סיכום סופי על כרטיסי זכרון - SD|מרו

gadgeteer

New member
סיכום סופי על כרטיסי זכרון - SD|מרו

אז ככה: אחרי חיפושים מייגעים,עמודים של עמודים של קריאת דיונים בפורומים, ולא מעט מיילים \ הודעות לבעלי כרטיס זכרון= הנה המסקנות: ע"פ כל הממצאים- הכרטיסים הבאים הם הכדאיים ביותר לקניה מבחינת ביצועים: שימו לב- מדובר על ביצועים כאשר הכרטיס בתוך הפאלם- ולא בתוך הCARD READER, וכן- יש הבדל בין השניים. כמו כן- אני בדקתי לגבי כרטיסי 256MB לZIRE71. כך שקחו הכל בערבון מוגבל אם מדובר בדגם פאלם אחר, או בגודל כרטיס זכרון אחר- יש הבדלים לפה ולשם. כדי לא לסבך- אני מציין מספר שאומר את הציון שלו במבחן VFSMARK. כמובן שאם חשוב לכם פרט ספציפי כמו קריאה או כתיבה- תאלצו לחפש את המבחן VFSMARK המלא בלינקים ששמתי פה. --------------------------------------------------------- PANASONIC 256MB- PAMEM00120-SD - ע"פ הSPECS- מהירות של 10MB\S- בפועל- הרבה יותר איטי- אבל עדיין הרבה יותר מהיר מהמתחרים. איפה לקנות? מתברר שברנדו הכי זול. 100$ לפני משלוח. ציונים של בין 270-370. שנה אחריות LEXAR 256MB- פה מתחילים להסתבך, כי מדובר בחברה שמייצרת עבור יצרנים אחרים עם תווית שלה (OEM). מכיוון שיש הרבה כרטיסי OEM- ניתן למצוא כרטיסי LEXAR שהם בעצם של SANDISK, או של PANASONIC. פרט למספר הסיריאלי על החלק האחורי של הכרטיס (שלא ניתן לראות אותו מבלי לפתוח את האריזה)- אין דרך לדעת לפני הקניה של מי באמת הכרטיס. אבל הביצועים שונים לגמרי! כרטיסי פנסוניק - מעולים. SANDISK- פחות. אז זו קצת בעיה. מצאתי גם REVIEWS שבהם נאמר שכרטיסי LEXAR שמשתמשים בPANASONIC מהירים יותר מPANASONIC מקוריים. אוקיי. אולי. איפה לקנות? הדילים הכי טובים לדעתי הם בEBAY (מבחינת מחיר). תמצאו שם מוכר אמין- ותקנו. אבל אז תסתכנו בקנית SANDISK ולא PANASONIC. ציונים של בין 170-400 (תלוי ביצרן האמיתי). שנה אחריות. KINGSTON 256MB- RP-SDH256U1A- פה הקטע המוזר. באתר הרשמי של KINGSTON0 רשום שהם מוכרים כרטיסים של PANASONIC. לאמיתו של דבר- כל מי שקנה את הכרטיס- ראה אחרי שהכניס אותו לפאלם שמדובר בכרטיס של TOSHIBA. מבחינת ביצועים- מגיע ל270 בערך. ע"פ הSPECS- מהירות של 2MB\S בממוצע. איפה לקנות? הראל מוכרים את הדגם הזה בנטאקשן- 482+49=531 ש"ח=118$ לערך. יתרון גדול: 5 שנות אחריות בארץ. SANDISK 256MB- זנחתי אותם די מהר כי בכל המבחנים הם הגיעו אחרונים- חוץ מאשר במבחן העברת מידע לכרטיס דרך CARD READER דרך הCRUZER. אבל כעקרון? הם הכי זולים. בEBAY תמצאו כרטיס+ קורא כרטיסים ב74$. הפרש משמעותי במחיר! ------------------------------------------------------------------ מסקנות? קשה לדעת. אם חשובה לכם אחריות לאורך זמן- לכו על KINGSTON. אם ביצועים- לכו על פנסוניק. כל אחד ודעתו הוא. השאלה היא מה חשוב לכם יותר, וכמה כסף אתם מוכנים להוציא. השמיים הם הגבול. אני הולך על PANASONIC מברנדו. שנה אחריות מספיקה לי, והמחיר יותר זול מKINGSTON, אבל יותר יקר מLEXAR \ SANDISK. מקווה שעזרתי למישהו.

gadgeteer

New member
ועוד פרט אחד קטן../images/Emo2.gif

מבחני VFSMARK גם הם בערבון מוגבל- כי הם מושפעים מגורמים כמו: כמה מידע היה על הכרטיס שהמבחן רץ, האם היו תוכנות שרצו ברקע במקביל וכו. אז כמו כל תוכנת BENCHMARK- קחו בערבון מוגבל!

redbull2002

New member
סחתיק על המחקר../images/Emo13.gif אתה בחור יסודי../images/Emo13.gif

נ.ב אין שום הרגשה של איטיות בMP3

gadgeteer

New member
../images/Emo6.gifתודה תודה...

תראה , לא ניסיתי שום כרטיס אישית. שהכרטיס יגיע- אני אוכל להגיד לך . אבל גם אז- לא תהיה לי השוואה לשום כרטיס אחר. אם יש לך כרטיס אחד- והוא עובד סביר, אני משער שלא תשים לב אם הוא איטי יותר או מהיר יותר מכרטיס אחר. ומה זה משנה? כל עוד אתה מרוצה ממנו, ועובד בסדר- סחתיין. סופ"ש נעים!

תודה על השקעת הזמן לטובת חברי הפורו

הפורום. האלטרואיזם האנושי, בכל תחום בחיים, תמיד היה בעיניי אחד הדברים היפים בטבע האנושי!!! אני חושב שאמנון יסכים איתי בנושא זה.

redbull2002

New member
מה שאני אומר זה שאין משחק לכאן

או לכאן עם MP3 או שרץ חלק או שלא והוא רץ חלק איתו|געגועים{

למעלה