סיסמאות

טוואנדה

New member
סיסמאות

כולם רוצים להיות בעלי תארים מאונ' מסויימות או לחילופין ממכללות מסויימות, כמותם גם אני רוצה להצליח להתפתח ולהגשים את עצמי. אבל למה לעזאזל לא הולך לי?, אני לא חושבת שאני מטומטמת או קשת הבנה, פשוט שום דבר לא עוזר, עשיתי פסיכומטרי (שני) הוצאתי 501 ואיני מסוגלת נפשית לעשות עוד אחד, בנוסף סיימתי מכינה בב"ש (שלא הייתה הכי מוצלחת) בסה"כ העלתי את ממוצע הבגרויות שלי ל-85. סיימתי את המכינה, נרשמתי ל-2 אוניברסיטאות (שדחו אותי בצורה מוחלטת) ול-2 מכללות (שגם הן דחו אותי) אני אובדת עצות, חבר טוב שלי אומר לי שאולי זה לא מתאים לי כרגע ללמוד, או לחילופין להכנס למסגרת כזו, הוא אומר לי את עוד צעירה (22) ואת מקשה על עצמך, אבל אני כ"כ להוטה לרדוף אחרי המטרות האלה) אני לא יודעת מה עוד אפשר לעשות, והוא עוד ממשיך לומר לי, אולי תקחי לעצמך שנה הפסקה מהחיים, תעשי דברים שאת אוהבת תעבדי קצת וכו' אבל מנגד אני רואה חברות שלי (25,26) שבחרו להיות במסלול של לעבוד ולטוס (עדיין לא ללמוד) ואת האמת אני לא רואה אותן יוצאות מהמסלול ויוצאות למעגל הלימודים. לצערי בארצנו רכישת תואר הוא דבר מאוד הכרחי בשביל למצוא עבודה מכובדת עם שכר מתאים וכו'. איך לעזאזל אני מפקסת את עצמי על משהו שיתאים לי????.? (עבודה/לימודים)

kumkum..

New member
*

יש לי חבר טוב שעשה פסיכומטרי כשהוא היה בצבא והוציא בערך 500. אז הוא הלך ללמוד איזה משהו שממש לא עניין אותו באוניברסיטה רק כי אין להם כמעט דרישות קבלה. אבל האמת שהוא ממש לא אהב את זה, אז שנה אחר כך הוא בכלל הפסיק ללמוד. ואז הוא החליט לעשות עוד פעם פסיכומטרי, והוציא פאקינג 750. לפעמים זה פשוט לוטו העסק הזה, במקרה נופלים על יום טוב... (היום הוא לומד רפואה וממש מבסוט מזה). אז נראה לי שבכל זאת, אם את מאמינה בעצמך, המאמץ הנפשי שווה. ואיך את מפקסת את עצמך על משהו שיתאים לך? הלוואי ולמישהו היתה תשובה. אצלי, למשל, זה היה פשוט מהתנסות בכל מיני עבודות שונות ומשונות עד שלמדתי מה הדברים שאני הכי אוהב לעשות. ואפשר לעשות את זה לפני הלימודים, וגם במקביל ללימודים וגם אחרי הלימודים - ברוב המקרים, זה לא מאד משנה מה למדת, אחרי שיש תואר כבר אפשר לעשות השלמות והסבה די בקלות. זה מה שאני עושה עכשיו. אז אני בטח לא יועץ גדול, אבל אם הייתי במקומך, אני הייתי ממשיך לנסות ולשפר את הפסיכומטרי ואת הבגרויות, ובמקביל מנסה כל מיני עבודות שונות לראות מה את אוהבת. בסך הכל יש לך המון המון זמן, וכמה שזה טוב להיות להוט, צריך גם אינסוף סבלנות אחרת משתגעים...

רותי ב.

New member
חוץ מכל העיצות הטובות

שקומקום רשם לך, יש גם כל מיני מכוני-הכוונה, שאצלם ניתן לקבל יעוץ, לגבי תחומי לימוד או תעסוקה שיכולים להתאים לך - הם נותנים יעוץ כזה, אחרי שורה של מבחני התאמה שונים, ושיחות-בירור ואחרות... ובסך הכל, יצא לי לדבר עם מספר אנשים שנעזרו במכונים כאלה ואחרים (יש גם ליד כל אוניברסיטה, נדמה לי) והם הביעו שביעות רצון. שווה לברר את זה. ואל תתיאשי מתוצאות הפסיכומטרי האחרון או מהדחיה של 2 אוניברסיטאות... זו אגב לא דחיה מוחלטת, זו דחיה מקורס, שכנראה דרישות הקבלה אליו גבוהות יותר. אז עדיין יש מבחר של קורסים אחרים, שאפשר להתחיל איתם, גם אם הם פחות מעניינים, לפחות למשך שנת הלימודים הראשונה. אחר כך או שתעברי תחום, על סמך ציוני השנה הראשונה, או שתגשי שוב לפסיכומטרי ..

למעלה