סימולציית שכר

golan48

New member
סימולציית שכר

שלום לכל חברי היקרים ונותני התשובות המבורכים קיבלתי את התשובה לסימולציית השכר לגיוס מהנדס לקבע. כפי שאמרתם, מדובר על שכר של כ- 6500 ברוטו. נאמר לי שגמול א' מזכה ב- 750 ש"ח ברוטו (על אף שנשמע לי גבוה מידי...???!!) כמו כן, גמול ב' מזכה גם ב- 750 ש"ח. נסיעות כ- 450-500 ש"ח וכן שכר דירה- משהו כמו 1000 ש"ח מה דעתכם? האם מישהו יכול להסביר לי את המונחים "קבע ראשוני" ו" קבע מובהק" ומהו ההבדל ביניהם? אני מבין שהכסף טוב רק בטווח הארוך, שכן לצבור גמו"שים של 400 שעות לוקח הרבה זמן... האם יש הרבה קורסים של גמולי השתלמות ותוך כמה זמן ניתן לצבור גמו"ש שכזה (בהנחה שאין לי כלום)?? יום טוב

yossi alef

New member
אני אנסה לענות מה שאני יודע

750 ברוטו שווה באיזור ה-500 בנטו, אאל"ט זכאות לשכר דירה קיימת במקרים חריגים לא משהו שהייתי בונה עליו. אם תכווץ את כל הברוטו לנטו תקבל משהו כמו 6000+. קבע ראשוני - תקופת חתימה ראשונה, קבע מובהק התקופה אחרי. (שוב אאל"ט) גמו"שים תלויים בעיקר בך, קורס קצינים מקנה גמוש מלא. אם אתה נשלח להכשרות שונות ע"ח הצבא או לוקח קורסים על חשבונך אתה יכול לצבור 400 ש'. זה לוקח זמן - אם אתה לומד תואר שני אתה יכול להזין את הקורסים של התואר לגמוש.

מרחף1

New member
סוגי קבע

קבע ראשוני לנגדים: סמ"ר-רס"ל (כולל), קבע מובהק: רס"ר - רנ"ג לקצינים, ראשוני - סגן - סרן (כולל), מובהק: רס"ן - רא"ל אין קשר לתקופת החתימה, יש מצבים בהם אין תקן קבע מובהק ולכן אין קידום בדרגה עד שמתפנה תקן מתאים.

טלד

New member
שכר

אז ככה, הגמולים שסיפרו לך עליהם נשמעים גבוהים מדי. תבדוק האם התשובה לגביהם היא חלק מהסימולציה או מישהו שאמר נדמה לי שזה ככה (אפילו אם הוא מי שביצע את הסימולציה) אם זו לא תשובה רשמית לא הייתי סומך על זה (גם אם זו כן תשובה רשמית לא הייתי סומך על זה במאה אחוז). נסיעות - באמת כמעט כולם מקבלים אבל צריך להראות באיזה קווי אוטובוס אתה נוסע כדי להוציא את הכסף. שכר דירה - לא טריוויאלי לקבל. אפשר רק אם אתה משרת בבסיס רחוק ממקום מגורייך. קבע ראשוני - תקני קבע עבור נגדים סמ"ר-רס"ל ועבור קצינים תקן סרן. קבע מובהק - תקני קבע של נגדים מרס"ר ומעלה ועבור קצינים מרס"ן ומעלה. בפועל עבור נגדים זקוקים לתקן מובהק על מנת לקבל דרגת רס"ר ואח"כ העליה בדרגות היא ע"פ פזם (למעט דרגת רנ"ג) עבור קצינים זה לא ממש קריטי כי נדרש תקן עבור כל עלייה בדרגה בשירות קבע. (כלומר אין "תקן מובהק" אלא "תקן רס"ן" תקן סא"ל וכו'). אם אתה בונה על קורסים צבאיים עבור גמו"ש (למעט קק"צ) - אז אל. ייקח לך המון זמן להשלים גמוש רק מקורסים צבאיים. יש הרבה מוסדות שמעבירים קורסים מוכרים לגמול בתשלום. אבל הקורסים האלה עולים כסף ולכן משתלמים רק אם אתה בטוח שתמשיך לקבע לאורך זמן. אני לא מכיר לעומק את המצב בשוק של מהנדסי תעו"ן אבל משכורת טובה בתפקידי מטה ניתן לקבל רק אם יש לך "דירוג מחקר" וזה, להבנתי, די נדיר אצל מהנדסי תעו"ן בצבא.

D i m e r

New member
אז ככה...........

הסכום לגמו"ש הוא נכון, ונטו זה יוצא קצת פחות מ-500 ש"ח. את גמו"ש א' תקבל אחרי ההשלמה החילית (אבל גמו"ש מקבלים מן הסתם רק במשכורת קבע). גמו"ש ב' אפשר לצבור מקורסים בצבא אבל צריך מן הסתם ללכת להרבה קורסים. יש מקומות בהם זה אפשרי. אפשר גם להשתמש בקורסים של תואר II לגמו"ש אבל אז מוותרים על תוספת למשכורת מתואר II (עדיין, זה יכול להיות משתלם). אפשר גם לעשות כל מיני קורסים חיצוניים לגמו"ש. כדי לקבל שכ"ד באמת צריך לגור רחוק. סכום הנסיעות גם כן תלוי במרחק הנסועה. קבע ראשוני זה בגדול השנה הראשונה לקבע וקבע מובהק זה בגדול החל משנה שניה (הסבר גס, אנסה למצוא הסבר טוב יותר...)

למעלה