רודפים אחרי כל הזמן. אני ממש מתחננת אליך שלא תעשי את זה שלא תעברי את הסבל האיום והנורא שאני כל הזמן עוברת .

לדעתי ממש לא מומלץ לבצע את ההפלה

אני ההיתי באותו המצב עם שלישיה ועשיתי הפלה של עובר.וכיום אפילו שההפלה עברה בהצלחה (מה שלא תמיד קורה וכבר שמעתי על כמה פשלות) אני לא מסוגלת לסלוח לעצמי ובוכה על זה שעות על גבי שעות כל פעם שאני רואה את התאומים החמודים שלי אני פורצת בבכי שיכל להיות עוד אחד כזה חמוד.ובכלל כיום אני לא מבינה איך בכלל ההיתי מסוגלת לבחור איזה מהילדים שלי "לרצוח" ואני מאמינה שלא הצליח לסלוח לעצמי כל החיים ורגשי המצפון רודפים אחרי כל הזמן. אני ממש מתחננת אליך שלא תעשי את זה שלא תעברי את הסבל האיום והנורא שאני כל הזמן עוברת .

למעלה