סינידרין זה הסלנג של הקוניה?

סינידרין זה הסלנג של הקוניה?

משהו לשירשור שפשוט הייתי חייבת לשאול. הקוניה, זה השפה העלפית הראשונה, אבל הסינידרין הוא זה ששימש את האלפים עד העידן ה-4 (עד שכולם חזרו לולינור) אז זה אומר שהסינידרין זה אלפית דיבורית?

Nifredil

New member
[אאל"ט]

בהתחלה כשהאלבים התעוררו היתה שפה אחת אבת אז חלק עברו לואלינור וחלק נשארו בארץ התיכונה. אלה שעברו לואלינור דיברו קווניה והטלרי שנשארו בארה"ת דיברו סינדארין. אח"כ כשהנולדור חזרו לארץ התיכונה, שפת הדיבור היומיומית שלהם היתה סינדארין והשפה ה"גבוהה" (כמו לאטינית) היתה קווניה. יש עוד מה להרחיב אבל לא משנה.

ארו

New member
אתה בטוח ?

לא הגיוני שכאשר הנולדור חזרו לאמן ודיברו סינדרין הוניר והטלרי חשבו שזו "שפת רחוב" ?

ארו

New member
תחשוב על זה ככה ../images/Emo62.gif:

אתה חי ולומד שפה באקדמיה ללשון. ואזיום אחד מגיע מישהו שמדבר את אותה שפה , אבל אחרת. נכון,זה ניב, אצל ההקולת בהגיה במעבר בין נשפות גורמות ל"ניב" הזה לתפוס צורה של "סלנג" 0כמו : במקום לומר "שמע" תגיד "ת´שמע" או "צ´שמע"). the one. the one that was. the one that is. the one that will be.

גאנדAלף

New member
קוועניה, סינדארין ואמאניא טעלערין

הן שפות שונות, לא ניבים שונים של אותה שפה. למה הדבר דומה: דובר פולנית לא יחשוב שרוסית היא "סלנג" (כהגדרתך) של פולנית (אלא אם כן הוא ממש שתוי
).

זה בסדר

התשובה נמצאת בסוף של שר הטבעות : "שיבת המלך" הסינידרין הי מעין ניב שנוצר אצל העלפים העמוקים (עם אני לא טועה וזה דיי סביר) השורש עצמו הוא קונייה

Erunaamo

New member
אח... מה יהיה איתם...

Sindarin, לא סינידרין(זה כבר מזכיר לי סנהדרין). Quenya, לא קוניה או קונייה. ל´סוף´ הזה של שרה"ט קוראים -הנספחים-. הסינדארין והקווניה התפתחו שתיהן משפה עתיקה יותר, שדמתה יותר לקווניה האמאנית(שהקווניה שדוברה באמאן). אבל זה לא אומר שסינדארין היא ניב של הקווניה. -אם כך, זה אומר שהעברית היא ניב של הערבית. כי הרי שתיהן התפתחו מהארמית, שדומה יותר לעברית. ולא, סינדארין לא דוברה ע"י האלפים העמוקים, אלא ע"י האלפים האפורים(שהם קרובים לאלפים העמוקים, הלא-הם הטלרי).

גאנדAלף

New member
שני תיקונים

I. העברית והערבית לא התפתחו מהארמית. II. האלבים העמוקים הם הנולדור.

Erunaamo

New member
צודק.

אין לי מה לומר. פחדתי שזה מה שיקרה... בכל מקרה, זה לא משפיע על ההסבר הכללי בהודעה, וזה משמח אותי... והנה דוגמא חלופית, מהימנה מספיק: זה כמו לומר שהלטבית היא ניב של הליטאית, למרות ששתיהן התפתחו מהבאלטית(למרות שאני לא יודע באלטית, אז אני לא יכול להעיד מי יותר דומה לה - הלטבית או הליטאית...).

למעלה