מבחינה תזונתית הערמונים יאמי יאמי
מבחינה תזונתית, ערמונים מכילים הרבה ויטמין C, חומצה פולית וויטמין B6. במאה גרם ערמונים יהיו בערך 250 קלוריות, אבל זה רק בערמונים קלויים או מבושלים. כדי לקלות ערמונים בבית, חממו את תנור האפיה שלכם ל-220 מעלות, עשו חריץ או צלב בקליפת הערמונים בחלקם השטוח. שימו מעט מים בתבנית אפיה ופזרו בה את הערמונים. אפשר גם לצפות את הערמונים במעט חמאה לפני הקליה ואז אין צורך במים בתבנית: ממיסים בערך כפית חמאה לכל חצי קילו ערמונים, מגלגלים בה את הערמונים וממשיכים לקליה. הניחו את התבנית עם הערמונים בתנור וקלו עד שהקליפה מתפוצצת ונבקעת. בדרך כלל גם החלק הפנימי יפרד מבשר הפרי בקלות. לאכול חם חם