סליחה על השאלה המפגרת

רותי ב.

New member
סליחה על השאלה המפגרת

אבל אני רוצה לקלות ערמונים, וסוף סוף קניתי, קומו סי אזן? נדמה לי אם אני זוכרת נכון, שאמא היתה עושה בהם חריצים, ואחר כך בוזקת מלח קצת, אולי אפילו מרטיבה אותם טיפה, ואז לאיזה 'טיפסין' - מישהו זוכר את המילה? ולאיזה תנור. זה באמת ככה?
 

angelici

New member
רותי אפשר לבשל

את הערמונים על הגז בסיר עם מים ואז יוצאים עסיסים וטעימים כי בתנור על פי ניסיוני הם מתפקעים ומטיזים וזה גורם לליכלוך רב ויוצאים יבשים . בהצלחה
 
קלית ערמונים

חורצים ב-X משני הצדדים ומכניסים לאובן טוסט כי שם החום יותר גבוה וקרוב מתוך נסיון יוצא נהדר ולא מלכלך
 

מואיס

New member
חורצים אותם וקולים בגריל משני

הצדדים. אחרי הקליה עוטפים בטוב'ז'ה ומכניסים לכלי סגור. האדים מאפשרים ניקוי קל של הקליפה
 

may55

New member
מבחינה תזונתית הערמונים יאמי יאמי

מבחינה תזונתית, ערמונים מכילים הרבה ויטמין C, חומצה פולית וויטמין B6. במאה גרם ערמונים יהיו בערך 250 קלוריות, אבל זה רק בערמונים קלויים או מבושלים. כדי לקלות ערמונים בבית, חממו את תנור האפיה שלכם ל-220 מעלות, עשו חריץ או צלב בקליפת הערמונים בחלקם השטוח. שימו מעט מים בתבנית אפיה ופזרו בה את הערמונים. אפשר גם לצפות את הערמונים במעט חמאה לפני הקליה ואז אין צורך במים בתבנית: ממיסים בערך כפית חמאה לכל חצי קילו ערמונים, מגלגלים בה את הערמונים וממשיכים לקליה. הניחו את התבנית עם הערמונים בתנור וקלו עד שהקליפה מתפוצצת ונבקעת. בדרך כלל גם החלק הפנימי יפרד מבשר הפרי בקלות. לאכול חם חם
 

el arvole

New member
קוריוז

עד גיל 17 חשבתי שהשם העברי של הערמונים זה קסטניאס זה היה כל כך מובן מאליו . ארבוליקו
 
למעלה