סיכום בקבוקי FEIS ILE 2014 והמלצות

foodnwine1

New member
סיכום בקבוקי FEIS ILE 2014 והמלצות

עידוע לפני כחודשיים התקיים פסטיבל איילה 2014, כמו כל שנה כל מזקקה מוציאה בקבוק מיוחד שנמכר (בד"כ) רק למבקרים במזקקקה, משהו "מיוחד".
השנה יצא לי לטעום את כל הביטויים שיצאו במסגרת הפסטביל (תודות לחברים שהסכימו לשתף בקבוק וכך כל אחד קיבל כ 100 סמ"ק ).
חשבתי לסכם את הרשמים שלי בקצרה לטובת מי שרוצה או יכול להשיג בקבוק מהמזקקה, חברים, מכירה פומבית (יש הרבה כאלה עכשיו כמובן) וכו'.
מבחינת מחירים. המחיר המקורי היה בד"כ מרמת 90 ליש"ט ומעלה, כאשר BOWMORE ו BUNNAHABHAIN שחררו שני בקבוקים אחד יקר מאוד, ואחד כ 90 לי"שט. קשה להצדיק מחירים כאלו שעוברים את 250 הלי"שט, מבחינתי. דווקא הוויסקים של DIAGEO (לגבולין וקול איילה) נמכרו במחיר די שפוי של 99 ליש"ט (הלגבולין היה הטוב מכולם, כך שהמחיר הזה יקר ככל שיהיה עוד סביר).
רשמי טעימה מפורטים ימצא מי שרוצה בבלוג שלי (קישור), לא אלאה אתכם ברשמים מפורטים פה. רק כמה נקודות. הכל זו דעתי בלבד, כמובן.

הבקבוק הטוב ביותר:
ללא ספק לגבולין. יופי של דראם, חוזק חבית, שרי. פשוט בקבוק מהטובים שטעמתי ממזקקת לגבולין. אין מילים.

המאכזב: COAL ILA. סתם עוד קול אילה בחוזק חבית, ללא כל יחוד. ובמחיר לא זול.

המעניין ביותר: OCTOMORE X4 - אוקטומור מזוקק 4 פעמים, כמעט 70% אבל עדיין כל כך ניתן לשתייה.

המפתיע: בונאהאבן, 10 שנה. סיומת מרסלה. טעים טעים וכבולי מאוד, בניגוד לרב הבקבוקים הרשמיים...

עדיין ניתן להשיג די הרבה CIARDEAS 2014, שהיה נחמד מאוד וטוב משנה שעברה, גם ארדבג AURIVERDES .

לחיים.

למעלה