סיפור לידה

shlomitit

New member
כמעט אף מיילדת בית לא עושה

למיטב ידיעתי רק רונית קופליס, אבל אולי יש עוד אחת, לא בטוחה. יש רופאים שעושים בבית, אבל זה יקר בהרבה.

יד אביב

New member
הבנתי...

אני בכל מקרה לא יכולה לעשות לידת בית אצלי, כי אני גרה רחוק מדי מבית חולים. לכן חשבתי שהאופציה של צימר הלידה שלה, שקרוב יחסית לעין כרם יכול להיות רעיון טוב. לא משנה. בכל מקרה עד הויב"ק שלי עוד יש הרבה זמן (אור רק בן חצי שנה, ואני לא רוצה הפרשים קטנים), אז דברים גם יכולים להשתנות עד אז.

savvysunflower

New member
לרונית קופליס יש צימר

וממה שהבנתי היא כן מקבלת ויב"ק. השאלה אם זה קרוב מספיק אלייך... (עמק חפר)

רופאים ומיילדות בית

ד"ר שיפטן מיילד בבית באותן מחירים של מיילדות הבית ונדמה לי שגם ד"ר ברדה גובה את אותו מחיר.

shlomitit

New member
לא יודעת לגבי שיפטן,

בכל מקרה, ברדה, נכון ללפני כשלוש שנים אז ביררתי בשביל עצמי, גובה בערך פי שניים.

Manty

New member
מזל טוב!

נהנתי לקרוא את הסיפור שלך. אני מאד אוהבת לראות איך אמונה מובילה לידה. זה תמיד מרגיש לי מאד רוחני ועוצמתי. כשקראתי את המשפט הזה שלך "..הרגשתי כמו ילדה קטנה שאמא שלה ביקשה ממנה לבחור מטפלת. לא רוצה מטפלת. רוצה את אמא. רוצה את המוכר והידוע והמתוכנן והנוח" רציתי לומר לך: אבל את היא האמא פה
(וגם אני לא התלהבתי מאילנה בסיפור, שנקרא שממש הפרעת למנוחתה עם הלידה המוקדמת והארוכה שלך
). המון אושר ואהבה

savvysunflower

New member
חשבתי עלייך במהלך הסיפור,

במיוחד בקטע של הלידה במים והתנוחה. כי בתכלס זה באמת לא היה הכי חיוני שהיא תראה הכל, וידעתי שאני צריכה להיות בתנוחה זקופה ועובדה שהלחיצות זרמו פחות בתנוחה שהייתי בה (למרות שזה סה"כ לא הפריע, כולה 5 דקות לחיצות ויצאתי ללא פגע...). בדיעבד חשבתי, למה לא עברתי לכריעה? זה היה נותן את הגישה שרצתה וגם לי היה נותן את העזרה של כוח המשיכה. זה פשוט לא עלה על דעתי אז. אני היא האמא, אבל מי שרציתי בלידה זאת ברברה, וגם ממנה קצת התאכזבתי שהיא הסכימה לנסוע בדקה ה-90 כשהיא ידעה שיש מצב שאלד לפני שתחזור. אז בסדר, היא השאירה אותי עם שתי מגבות אפילו... אבל רציתי אותה ולא אותן. כל המיילדות המעורבות יוצאות לא משהו בסיפור הזה
יאללה פעם הבאה אנאסיסטד

פלפלת09

New member
איזה קטע!

כל המחשבות שלך על הלחיצות והתנוחות (ואילנה...) זה בדיוק מה שאני חשבתי בלידה, וגם ממשיכה לחשוב עכשיו- למה 'נתקעתי' בתנוחה הלא נוחה הזו...ואני לא לחצתי 5 דקות, אלא שעה ו40... והסיפור- וואו...הדהים אותי רמת המודעות שהצלחת להישאר בה כל זמן הלידה. ובכלל, הזדהתי עם הרבה חלקים מהלידה- שלב המעבר שמרגיש אינסופי, הקולות שפתאום אי אפשר שלא להוציא... שיהיה בקלות!!

../images/Emo45.gif

מסכימה לגבי אילנה... מנטי! איפה את? לפני כמה ימים ישבתי עם עצמי לעיבוד מצבי לפני הלידה והמסקנה שכתבתי לעצמי היתה שאני צריכה מישהי לדבר איתה- את מנטי. כמה אמונה נתת לי בגוף שלי לפני הלידה הראשונה... הייתי מתה לדבר- אם יוצא לך בסקייפ.

וואווווווווו איזו לידה

מזל טוב חמנייה יקרה, איזו לידה מדהימה ומעצימה עשית......אני כולי נרגשת...... השקט, השלווה הקדושה והאמונה בעצמך....את מדהימה.... ברכות לתוספת החדשה במשפחה...
שנה מבורכת, מאושרת וטובה

איזה סיפור!

מדהים הפוקוס שלך בכל שלב ואיך כל הזמן הייתה כוונה והתכוונות מצדך. קראתי אותו אתמול מאוחר בלילה וחלמתי שאני יולדת (ואני אפילו לא בהריון עכשיו :p), אין ספק שאת היית ההשראה לכך
התאוששות מהירה וקלה

gabriellalla

New member
סיפור מדהים! עשית לי חשק!

איזה יופי כתבת. אני מזדהה איתך כי גם לי הייתה לידה מאוד מהירה, שכמובן הייתה נפלאה וקלה, אך באמת לא כל כך הספקתי להנות ממנה או אפילו להכיל אותה... נשמע שהלידה הזאת נתנה לך את מה שהיה חסר בלידה הקודמת, אך בפרופורציה
, לא ארוכה מידי, בדיוק פרק הזמן שהיית זקוקה לו. שיהיה המון מזל טוב ושנה מתוקה מתוקה עם הפיצפול, ששוקל רק 100 גרם יותר מהפיצפולית שלי...

savvysunflower

New member
בהחלט

אני מרגישה שכאן היה תהליך שהיה חסר בלידה הקודמת. מה שכן, הייתי יכולה לחיות בלי שלב המעבר הזה

את מדהימה

יש בך כל כך הרבה אמונה ומשמעות ושלומת שזה פשוט מעורר התפעלות וגם קצת קנאה. והסיפורים שלך על אילנה... אני לא הייתי מסוגלת ללדת ככה בלי שום תמיכה ועם "תשתדלי לא להעיר אותי". המיילדת שלי ממש התרגשה בשבילי עם כל צעד שהתקדמתי בלידה.

swann

New member
איזה סיפור מרגש

כל כך טוב שעשית עם עצמך את עבודת השחרור לפני הלידה והנמכת הציפיות. זה כל כך חשוב. ונראה שזה עזר מאוד להתמודדות עם אורך הלידה והקצב שלה. (ניסיתי לעשות את זה בעצמי אחרי הלידה השניה, שהיתה מהירה, לפני השלישית. בסוף השלישית הגיעה מאוחר (שבועיים איחור) אבל בקצב ובמהירות בדיוק כמו השניה. מזלי שהפעם כבר לא הייתי בהלם מזה שנגמרה לי פתאום הלידה
.)
איך ההתאוששות?

אםדניאל

New member
מזל טוב

לידה מקסימה. חשבתי לעצמי , במהלך הריון, שבטח נלד "בצמוד". פוסט קל והרבה שעות שינה....

למעלה