לדעתי (אני 99% בטוח) סיר הטרקוטה משמש בעיקר לטאג´ינים - תבשילי קדרה מיזרחיים(בעיקר מרוקאים אבל גם פרסים ואפילו מיצריים) הוא טוב לבישול ארוך בתנור בחום נמוך יחסית ואם הוא מתאים בצורה אתה יכול לנצל אותו לכל תבשיל שמתחיל בכיריים ועובר לתנור אפשר גם להכין את התבשיל הצרפתי הידוע "דוב פרונסל" על שם הכלי daube שזוהי קדרת חרס במקור. אם תרצה מתכון לטאג´ין כל שהו או אני ממש אוהב את התבשיל הפרובנסלי אבל כל אלה מתאימים לחורף בכלל לדעתי הסי רהזה מעולה לתבשילי קדרה חורפיים מכל סוג