סירבול בתנועה אצל ילדה (ארוך)

3kim3

New member
סירבול בתנועה אצל ילדה (ארוך)

ביתי בת ארבע, ילדה מקסימה ומלאת שמחת חיים. בעלת מוטוריקה עדינה טובה ( מציירת, גוזרת, מדביקה) ומוטוריקה גסה בסדר (מטפסת על סולמות וחבלים בגן שעשועים, נוסעת באופניים עם עזרה קלה, קופצת על שתי רגליים וכו' לא זורקת ובועטת בכדור מספיק טוב אבל גם לא מתאמנת בזה ממש). היא מסוגלת לווסת את עוצמת המגע (חיבוק חזק או חלש, ללטף וכו') הבעיה היא במודעת העצמית שלה לגבולות גופה. מסוגלת לעבור במקומות צרים (בין הספה לשולחן בסלון) במהירות ולהעיף בדרך כל מה שנמצא שם. שותה כוס מים מניחה אותם ואחרי דקה מסתובבת בתנועה חדה והכוס נופלת. קשה להחליט אם הבעיה נובעת מאימפולסיביות יתר (רוצה להגיע לאיזה מטרה מסוימת ו"לא רואה כלום בדרך" או שיש בעיה בהגדרה העצמית של גבולות הגוף. התנועה שלה מגושמת מעט ואני רוצה להקל עליה. האם יש תרגילים שניתן לעשות בבית? האם יש לפנות לאיש מקצוע? (היינו בהתפתחות הילד בהקשר אחר, ולא אבחנו שום דבר מיוחד)

אמאפלוס

New member
קצת קשה בלי לראות את הילדה אבל.....

נראה לי שכדאי להתחיל בתחום האמפולסיביות - ולכן כן לבדוק איך היא מתפקדת במשחקים- למשל משחקי קופסה, פזלים, וכו'. כדאי להתחיל לעבוד איתה על הרגלים - למשל - שיפוט איפה לשים את הכוס בטווח ביטחון. ידוע לי שיש גם קבוצות של ריפוי בעיסוק בתחום.

3kim3

New member
תודה על התגובה

במשחקי קופסא היא משחקת נהדר. לוטו, התאמת צורות , רצפי הגיון וכו'. מצליחה להתאים ולהניח את הכרטיס במקומו, אם זז לה היא מיד מסדרת. פאזלים היא מרכיבה יפה לבד פאזל של 25 חלקים, כמובן שחלקים גדולים קלים לה יותר, אבל מסתדרת גם עם קטנים. בעזרתי עושה גם 50 חלקים. הבעיה היא בתנועות גדולות ולא מבוקרות של הגוף. כשהיא מנסה ומתרכזת מצליחה ללכת על קורה אבל במעברים צרים, לעבור מעל צלחת ולא לדרוך עליה כשהיא "ממהרת" היא דורסת את מה שבדרכה. כשמתישבת לצייר יכולה לצייר יפה, אבל רגע אחד היא מסתובבת והצבעים על הרצפה, רגע שני הדף נפל, ובשלישי מדברת תוך כדי אחיזת צבע וכל הבגדים מוכתמים.

ליאת84

New member
שלום שמי ליאת

שמי ליאת התמחות בספורט טיפולי מעבירה שיעוריים פרטיים בתחום התנועה והספורט , בטוחה שאוכל לעזור, אשמח אם תיפני אליי ילפלאפון 0523264120 ניתן להשאיר הודעה. אן לשלוח SMS בייי ליאת.

למעלה