סכיזופרניה או אספרגר

yotzimmeabait

New member
סכיזופרניה או אספרגר

שלום לחברי הפורום. ידוע לי שאספרגר או אוטיזם יכול להיות מאובחן לפעמים בטעות כסכיזופרניה, ואכן ישנה אי בהירות לגבי אבחנה של קרוב משפחה.
האם ידוע לכם מה "מחיר" הטעות? הרי לעיתים באספרגר מטפלים בתרופות פסיכיאטריות כגון ריספרדל.

מה חשיבות האבחון המדוייק?

PDD = אספרגר

PDD הוא השם הכולל לאוטיזם.
אספרגר נמצא במקום הכי גבוה על הקשת האוטיסטית.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא תמיד נכון שאספרגר בעל אינטלגינציה ממוצעת ומעלה, לעיתים קרובות ומעלה,
ומסוגלים להפיק דיבור.
ובכ"ז יש גם אספים שבתחומים שונים (למשל תקשורת רגילה או תפקודי יומיום) תפקודם יהיה בינוני ואפילו נמוך.

arana1

New member
אין שום חשיבות

בלווא הכי אף אחד לא יודע לטפל לא באספרגר ולא בסכיזופרניה

מעולם לא שמעתי על סכיזופרן שהבריא בזכות הטיפולים וגם לא ברור בכלל עד כמה הטיפולים עוזרים לאספים
יש אומרים שהם אף מזיקים

אני אובחנתי גם כך וגם אחרת
זה הכל שטויות

הטיפול העיקרי כיום בסכיזופרניה הוא תרופתי

למרות שריספרדל החלה כתרופה לסכיזופרניה היא משמשת היום גם לריסון התפרצויות.
היום ניתן להבדיל באבחון בין איטיזם לסכיזופרניה, בעיקר מכיוון שסכיזופרניה מתפרצת בגילים מאוחרים יותר, בעוד שאוטיזם יכול להיות מאותר מגילים צעירים.
אפילו לגבי תפקוד גבוה ניתן הרבה פעמים לזהות את הסימנים מגיל צעיר מאוד.
אני למשל עברתי אתמול עם אמא שלי על הסימנים, וראינו איך כבר בגן ניתן היה לראות אותם, אבל אז איש לא ידע לזהות.

הבדל נוסף

סכיזופרניה מתאפיינת בהתפרצויות שמגיעות ללא התראה, לפחות למי שלא מכיר את הסימנים,
אוטיזם לעומת זאת ניתן לזהות בהתנהגות קבועה ושוטפת.

7ofnine

New member
גם אצל חולי סכיזופרניה בדר"כ יש סימנים בילדות

המוקדמת. ציטוט מויקיפדיה, מתוך תיאור מאפייני המחלה סכיזופרניה:" פעמים רבות ישנם סימנים ותסמינים הקיימים לפני תחילת תהליך המחלה. יש מקרים בהם את סימניה הראשונים של המחלה ניתן לגלות כבר בילדות או בגיל ההתבגרות לפני הופעת ההתקף הראשון. חולים בסכיזופרניה מתוארים לעתים כילדים שהיו שקטים, פסיביים ומופנמים; כילדים לא היו להם חברים רבים; וכבני נוער שנמנעים מפעילות חברתית ומעדיפים למשל צפייה בטלוויזיה או האזנה למוזיקה אין הדבר בא לומר שרוב הילדים והמתבגרים המתאימים לתיאור זה ילקו בסכיזופרניה."
נשמע מאוד דומה למקרים מסויימים של אספרגר. בעבר לא ידעו לאבחן מקרים גבוליים של אוטיזם אצל ילדים וחלק מהאספרגרים נחשבו בילדותם לנורמלים ואפילו מוצלחים יותר מהממוצע. אצל אספרגר כזה יכולות להתפרץ בגיל ההתבגרות או בבגרותו או כתוצאה ממשבר כלשהו התנהגויות שונות שעלולות להיות מאובחנות בטעות כסכיזופרניה.

Conviva

New member
נשמע נכון

וגם תואם למציאות
אנשים כאן שוכחים שפעם אוטיזם היה מתוייג כ"סכיזופרניה של ילדים"
יש לא מעט קווים משותפים בין סכיזופרניה ואוטיזם ויש גם הרבה מאוד הבדלים מהותיים

גם לאספים וגם לסכיזופרנים יש בדרך כלל נטייה לתפישת מציאות יחודית ומקורית וכזאת שרואה את הדברים משורשם
זו תפישה שלא ממש זוכה להכרה ותמיכה בחברה שעדיין מבוססת בעיקרת על חקיינות שטחית ומכאן גם הבעיות והמצוקות יכולות להיות דומות
כמו למשל חרדה ובדידות ותחושת ניתוק
יכול להיות שההבדל הוא בסוג התגובה השונה לחווית מציאות דומה
אולי מה שאצל אספים ואוטיסטים הופך למניע לחקירה ודרישה מתבטא אצל סכיזופרנים כחוויה שהיא הרבה יותר אישית ומעורבת(אין להם את הריחוק האספי)

בכל מקרה לדעתי זו טעות לתת יותר מדי משקל להגדרות פסיכיאטריות שלצערנו הן עדיין רחוקות מאוד ממידת הדיוק של רפואה המבוססת על מדעי הטבע

dina199

New member
כבר לא קוראים לאוטיזם 'סכוזופרניה

של ילדות'. זה מזמנים שאוטיזם נחשב כמחלת נפש.

arana1

New member
גם מה שידוע היום כבר מזמן לא בתוקף

בכל זאת,היום כמו אז,אנשים מתייחסים לקשקושים האלה בחרדת קודש

dina199

New member
תמיד אפשר למצוא סימנים בדיעבד.

אחרי שהאבחנה ידועה ,תמיד אפשר לבדוק את ההיסטוריה ולמצוא את הסימנים המוקדמים.
לפעמים יש 'סתם' חרדה חברתית עצמאית לגמרי (ז"א לא אוטיזם, ולא סכיזופרניה)
לא כל מי ש"שקט , פסיבי ומופנם, כילדים לא היו להם חברים רבים; וכבני נוער שנמנעים מפעילות חברתית ומעדיפים למשל צפייה בטלוויזיה או האזנה למוזיקה" הוא אוטיסט או סכיזופרן . זה בדיוק התאור שלי גם
(אני א"א)

randy1982

New member
יש חשיבות ענקית לאבחון המדויק

לאספרגר ולספיזופרניה אין שום דבר משותף.
סכיזופרניה היא מחלה שמתבטאת בהתקפים פסיכוטיים.
פסיכוזה היא אובדן בוחן מציאות, מלווה בהזיות קוליות, מחשבות שווא וכדומה.
לאספרגר אין שום קשר לתופעות אלו.
רוב האנשים עם סכיזופרניה מתאשפזים לפחות פעם בבי"ח פסיכיאטרי
עם כל מה שמשתמע מכך, וזו חווייה שאני לא מאחלת לאיש, בטח לא לאספרגר...
נכון, אספים לעתים לוקחים ריספרדל, אבל ממש לא באופן גורף, ואולי אפיילו לא הרוב. וגם כשלוקחים זה מינון אחר לגמרי ולמטרה אחרת.
לכן ישנה חשיבות רבה לתת את האבחנה הנכונה.
אם הפסיכיאטר שלכם מתבלבל בין אספרגר לסכיזופרניה זה אומר שהוא
לא מספיק מקצועי.
מומלץ לעזוב אותו ולפנות למישהו מקצועי יותר.

dina199

New member
מחיר מאוד גבוה. אספרגר

(או PDD או אוטיזם) אינו מחלת נפש .
בתרופות פסיכיאטריות מטפלים בדברים שמפריעים בחיים (כמו בחרדות) אבל לא באוטיזם עצמו.
הבעיה באיבחון יכולה להיות אם הרופא המאבחן לא מבין את האדם המאובחן.
למשל א"ס יכול להבין שאלות שצורה הכי מילולית ישירה האפשרית
ואם פסיכיאטר ישאל אותו אם הוא שומע קולות הוא יגיד שכן. כי אנחנו שומעים מסביבנו קולות כל הזמן (גם כשומעים את השאלה הספציפית של הפסיכיאטר שומעים קול
)
ומה בדיוק המסקנה של פסיכיאטר כשעונים לא 'כן , אני שומע קולות?'

שלומות0

New member
צודקת

חמור ביותר לאבחן אספרגי כסכזופרני, שני דברים לגמרי שונים,
זה ממש כמו שיש לך כאב גרון כתוצאה מחיידק סטרפטוקוק שאת חייבת לזה טיפול אנטיביוטי וקובעים שיש לך דלקת גרון כתוצאה מווירוס,

שלומות0

New member
לא מטפלים

באספרגר עם ריספרדל, נותנים לאספרגרים את הריספרדל כטיפול סימפטומתי אם יש להם סימפטומים של אי שקט או חרדות,
ואז זה לסימפטומים ולא לטיפול, לסיכזופרנים נותנים לטיפול+ טיפול מונע,

lavendula

New member
ריספרדל רק מקלה על תסמינים

לא משנה מה הלקות/מחלה. היא ניתנת גם לצורך מיתון רגזנות וכן לחולי אלצהיימר הסובלים ממחשבות שווא והנוטים להתנהגות אלימה.

7ofnine

New member
מחיר הטעות

מחיר הטעות עלול להיות גבוה, כי בסכיזופרנים מטפלים בעיקר בתרופות, ואילו לאוטיסטים יש מגוון גדול של טיפולים בנוסף לאפשרות לטיפול תרופתי, והאפשרות להתאים לכל אוטיסט טיפול שמתאים לו ספציפית. אוטיסט שיאובחן בטעות כסכיזופרן עלול לסבול כפליים - התרופות עלולות שלא להתאים לו ולכן יסבול מתופעות לוואי ונסיגה במקום התקדמות, והפספוס השני - לא יקבל עזרה וטיפולים שכן מתאימים לו ויכולים אולי לעזור לו.

למעלה