סיפור לשבת.

בטח כייף. מואי כייף.

כייף נורא להיות מתחת לזכוכית מגדלת 24 שעות. מאוד נחמד לחוות את גילאי 12-17 בלי טיפת פרטיות. כשכל רגע כל אחד יכול להכנס לך לחדר ולארון. מאוד כייף שכולם חייבים לקום באותה שעה, ללבוש את אותם בגדים, וללכת לאכול את אותו אוכל מאותה צלחת פלסטיק כחולה (חלבית, לארוחה הבשרית היו צלחות לבנות.) וללכת ביחד ללמוד ולחזור ביחד ולהכין שיעורים ביחד ולקרוא קריאת שמע ביחד וללכת לישון ביחד. ואין לאן לברוח מהביחד הזה. ככה בוקר צהרים ערב, 7 ימים בשבוע, חמש שנים. ממש אחדות עמישראל. פאאאק זה רע. חמודה רע מאוד. מתכון בטוח למשברי זהות ולאיבודה בעצם שבתוספת כל שטיפות המוח זה מה שקורה. ואולי זו המטרה. מוח שטני יכול להתלבש באלפי צורות, גם בצורות מורות חבר'המניות ומנהלים כסופי זקן. אבל לצאת לקניות, היה אסור ביחד. מותר רק שתיים שתיים ורק לחצי שעה, זה כמובן בתנאי שלא נרשמה לך שום הערה על עברות גדולות כמו לא להתעורר לארוחת הבוקר או לצאת מהחדר ללא גרביים. מהחדר, ראבק מהחדר!! וזו פנימיה סגורה. לא מדברת על יציאה מהבניין או לרדת קומה. מהחדר היה אסור לצאת בלי גרביים שיכסו על תועבת כף הרגל המוגלת. מה העניין הזה עם האיסורים המאוד לא הכרחיים האלה, ועוד יותר מה העניין להופכם לפשע חמור, לעבירה. פעם שאלתי את המורה האם העבירה של הלבנת פנים (פניי) באיזשהו מסדר השפלה פומבי שנועד לאתר את זו שגרבייה אינן מגיעים עד הברכיים. כך באמצע הרחבה או המסדרון המורה הייתה מבקשת להרים את החצאית ולבדוק את אורך הגרב. שאלתי אותה האם העבירה הזו לא פחות חמורה מהלבנת פנים. לא, היא לא הענישה אותי. אפילו חייכה וצבטה לי בלחי (דאמממט כבר הייתי גדולה בשביל הדברים האלה) הייתי חיינדלאכ'ית מיידי ועם ייחוס מייד בשביל להעיף אותי על זוטות שכאלה. אבל היא טענה שכמובן היא עושה את זה מכוח "הוכח תוכיח". ולמעשה בצניעות יש להקפיד לשמור על כל גדר וסייג . משל למה הדבר דומה. נכון שההסבר הכי טוב והכי מתקבל היה בלהמשיל משלים. -השיטה עובדת גם בתחום של שירות לקוחות ומכירות. וככל שהמשל אידיוטי ומופרך כך הסיכוי שבן השיחה יקבל אותו בהבנה- המשל הוא כומבן על חומה בצורה ומגוננת שברגע שנשמטת אבן הרי היא מעמידה את כל החומה בסכנת התמוטטות. ואני הרי וודאי לא רוצה למוטט את חומת העם היהודי, ובזכות נשים צדיקניות נגאלו האבות ובזכותן עתידין להגאל, אז בבקשה בשם ישועת העם היהודי ולתפארת הפסיכוזה החרדית אואיל נא להסיר את גרביי הפרוצות וביחד נזרוק אותן לפח ואתנאה לי בגרביים חומות מ70% דנייר ובא לציון גואל. הייתי בקטע של היציאות מהפנימיה, רק כדאי להבהיר לך גב' גורי6 (איפה כל חמשת הגורים?) כמה טוב ובריא וכייף לגדול ככה. אז כאמור אם לא נרשמו לחובתי עבירות, היה לי בכלל כסף ליציאה ולא הייתה לי שום תורנות, הייתי מקבלת אישור ליציאה לחצי שעה ופעם בשבוע. ורק שתיי בנות. יצאו כבר שתיים, היה עלי להמתין עד שישובו. את יודעת איך קוראים לזה? חוסר אמון!! וזה מה שהיה שם, חוסר אמון מטורף. הם פחדו שמי יודע מה נעשה שם בחוץ. (מי שישמע על עיר החטאים והפיתויים-צפת.). הם פחדו ולכן היה אסור לנו לנעול את החדרים, הם פחדו ולכן היה אסור לנו לשבת שתי בנות על אותה מיטה. הם פחדו כל כך עד שהיו (ולא אחת) שיחות של ניסיון למשת"פיות. ולמלשינות הובטחה תהילת עולם מצד ההנהלה שחיזקה אותן שהן עושות את הדבר הנכון. איזה לחצים היו מופעלים על מנת לגלות של מי הספר הלא צנוע, למי יש חבר ומה ההיא עשתה בכייף האחרון. כשכל האמצעים כשרים בלי שום התחשבות שהן החברות והמלשינות תמיד תתגלנה בסוף ותנודנה לנצח. הם פחדו ולכן אסרו עלינו פלאפונים ווקמנים ולנסוע בשבתות החופשיות לאיזשהו מקום שהוא לא הבית, אלא אם כן היה לכך אישור מפורש מההורים. שלא לדבר על לינה מחוץ לפנימיה. בטח שזה נשמע כייף וחוויתי. להיות חלק. לעולם לא להיות או לטפח את האינדוודואל. קודם כל כי יש תבנית מאוד מוגדרת ואם אנשים גדולים וחשובים ממני החליטו שזה הכי טוב אז מי אני מי אני לעזאזל שאחשוב אחרת. מה זה? זה לא מתאים לכל אחד? אנשים הם שונים? מה אני מקשקשת עוד הפעם עם קישקושי הפיסכולוגיה שלי? ה' ברא את העולם והוא מכיר את האדם הכי טוב וברא עבורו ספר חוקים. ואיזה מאושרת אני צריכה להיות שדווקא מכל הבריות ה' בחר בי להיות יהודיה והרבי בחר את נשמתי להיוולד חב"דניקית שזו הזכות הכי גדולה. וכדאי שאקבל על עצמי לקרוא עוד קצת ב"ספרים" ואולי איזו החלטה טובה של קרישמע מסידור שזו סגולה בדוקה נגד מחשבות הכפירה, שהתחילו אגב מאוד בקטן, וכמו שהצהרתי לא פעם לו היו מטופלות בצורה מבינה ותומכת או אולי טיפה אנושית, רוב הסיכויים שהורי היו משתעשעים ברגע זה עם ילדיי (חמישה כרגע עם אופצייה להתרחבות) בעוד אני ובעלי היקר היינו בדיוק בשבוע של החופשה שלנו, אולי בצפת. חרא זו תחושה חרא. העניין הוא שבדרך כלל תחושות שליליות וביקורתיות מגיעות בדיעבד, אבל שם. בכלא הפיזי והמחשבתי שהיה, כמעט כל השנה הסתובבתי עם תחושות רעות. החלום שלי היה להגיע לחדר שיהיה שלי. רק שלי שאוכל להדליק בו רדיו, לפשוט את הבגדים וללבוש פיז'מה. מכנסיים. בלי לתת דין וחשבון. ללכת לקניון, להסתובב סתם ברחוב, לשבת לאכול פיצה או במסעדה. בכיתה י"ב הפנימיה סערה וגעשה על כך שחמש בנות חגגו יומולדת לחברה אחרת בזמן חנוכה באיזשהיא מסעדה בקניון מלחה. לא, זה לא שלמסעדה לא היה הכשר מהודר, זה לא שהבנות התלבשו בצורה לא צנועה חלילה. זה עצם הרעיון, הן ישבו במסעדה!! לעיני באי הקניון הבנות "שלנו" ישבו ואכלו במסעדה. הן קיבלו השעייה לכמה ימים ואנחנו קיבלנו שיעור בפרופורציות.

ועוד קטנה, אחרון וזהו.

רק בגללכם ובגלל הפוסט האחרון והמדהים של אליזד (תטרחו ותחפשו. שווה) אני חווה איזשהיא רגרסיה. ואולי זה קשור לזה שמחר אני צריכה להשכים ולעבודה וממש ממש לא מתחשק לי לעשות את זה. אז ללכת לישון מאוחר זה אחלה של תירוץ עבורי להברזה נוספת מחר. (פנדיאני, תפסיק להלשין עליי, זה יעלה לך בכפולה). הכי מעצבן היה האמון המוחלט של הורי במערכת. הם האמינו במורות, במנהלות, ברב. הולכו שולל אחר האמירות והמשלים ומצג השווא של מקום ירוק פורח והמון בנות בתלבושת שצועדות בחבורות ותמונות של הרבי מתנוססות, ועיתון קיר, ותיאור ימות המשיח על הקירות, כלומר, בעזרת בריסטולים צבעוניים, כיווצי בדים ומהדק סיכות הומחשו על הקיר באומנותיות דה מיקולו "וגר זאב עם כבש" "וקבצנו יחד מארבע כנפות הארץ לארצנו" כל הסימינים לכך שהרבי הוא הוא מלך המשיח. יעמוד מלך מבית דוד (ציור של כתר ושושלת מדוייקת כיצד הרבי מגיע בעזרת סביו סבתותיו ושכנותיהן עד לדוד המלך, לדעתי רבע מהאנשים כאן גם מצואצאים איכשו לדוד ההוא) "הוגה בתורה כדוד אביו" (קרטונים חומים עליהם כתוב בכתב סת"ם בטוש זהב "ליקוטי שיחות") וכן הלאה וכן הלאה. הכל נראה נוצץ יפה חסידי . ככה הם הסתנוורו ואיבדו את השיקול וההיגיון. ולא ראו את השמדת הנפש האיטית והמכוונת שהתרחשה שם בחדרים. וככה הם איבדו אותי ואני אותם. שנים אחרי שיצאתי משם עוד הייתי חולמת בבעתה אמיתית על המנהלת סימי השטן והמורה שולה שילשולה ולעיתים מדמיינת אותה ברחוב ומקבלת דפיקות לב לכמה שניות. מה אגיד לה, על הבגדים על השיער על הכל. כנראה שגם הלילה או בשאריותיו אחלום עליהם. על סרסורי הנשמות האלה, ואתעורר ואדע שאני רחוקה משם, רחוק רחוק ומה שנשאר לי מהם זה רק צלקות שמידי פעם נפתחות ומציקות אבל לא עוד משפיעות, לא עוד גורמת לי להתייסר, לא עוד גורמת לי לפחד מהמחשבות שלי לא עוד גורמות לי בצורה מעוותת כל כך לשנוא אותן וכל כך לרצות אותן. לא עוד. (ראבק למה אחרי יותר משש שנים אני עדין בוכה)

barr1969

New member
• אולי כי עכשיו פיענחת את שטיפת המח.

אני לא יודעת אם הסיפור הנורא כשלעצמו, וחיי בית הסוהר בפנימיה, גרמו לך לאיבוד זהות. יש מצב שזה הם, אולי גם זה בנוסף על הריחוק מהמשפחה, ואולי סיבות שונות. היית אמיצה ועשית את הצעד הלוחמני הזה של יציאה, של אי הסתרה, של החצנה, ההפך ממה שחונכת. היום את במקום אחר, אולי לא טוב יותר, אולי לא טוב יותר בגלל העבר, ואולי לא. פאקים יש לכל אחד, גם מי שגדל במשפחה על פניה הייתה סופר נורמלית. העניין הוא שהשנאה והכעס על העבר לא יקדמו אותך לשום מקום. אני מכירה אותך, תמיד מצחיק לידך, את יכולה לדבר עם כל אחד בשפתו, ולקרב אותו אליך. יש לך כשרון מדהים ליצור קומוניקציה עם אנשים <את מסרבת כמעט בתוקף להשתמש בזה, או להאמין שקיימת בך מיומנות כזו>. הם לא הצליחו לקחת את כל הבן אדם שאת ולשנות אותו. אז חבל בכלל להכניס אותם למשוואה של הסבל. היום קשה מסיבות טכניות, כלכליות, רגשיות. יש או אין קשר לעבר- זה לא משנה. ותמיד תוכלי לחזור לצפת בשביל החוויה המתקנת. רק טוב זה יעשה לך, אפרופו הסיפור שלי שכבר שמעת אותו לפחות פעמיים. למדתי בסמינר חסידי. בשיעורי יהדות היו משוחחים איתנו על מקום האישה בבית יהודי. לא רק כשרה עושה רצון בעלה, אלא גם מכינה את צרכיו הוא ושאר חבריו. זה אומר פעם בשבוע "חברה"- עשרה אנשים שבעצם באו "ללמוד" אבל כדי לצחצח את הלסת שתהיה תקינה לקריאה, הייתה על השלחן ארוחת ערב משביעה למדי. מיד אחרי שהשכיבה את ילדיה לישון, הייתה צריכה להתקין סעודה לעשרה חברים של בעלה. היא גם הייתה צריכה להישאר בחלקו האחרוי של הבית כדי לא לעבור חלילה ליד מקום מושבם בסלון. וזו אל הייתה הארוחה היחידה בשבוע. תמיד היה מישהו שנולד לו בן והזמין חברים לוואחט נאכט, או לשלישי למילה. סעודת ראש חודש, סעודה לרגל פטירת אחד מכעשרה אדמורי גור שנפטר במהלך השנים. לא היה משעמם. מאז גיל 14 כבר ידעתי שלכך נועדתי, ולא ראיתי פסול. עברו שנים, התפקחתי, ראיתי כמה מעוותת השיטה, יצאתי וקיבלתי מתנה מחבר שלי: נסיעה לתיכון שם חונכנו לכל אלו. עמדנו מתחת לחלון ההוא של כיתה י', כמעט יכולתי לראות אותנו ישובות בטורים ואת המורה מתיזה סיפורים על הטוהר שבחסידות וכיוצא מזה.. התנשקנו שם, מתחת לאותו חלון הכיתה במשך כמה דקות, זו הייתה נשיקת הניצחון שלי, משהו ששווה גלעד לקרוא בשמו. מאז נקי לי בלב. אני את האנטיתזה של החלק המופרע- העברתי חוויה מתקנת. רעיון פשוט לכל חוויה כאובה- קצת מעוף, הרבה אומץ, והשנאה יושבת בשקט ומתאיידת מחוסר שימוש. קחי רשימה של חוויות שאמורות להיות מתוקנות ומצאי דרך יחודית לשנות את אופיין, את השאר תקברי ותתחילי לחיות מהיום בלי משקע קטן אחד לתזכורת.

../images/Emo42.gif

(דבר שאני לא הולכת לראות בקרוב, ייייייייייייישששש) קודם כל חיבוק, (כן כן אני מכירה את הכללים לא יותר מידי למטה ולא מידי למעלה) בטח שמת לב לכך שאת החלק הרע והמדוכא שבאישיותי אני שומרת לפורום. בחיים הרגילים אני אדם די שמח או לפחות מעמיד פנים שכזה (להוציא את התקופה שלפני חודשיים בערך שבה התגהנמתי לעצמי) ומשתדלת לדחוף כמה שיותר רחוק רגשות שלילים. ולו בגלל העובדה שזה לא מקדם ואם כבר חרא אז בשביל מה להתבוסס בו. אני לא באמת חושבת על כך כל היום. לדעתי התגברתי. אני כבר לא מפחדת מהם. לא רוצה לרצות אותם ובמפגשים שלי עם הציבור הזה התחושה היא של רחמים ועליונות. שאני גיליתי משהו שהם לא יודעים. ואם קצת רחמים עצמיים שוטפים או שהזולת (פורום או חברים) מפשששששים ואומרים שזה אומץ וכאלה ואז אני תוהה אם זה שווה את המחיר וכאלה. אבל בשלב מסויים הנבירה לא עושה טוב. ונראה לי שהגעתי לשלב הזה אז די. מה שהיה היה, ואילולא היה לא הייתי אני. ואם אני אינני אני אז מי אני בכלל? וחוצמזה עכשיו הראש שלי במקום אחר לגמרי ובתקווה שגם הגוף יצטרף אליו במהרה ושזה לא יהיה מאתגר מידי כי אין לי כוח. (חוץ מלהכין אורז בן פרוצה, שומדבר לא בא בקלות)

../images/Emo24.gif

תבכי מותק,זה משחרר. ותכתבי ,תכתבי ,תכתבי,קודם כל כי את עושה את זה בכזה כישרון שזה תענוג לקרוא. חוצמזה ,זה סוג של תרפיה,ניקוי של כל המוגלה שעוד יושבת שם בפנים על הפצעים. ותהיי מאושרת וגאה בעצמך שאת לא שם ,כי היה לך האומץ. אוהבתותך.

rigoletto111

New member
אני חושב שאצלנו , האנשים שנשארו דתיים

הם אלו שידעו לקחת בציניות את "הדתומטר" של הרבנים שלהם, וללגלג על השחורים הבורים האלה שמלמדים אותנו גמרא אבל לא יודעים את הABC. אלו שלקחו אותם יותר מדי ברצינות התפכחו. בעצם גם חלק מאלו שלקחו אותם בציניות, כמוני, חזרו בשאלה. לפחות אצלנו לא היה פולחן אישיות למשיח.

גורי6

New member
מצוין לבכות

בעצם למה לא? הבכי משחרר והוא חלק מתהליך של ריפוי. זה מצוין לדעתי שאת בוכה. זה אומר שאת מרגישה ועוברת תהליך של שיקום. האדישות דווקא היא זו שמדאיגה. נראה לי שהאביסו אותך כמו פיטום אווזים. אני משערת שיקח עוד זמן רב לפצעים להגליד. לא צריך לחשוש מהתקפי העבר. הרבה פעמים אחרי שאנחנו מוצפים הרצון שלנו הוא לסגור אחרינו את הדלת ולהשאיר הכל שם אבל זה בלתי אפשרי זהו הר געש שצריך לדעת לטפל בו ולא להתעלם. נהדר! תמשיכי לבכות.

rigoletto111

New member
מאמר של אורי אורבך בדיוק בנושא זה

מאד נחמד . מצחיק שחרדים נכנסים ותוקפים אותו בטוקבקים, ולי אישית יש חשד כבד שהחרדים האלו גולשים באינטרנט לפעמים, דבר שנאסר במפורש על ידי הגדולים, ועוד באתר חילוני.

avi972

New member
a quote from one of the tguvot there

ולמה דור השואה ניצלו רק בנשמה? כי הם לא האמינו שרוצים להשמיד אותם, הם לא חשבו שהם צריכים לצום לקרוע את הבגדים ולהתפלל ולזעוק לבורא עולם לרחמים, כמו שעשו דור של אסתר המלכה ומרדכי היהודי ואכן ניצלו. tguva # 6

גורי6

New member
זה מזכיר לי...

יצא לי ללמוד שלוש שנים בסמינר חרדי לבנות בבני ברק והרב שם התנה את הצטרפותי (משום שאני מיזרוחניקית רחמנא לצלן) בכך שלא אשאל שאלות. ת'אמת טוב שאת כבר לא במקום המחניק שהיית. איך שאר הבנות שם? נחנקות בשקט? או אולי זה פשוט מתאים להן. או שהן רואות וחשות את הסיטואציות הללו אחרת לגמרי ממך.

גורי6

New member
סגנון שונה

שאלתי את השאלות הנורמליות. פעמיים שאלתי שאלה קצת מתחכמת הרב אמר לי שהייתי צריכה להוולד בן ונתן תשובה מעמיקה ומפורטת. שאלה שניה זכתה בנזיפה על שום שהעזתי להסתכל בגמרא. נשאלות שם הרבה שאלות אך ברובן שאלות הבהרה או דקדוק בפרטים התנהגות כאלה ואחרים. בכלל כל פרשנות רבנית זכתה לתגובות אמוציונליות מתפרצות דבר שהיה לי מאוד זר.

למעלה