סיפור מהחיים...

נעמי 1

New member
סיפור מהחיים...

השבוע צלצל הטלפון...שלום היא אמרה...אני יכולה לדבר איתו...כן, עניתי. הם דיברו...ופתאום מהשקט הפנימי שלו יצאו קולות של כעס...אני התכווצתי. אבל שתקתי. כבר כ20 דקות היא הגיעה...מתנשפת...שאלתי, מה קרה? והיא ענתה "יש לנו איזה בעיה שאנחנו צריכים לפתור"... הא, אמרתי...והלכתי לנוח. בעודי שוכבת במיטה...ישנה...שמעתי קולות של בכי מהחדר השני. הבכי הלך והתחזק...ושכבר חשבתי שהנה זה הסתיים...שוב היה בכי חזק...בכי של כאב. ואני שם בחדר שלי...שוכבת...מנסה לחשוב מה עובר להם לשני האנשים שהם זרים לי לחלוטין גם בשפה, גם בתרבות. ניסתי לחשוב מה מציק להם...על מה בעצם הבכי שלה...אבל לא שאלתי, לא התערבתי. אתמול בערב היא הגיעה...וכשישבנו לאכול ביחד היא סיפרה לי שהיא בהריון...והתנצלה בפני על הבכי. אמרתי לה שזה בסדר...מותר לה...שתרגיש חופשי. היא שיתפה אותי בהתלבטות שלה לגבי המשך ההריון...היא לא יודעת מה לעשות...היא לא יודעת מה להחליט. היא אמרה לי "אני מרגישה שאת כמו אחות בשבילי" ואני חייכתי...(היא לא היחידה שאומרת לי את זה). כששמעתי את הסיפור שלה...שהוא מורכב מאוד מבחינת היחסים ביניהם...אמרתי לה שלדעתי, היא צריכה לעשות הפלה...כי לגדל כאן ילד זה נורא קשה...גם כלכלית וגם פיסית...והם הרי באו לעבוד כאן...להרוויח כסף. סייגתי את דברי בכך שאמרתי לה...שלא אני זו שאחליט בשבילה...שההחלטה צריכה להיות משותפת לשניהם...אני כאן על תקן של מקשיבה...שמביאה את הצד שלה. ולגבי עצמי אני שואלת...האם אני עושה הדבר הנכון...האם זה הוגן מצדי? הרבה שאלות מוסריות...אבל אני מציאותית...כי קשה להיות אדם עם צרכים...רגשות...אהבות...במדינה זרה, במדינה...שהזרים בה הם על תקן של עבדות מודרנית. נעמי

קסומה

New member
נעמי יקרה...

הבעיה שהעלית פה באמת סבוכה. הבאת ילד לעולם הוא לא עניין של מה בכך, ישנם המון אלמנטים מסביב שצריך לקחת בחשבון, כל שכן בארץ זרה. אני הייתי מייעצת בדיוק את אותו הדבר עם הדגשה שזוהי החלטה שלה ושל בן זוגה בלבד. ללא התחשבות בדעות של אחרים. עליה לקחת בחשבון את טיב הזוגיות, מצב כלכלי, מצב גיאוגרפי....החלטה לא קלה בכלל!!! מצד שני, הפלה , בכל מדינה, עדה, לאום מתקבלת בצורה שונה. עליה, ורק עליה לשכלל את כל הנתונים ולהגיע להחלטה שתהיה אידיאלית בשבילה....

חיפופית

New member
אמרת שאת מציאותית - ואמרת הכל

נכון, זה מאוד כואב לביצוע. אבל השאלה - מה הלאה ? נשאר רק לקוות לטוב.

גל26

New member
נעמיל´ה,,,

את מזכירה לי את עצמי לפני כמעט שלוש שנים,,שאחותי נכנסה להריון ללא נשואים.. כשאז היא סיפרה לי, אמרתי לה גם לעבור הפלה,,אמרתי לה שיהיה לה קשה ושההורים יחטפו שוק חייהם.. למרות שאצלי זה סיפור מההפטרה להכנס להריון,,עדיין יעצתי לה לעשות הפלה,, לשימחתי היא לא עשתה הפלה,,וילדה ילד בונבון מדהים שאני כ"כ אוהבת אותו והיום לא יכולה לחשוב איך בכלל אמרתי לה לעבור הפלה.. החיים שלה בכלל לא קלים,,,לא פשוט לגדל ילד לבד,,,אבל מצד שני כשרואים את הילד עכשיו קשה להגיד שלא היה צריך לעשות את זה וללדת אותו... אז כמו שקסומה כתבה,,,הכל תלוי בה ובהרגשה שלה...החלטה די קשה... שיהיה לה בהצלחה בכל החלטה שתבחר..

נשית~37

New member
החלטה קשה.

אוףףףף זו ההחלטה הכי קשה שאשה יכולה לעמוד בפנייה. זו החלטה שבכל מקרה תשאיר אותותיה גם בעתיד. אבל אני חושבת שכדאי היה לה לשמוע את הצד המציאותי שלך. עשית נכון לדעתי.

אמממממ

לא שכחת משהו ? כמו לספר שהיית במצב זה לפחות 5 פעמים או סתם משהו עם המספר הזה?

למעלה