סינגליםםםם

ChiliPepper95

New member
סינגליםםםם

מעולם לא היו לי\ראיתי סינגלים של רד הוט מוצעים למכירה בארץ, ואני מאוד רוצה כאלה, גם כדי להרחיב את האוסף שלי וגם כדי לשמוע את הבי-סיידים שמעולם לא נחשפתי אליהם.
מישהו מוכר\יכול להמליץ על מקום שאפשר להביא אותם דרכו?

flearule

New member
כמעט ואין בארץ

בשנת 2000 הצלחתי למצוא בטאוור רקורדס בכרמיאל של הסינגלים של אדרסייד ושל קלי' ובאיזור 2006 מצאתי את הסינגל של אנדק דה ברידג' באוזן בתל אביב (הם מוכרים שם גם יד שניה). נראה לי שגם כמה פעמים היו כל מיני מציאות בחור בשחור בת"א (הולכים מהסנטר על קינג ג'ורג', עוצרים לחומוס באבו דאבי, ממשיכים עוד קצת על קינג ג'ורג' ופונים שמאלה)- החור בשחור מוכרים רק יד שניה ואם אני זוכר נכון קניתי שם את אפליפט ואת פריקי סטיילי במהדורות הרגילות, קלטת אודיו של וואט היטס ובטוח שמצאתי שם איזה סינגל או שניים במרוצת השנים..
בגדול בארץ לא מוכרים סינגלים כי זה לא משתלם לחברות לייבא כאלה דברים בגלל שלרוב רק 7 אנשים מכל הארץ ישקיעו ויקנו כאלה דברים- ואת זה אני אומר על מה שהלך כאן בארץ לפני 10 שנים כשעוד אנשים אשכרה קנו מוסיקה בצורה פיזית.
קודם כל אם זה בעניין של לשמוע אז לך ליו טיוב או/ו תמצא להורדה. זה בטח לא בעיה (ביחוד היום שיש את ויקיפדיה ורשימת השירים מסודרת ומאורגנת ואתה לא צריך לנחש מה יצא מתי).
אם אתה בעניין של להגדיל את האוסף (אני יכול להזדהות איתך) אז ebay זה המקום בשבילך. יש גם מציאות באמזון, discogs, second spin אבל אי-ביי הכי שולטים בתחום.
רק שים לב למחירי המשלוחים ושים לב כמה אתה מוכן להשקיע על כל סינגל. מניסיון- לפעמים שווה לחכות, להתאפק ולדעת ש"יום אחד" מה שאתה מחפש יגיע במחיר סביר וזה קורה. אבל אם אתה בתחילת האוסף מבחינה הזאת אז אתה יכול להביא כל מיני דברים בזול.
בכל מקרה, אם אתה מתחיל- אין דרך חזרה וזה לא נגמר אף פעם... אני לא מתבייש להגיד שיש לי את אחד האוספים המקיפים בעולם של הצ'ילי פפרז (אני רוצה לצלם אותו שוב, הוא ממש גדל מהפעם הקודמת)- ואז משהו שלא נגמר אף פעם. סיימת את כל הסינגלים- עכשיו תביא את שאר המהדורות. סיימת עם המהדורות- יש מהדורות שדרים. סיימת שדרים- יש 7 אינצ'ים. יש מהדורות יפניות, יש קלטות, יש 12 אינצ'- בקיצור זה לא לעולם וזה מלא כסף (שמתפרש לאורך שנים, אבל בכל זאת....).

מה שכן- זה כיף גדול :)

למעלה