סיפור מהחיים היומיומיים

Shanny

New member
והרי הכתבה לשם הנוחות

מאת: מערכת iwomen לפני למעלה מחודש פרסמנו את סיפורה של פנינה, אם חד הורית לשלושה ילדים. בני 13,10 ו- 8. מדובר באישה בת 43 שהיא אם למופת שלה שלושה ילדים – הילדה הקטנה סובלת ממחלה בשלה נאלצת האם להגיע מידי שבוע לבית החולים שניידר בפתח תקווה. עלות הנסיעות הללו היא 1000 שקלים, מה שמצמק עוד יותר את הקצבה עליה חיה האם – העומדת כיום על סכום של 3400 שקלים ממנה צריכים פנינה וילדיה לשלם שכר דירה, תשלומים ומחיה. פנינה איננה מקרה סעד קלאסי, היא אשה משכילה, מדברת ברהיטות ובנועם הליכות. ילדיה מטופלים היטב, התמונה הזו המכסה על דלות ועליבות, איננה משקפת את האמת. פנינה היא אם לילד בן 13 שהוא היפראקטיבי ואיננו לומד באופן מסודר. בנה שלו צרכים מיוחדים, לומד באמצעות המחשב. בעקבות ידיעה זו שפורסמה במערכת iwomen פנו לפנינה אמהות חד הוריות נוספות חיזקו אותה ותמכו בה ברגעים קשים בהם המצוקה הקיומית מאיימת להשתלט על כל חלקה טובה בחייה. בנוסף אנשים טובים החליטו לסייע לה. כיום נמצאת פנינה שסבלה ממצוקת דיור ועמדה להזרק מביתה במצב שהוא מעט טוב יותר מהמצב בו הייתה קודם. היא שכרה דירה ואת שכר הדירה של החודש הראשון תרמו לה מעיריית חדרה. אבל עדיין למרות העזרה הזו זקוקה פנינה לדברים נוספים. ראשית מקום מגוריה הנוכחי בחדרה מרוחק מאוד מבית הספר בו נמצאים ילדיה, דבר שמצריך שימוש בתחבורה ציבורית שעולה בכסף. שנית מצב הדירה בכי רע ויש לשפץ אותה בכדי שתהייה ראוייה למגורים. בנוסף פנינה עדיין זקוקה לאנשים שיעזרו לה הן במילה טובה והן בכסף. כל תרומה תתקבל בברכה. המעונינים לסייע יכולים לעשות כן באמצעות חשבון הבנק שמספרו 108424 בבנק המזרחי, סניף 527.

רותי ב.

New member
אני רק

שואלת את עצמי איפה הרשויות שאמורות לטפל בנושאים האלו?

תגובה?

מה אפשר להגיב על מקרה כזה? אתמול היה אצלי מישו והכנתי לנו סלט וכל מיני והוא בינתיים עמד לידי וקרא מהעיתון שהיה על השיש [מוכן לזבל]. והוא התחיל להקריא לי על אלמנות ג´נין וזה עשה לי לבכות. וצעקתי עליו שלא יקריא לי יותר. כואב לי מידי לקרוא. את יודעת כמה זמן כבר לא קראתי עיתונים או ראיתי חדשות??? להתעלם בינתיים זה אופציה נחמדה. למרות שאי אפשר..

למעלה